4 Μυστικά για να Τονώσεις την Αυτοπεποίθηση σου [Βίντεο]

Σ’ αυτό το μάθημα, θα μοιραστώ μαζί σου 4 μυστικά που θα σε βοηθήσουν να τονώσεις και να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου σήμερα.

Το να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου είναι σημαντικό

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα κρίσιμο μέρος της καθημερινότητάς μας, είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική μας ζωή. Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου. Αλλά μερικές φορές, δεν είναι πάντα εύκολο να νιώθουμε αυτοπεποίθηση, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και εμπόδια.

Σε παλιότερο άρθρο έχω μιλήσει για το πώς να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Σήμερα θα δούμε μερικές ακόμα ιδέες.

1) Γνώρισε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου

Το πρώτο μυστικό για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου είναι να γνωρίζεις τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου. Όταν καταλάβεις σε τι είσαι καλός και σε τι χρειάζεται να δουλέψεις, θα είσαι σε θέση να εστιάσεις τις προσπάθειες και την ενέργειά σου προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό θα σε βοηθήσει επίσης να αισθανθείς πιο σίγουρος για τις ικανότητες και τις δεξιότητές σου.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αναλογιστείς τις εμπειρίες σου, θετικές είτε αρνητικές. Κατάγραψε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου. Μόλις εντοπίσεις τα δυνατά σου σημεία, εστιάσου στο να τα αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μόλις εντοπίσεις τις αδυναμίες σου, βάλε στόχους για το πώς μπορείς να τις βελτιώσεις.

2) Να περιβάλλεσαι από θετικούς ανθρώπους

Το δεύτερο μυστικό για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου είναι να περιβάλλεσαι από θετικούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι που σε ανεβάζουν, σε υποστηρίζουν και σε πιστεύουν θα σε βοηθήσουν να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου και θα σε κάνουν να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου.

Από την άλλη, οι αρνητικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι που σε μειώνουν, που σε επικρίνουν και σε κάνουν να νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την αυτοπεποίθησή σου. Επομένως, φρόντισε να περιβάλλεσαι από θετικούς ανθρώπους που σε βοηθούν να βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό.

3) Μάθε από τα λάθη σου

Το τρίτο μυστικό για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Το να κάνεις λάθη είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής, αλλά ο τρόπος που αντιδράς σε αυτά μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα αυτοπεποίθησής σου. Όταν βλέπεις τα λάθη ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη, παρά ως αποτυχίες, θα είσαι σε θέση να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αισθάνεσαι πιο σίγουρος για τις ικανότητές σου.

Για να μάθεις από τα λάθη σου, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τι πήγε στραβά, τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά και τι μπορείς να μάθεις από την εμπειρία. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τα ίδια λάθη στο μέλλον και να αυξήσεις την εμπιστοσύνη σου στις ικανότητές σου.

Νούμερο 4: Πίστεψε στον εαυτό σου

Το τέταρτο και τελευταίο μυστικό για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Ξέρω ότι είναι εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Όταν όμως πιστεύεις στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου, θα μπορείς να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις με ευκολία και να αισθάνεσαι σίγουρος για τις αποφάσεις σου.

Τώρα, πώς το κάνεις αυτό; Πώς μπορείς να πιστέψεις στον εαυτό σου; Εστίασε στις δυνάμεις και τα μέχρι τώρα επιτεύγματά σου και θύμισε στον εαυτό σου τις προηγούμενες επιτυχίες σου. 

Όπως είχα πει και στο προηγούμενο μάθημα για την αυτοπεποίθηση, σταμάτα να μιλάς άσχημα για τον εαυτό σου και στον εαυτό σου. Βασικά, ξεκίνα να μιλάς θετικά στον εαυτό σου και για τον εαυτό σου. Αντικατάστησε αρνητικές σκέψεις με θετικές δηλώσεις.

Για παράδειγμα, αντί να σκέφτεσαι ή να λες “είμαι ντροπαλός”, πες “είμαι άνθρωπος που προτιμά τις ουσιαστικές και βαθιές συζητήσεις.” ή αντί να σκέφτεσαι “είμαι αναβλητικός”, πες “είμαι άνθρωπος που μπαίνει και παραμένει στη δράση.”

Ξεκίνα να χτίζεις την εικόνα και την πεποίθηση του ατόμου που θέλεις να είσαι. Μην ενισχύεις την εικόνα του ατόμου που δεν θέλεις να είσαι.

Αυτό θα σε βοηθήσει να αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου και να αυξήσεις τα επίπεδα αυτοπεποίθησής σου.

Ξεκίνα να εφαρμόζεις τις προτάσεις αυτές για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου

Ποια από αυτές τις ιδέες θα εφαρμόσεις; Γράψε στα σχόλια!

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θοδωρής Αραμπατζής

ΥΓ: Αν χρειάζεσαι λίγη ενθάρρυνση για να κάνεις το επόμενο βήμα, μπορώ να σε βοηθήσω. Ζήτα μία ΔΩΡΕΑΝ συνεδρία coaching.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *