4 Τρόποι Να Ανταποκρίνεσαι Στα Προβλήματα

Σε αυτό το μάθημα, θα δούμε τέσσερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διασφαλίσεις ότι θα ανταποκρίνεσαι αποτελεσματικά στα προβλήματα.

Δεν έχει σημασία τι σου συμβαίνει. Σημασία έχει το πώς αντιδράς σε αυτό που σου συμβαίνει – ειδικά όταν συμβαίνουν καταστάσεις που δεν τις περίμενες. Υπάρχουν τέσσερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διασφαλίσεις ότι η στάση σου είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να είναι, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

1. Εστιάσου στο μέλλον

Όποιες προκλήσεις και αν αντιμετωπίζεις, εστιάσου στο μέλλον, παρά στο παρελθόν. Αντί να ανησυχείς για το ποιος έκανε τι και ποιος φταίει, εστιάσου στο πού θέλεις να βρίσκεσαι και στο τι θέλεις να κάνεις. Απόκτησε μία ξεκάθαρη (νοητική) εικόνα του ιδανικού μέλλοντός σου και μετά κάνε όποιες ενέργειες μπορείς για να προχωρήσεις προς εκείνη την κατεύθυνση. Βάλε το μυαλό σου και τις σκέψεις σου στο μέλλον.

2. Σκέψου τη λύση

Όποτε αντιμετωπίζεις μία δυσκολία, εστιάσου στη λύση αντί στο πρόβλημα. Σκέψου και συζήτα για το ποια είναι η ιδανική λύση για το πρόβλημα ή την αναποδιά, αντί να σπαταλάς χρόνο σκεπτόμενος και αναμασώντας το πρόβλημα. Οι λύσεις, είναι εκ φύσεως θετικές, ενώ τα προβλήματα, είναι εκ φύσεως αρνητικά.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να περιγράψεις κάθε λεπτομέρεια του προβλήματος και μετά κάνε το λογικό επόμενο βήμα για να το λύσεις. Από τη στιγμή που θα αρχίσεις να σκέφτεσαι λύσεις, γίνεσαι πιο θετικός και εποικοδομητικός άνθρωπος.

3. Αναζήτησε το καλό

Υπόθεσε ότι σε κάθε δυσκολία ή πρόκληση κρύβεται κάτι καλό. Ο Norman Vincent Peale, ένας μεγάλος υποστηρικτής της θετικής σκέψης, είχε πει κάποτε, “Κάθε φορά που θέλει ο Θεός να μας κάνει ένα δώρο, το τυλίγει μέσα σε ένα πρόβλημα.” Όσο μεγαλύτερο το δώρο, τόσο μεγαλύτερο το πρόβλημα. Αλλά το σπουδαίο σχετικά με αυτό, είναι ότι αν ψάξεις για το δώρο, σίγουρα θα το βρεις.

4. Αναζήτησε το μάθημα

Υπόθεσε ότι όποια και αν είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζεις αυτή τη στιγμή, είναι ακριβώς η κατάλληλη κατάσταση που χρειάζεσαι, ώστε να γίνεις τελικά πετυχημένος. Αυτή η κατάσταση, σου έχει σταλεί για να σε βοηθήσει να μάθεις κάτι, να γίνεις καλύτερος και να εξελιχθείς και να αναπτυχθείς.

Ο Jim Rohn είχε πει, “Μην εύχεσαι να έχεις λιγότερα προβλήματα, ευχήσου να έχεις περισσότερες δεξιότητες.”

Οπότε, αναζήτησε το πολύτιμο μάθημα που βρίσκεται σε κάθε δυσκολία. Κάνε μία λίστα από κάθε ιδέα ή κάθε μάθημα που μπορείς να πάρεις από κάθε αναποδιά ή δυσκολία.

Μία θετική νοητική στάση, είναι απαραίτητη για την επιτυχία σου. Μπορείς να γίνεις όσο θετικός θέλεις, αν απλά σκέφτεσαι το μέλλον και αναζητάς το καλό. Αν κάνεις αυτά που κάνουν άλλοι πετυχημένοι άνθρωποι, αν χρησιμοποιείς το μυαλό σου για να ελέγχεις νοητικά μία κατάσταση, θα είσαι θετικός και χαρούμενος τον περισσότερο καιρό. Και έτσι, θα θερίσεις τα οφέλη που απολαμβάνουν όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι.

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Συγγραφέας του βιβλίου “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ
Δημιουργός του προγράμματος “Ο Δικτυωτής του μέλλοντος
Προγραμμάτισε μια ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματική ανάλυση μαζί μου

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *