6 Λόγοι που Χρειάζεσαι Έναν Business Coach [Βίντεο]

Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης που έχεις, υπάρχουν 6 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους χρειάζεσαι έναν business coach.

Πριν διαβάσεις αυτό το άρθρο, που είναι το 3ο μάθημα της σειράς, μπορείς να δεις τα προηγούμενα μαθήματα σχετικά με το business coaching:

  1. Τι είναι το business coaching και γιατί το χρειάζεσαι
  2. Τι κάνει ένας business coach; – Σε τι μπορεί να σε βοηθήσει;

Ας δούμε τους 6 λόγους για τους οποίους χρειάζεσαι έναν business coach.

1. Για καλύτερη απόδοση

Ένας από τους βασικότερους λόγους που κάποιος προσλαμβάνει έναν coach είναι γιατί θέλει να βελτιώσει την αποδοτικότητά του. Θέλει ο χρόνος που αφιερώνει σε αυτό που κάνει, να έχει το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μπορεί να θέλεις να γίνεις καλύτερος στο μάρκετινγκ, ή στις πωλήσεις ή στη διαχείριση χρόνου ή να ξεπεράσεις την αναβλητικότητα ή να είσαι περισσότερο πειθαρχημένος ή να ξέρεις ποιο πλάνο δράσης να ακολουθήσεις.

Ο business coach μπορεί να σε βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Ακόμα και αν δεν μπορεί ο ίδιος να σε βοηθήσει σε όλους τους τομείς που χρειάζεσαι, θα μπορεί να σε κατευθύνει στην κατάλληλη πηγή. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να δουλέψεις και με διαφορετικούς coaches.

Για παράδειγμα, αν η δουλειά σου έχει να κάνει με επικοινωνία και με τον business coach σου εντοπίσετε ότι χρειάζεσαι βελτίωση στην ομιλία σου, μπορεί να σε κατευθύνει στο να δουλέψεις με έναν voice coach, με έναν δάσκαλο φωνητικής.

2. Για αντικειμενικό feedback

Αν έχει τη δική σου εταιρία ή επιχείρηση, ΕΣΥ είσαι το αφεντικό. Ως αφεντικό που είσαι, έχεις το πάνω χέρι σε σχέση με την ομάδα σου. Όσο ειλικρινή κι αν νομίζεις ότι είναι τα άτομα της ομάδας σου, θα αναρωτιέσαι πάντα, αν σου λένε αυτό που θέλεις να ακούσεις και όχι αυτό που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να ακούσεις.

Ο coach θα σου πει την αλήθεια. Θα σου δώσει ειλικρινές feedback και ειλικρινή σχόλια για αυτά που βλέπει ή που του λες ότι συμβαίνουν. Θα σου δώσει την εποικοδομητική του άποψη, χωρίς να φοβάται πώς θα την πάρεις.

3. Για να αποκτήσεις γνώσεις

Συχνά, ένας business coach έχει εμπειρία που σου λείπει και μπορείς να ωφεληθείς από τη δική του εμπειρία. Ένας business coach μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις σημαντικά “χτυπήματα”.

Επιπλέον, ο coach πιθανόν να γνωρίζει τεχνικές και tricks ή hacks που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις σημαντικά τις συνήθειες και τα αποτελέσματά σου. 

Γιατί να μάθεις τα πράγματα με τον δύσκολο τρόπο, όταν μπορείς να τα μάθεις από τον business coach σου;

4. Για να έχεις κάπου να “λογοδοτείς”

Ο business coach σου θα σε κρατάει υπόλογο – υπεύθυνο – χωρίς να σε κρίνει. Θα έχεις κάποιον στον οποίο να λογοδοτείς.

Είναι εύκολο να σπάσεις την δέσμευσή σου προς τον εαυτό σου, αλλά όταν έχεις κάποιον στον οποίο θα λογοδοτήσεις, ολοκληρώνεις πολύ περισσότερα πράγματα.

Θα ολοκληρώνεις τις δύσκολες εργασίες που ξέρεις ότι χρειάζεται να κάνεις, αλλά που κάποιες φορές δεν νιώθεις και πολύ άνετα να κάνεις. Όταν έχεις έναν coach, γίνεται δύσκολο να είσαι αναβλητικός.

5. Για το δικό σου διοικητικό συμβούλιο

Το να χτίζεις τη δική σου επιχείρηση, online και offline, μικρή ή μεγάλη, παραδοσιακή ή επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ συχνά είναι μία μοναχική διαδικασία. Και όταν λειτουργείς τα πάντα μόνος σου, είναι δύσκολο να έχεις όλες τις απαντήσεις.

Ο business coach σου θα είναι εκεί για να μπορέσεις να μοιραστείς ιδέες μαζί του και να σου προσφέρει καθοδήγηση και υποστήριξη σε δύσκολες στιγμές.

6. Για ενθάρρυνση

Κάτι άλλο που θα κάνει ο business coach για εσένα, είναι να σου δώσει ενθάρρυνση και θετική καθοδήγηση όταν βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο.

Όταν κάνεις τα σωστά πράγματα, αλλά τα αποτελέσματα αργούν να έρθουν, ο coach θα είναι εκεί για να σε βοηθήσει να μείνεις σταθερός και συγκεντρωμένος στις δράσεις και στους στόχους σου.

Μπορώ να γίνω ο coach της δικής σου επιχείρησης

Αν θέλεις να δουλέψεις μαζί μου προσωπικά, αν θέλεις να είμαι ο business coach για τη δική σου επιχείρηση, μπες στο greekcoach.gr/free και ζήτα να κάνουμε αρχικά μία δωρεάν ανάλυση της επιχείρησής σου.

Μπορώ να σε βοηθήσω:

  • είτε έχεις μία παραδοσιακή επιχείρηση
  • είτε έχεις μία online επιχείρηση
  • είτε προωθείς τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σου μέσω social media
  • είτε θέλεις να αναπτύξεις ένα social media account
  • είτε ασχολείσαι με το δικτυακό μάρκετινγκ
  • με τις απευθείας πωλήσεις, ασφάλειες, μεσιτικά ή οτιδήποτε

Θα δούμε τους βασικούς τομείς που χρειάζεται να βελτιώσεις και θα σου προτείνω συγκεκριμένες λύσεις. Σ’ αυτή την ανάλυση, θα συζητήσουμε και το πώς μπορούμε να δουλέψουμε μαζί σε διαρκή βάση κάνοντας business coaching για την επιχείρησή σου. Μπες στο greekcoach.gr/free


Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το μάθημα, προώθησέ το σε άτομα που πιστεύεις ότι χρειάζονται έναν business coach. Κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να δεις και τα υπόλοιπα μαθήματα της σειράς.

Θα χαρώ να γίνω ο business coach σου.

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *