7 Τρόποι Για να Είσαι Ο Καλύτερος Ηγέτης Που Μπορείς

Ο καλύτερος ηγέτης έχει ένα ιδιαίτερο είδος θάρρους. Έχει το θάρρος να αντέξει, να επιμείνει, να “κρατήσει” όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με την αμφισβήτηση, την αβεβαιότητα και την επίκριση.

Ως άτομο, είσαι έργο σε εξέλιξη, το οποίο σημαίνει ότι συνεχώς αναπτύσσεσαι και βελτιώνεσαι. Η δουλειά σου είναι να γίνεις ο καλύτερος ηγέτης που μπορείς να γίνεις. Και μπορείς να κάνεις τακτική και διαρκή εξάσκηση αυτών των εφτά συνηθειών που απαιτούν θάρρος.

1. Δείξε υπομονή στις δυσκολίες.

Η θαρραλέα υπομονή είναι η προθυμία και η ικανότητα να συνεχίσεις ακόμα και όταν αντιμετωπίζεις αβεβαιότητα, αμφιβολίες και επίκριση από τους άλλους.

2. Συνέχισε

Υπάρχει μία κρίσιμη περίοδος μεταξύ της έναρξης ενός νέου εγχειρήματος και του αποτελέσματος που έρχεται από αυτό το εγχείρημα. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, αυτής της περιόδου αναμονής, πολλοί άνθρωποι χάνουν την ψυχραιμία ους. Δεν αντέχουν την αγωνία του να μην γνωρίζουν ή της ενδεχόμενης αποτυχίας. Λυγίζουν και τα παρατάνε.

3. Δείξε ηγεσία με το παράδειγμά σου

Ένας αληθινός ηγέτης, είναι το άτομο που μπορεί να παραμείνει σταθερό και που αρνείται να σκεφτεί την πιθανότητα της αποτυχίας. Τα καθοριστικά σημεία, σε πολλές σημαντικές στιγμές στην ανθρώπινη ιστορία, βασίστηκαν στην απόφαση ή στην έλλειψη απόφασης ενός ατόμου. Το τελικό τεστ της ηγεσίας είναι το να επιδείξεις υπομονή με θάρρος.

Το να ενθαρρύνεις τους άλλους, το να τους εμφυτεύσεις αυτοπεποίθηση, το να τους βοηθήσεις να αποδώσουν το καλύτερο που μπορούν, απαιτεί ότι θα ηγείσαι μέσω του παραδείγματός σου.

4. Επίτρεψε ειλικρινή λάθη

Αφαίρεσε τους φόβους της αποτυχίας και της απόρριψης από τους άλλους, ενθαρρύνοντας την ομάδα σου να πάρει υπολογισμένα ρίσκα και επιτρέποντας ακούσια λάθη.

5. Ενθάρρυνε την ομάδα σου

Δώσε συνεχώς στους ανθρώπους που σε θαυμάζουν, επαίνους και επιδοκιμασίες. Γιόρτασε τις καλές προσπάθειες, καθώς και τις επιτυχίες, μικρές και μεγάλες. Δημιούργησε ένα ψυχολογικό κλίμα όπου οι άνθρωποι νιώθουν ασφαλείς, μακριά από λογοκρισία, κατηγορίες ή οποιουδήποτε είδους επίκριση.

6. Γίνε ασταμάτητος

Το θάρρος έρχεται από το να φέρεσαι θαρραλέα σε καθημερινή βάση. Ο στόχος της προσωπικής σου ανάπτυξης θα πρέπει να είναι να έχεις τις συμπεριφορές ενός ατρόμητου ανθρώπου, μέχρι να γίνεις, στο μυαλό σου, ασταμάτητος.

7. Προετοιμάσου για δυσκολίες

Προετοιμάσου προκαταβολικά για τις αναπόφευκτες απογοητεύσεις και αναποδιές που θα βιώσεις στην πορεία προς το στόχο σου. Μην εκπλαγείς όταν συμβούν. Αυτό κάνει ένας ηγέτης. Αποφάσισε από πριν ότι μπορεί να λυγίσεις, αλλά δεν θα σπάσεις και ενθάρρυνε συνεχώς τους άλλους να σκέφτονται και να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν δεν έχεις διαβάσει το άρθρο για το πώς να βρίσκεις και τι να διδάσκεις στους ηγέτες, μπορείς να το βρεις εδώ. Είναι πολύ χρήσιμο.

1 Comment

  1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΟΚΥΡΗΣ 1 Μαΐου 2020 at 15:30

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ !!!

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *