[Βίντεο] Δια βίου μάθηση: Πώς θα την πετύχεις και τι μου έμαθε ο Αϊνστάιν

Στο σημερινό μάθημα θα μιλήσουμε για τη σημασία που έχει η δια βίου μάθηση ή με άλλα λόγια, για το ότι χρειάζεται συνεχώς να μαθαίνουμε.

Ξέρεις ποια είναι η σπουδαιότητα της “δια βίου μάθησης” στο Δικτυακό Μάρκετινγκ και στη ζωή γενικότερα; Επίσης σε αυτό το μάθημα θα σου πω τι μου έμαθε ο Αϊνστάιν για την αξία τού να μαθαίνω νέα πράγματα.

Κάθε μέρα είτε γίνεσαι καλύτερος, είτε γίνεσαι χειρότερος.
Ποτέ δε μένεις ίδιος.


Pat Riley

Αν δούμε τα λόγια αυτά και τα πάρουμε ως δεδομένο, το ερώτημα που προκύπτει είναι:

Τι κάνω σε καθημερινή βάση συνειδητά, για να βελτιώσω τον εαυτό μου και τις δεξιότητές μου;

Συνειδητότητα (ΕΣΥ πρέπει να αναζητήσεις τις πληροφορίες)

Η λέξη “συνειδητά” έχει μεγάλη σημασία. Αν το αφήσεις στην τύχη και αν δεν αναλάβεις συνειδητά την ευθύνη της απόκτησης γνώσεων, θα επιτρέψεις σε αρνητικές επιρροές να επιδράσουν πάνω σου.

Σπάνια μία καλή ιδέα σε διακόπτει.

Jim Rohn

Αυτό που λέει εδώ ο φιλόσοφος των σύγχρονων επιχειρήσεων, ο Jim Rohn, είναι ότι σπάνια κάτι καλό θα εμφανιστεί τυχαία μπροστά σου. Τις περισσότερες φορές, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγεις εσύ και να το ψάξεις.

Καθημερινή δράση για δια βίου μάθηση

Τα πράγματα γύρω μας αλλάζουν καθημερινά και οι επιρροές που δεχόμαστε είναι πολύ έντονες. Το να αναλαμβάνεις δράση καθημερινά είναι πολύ βασικό.

Γι’ αυτό τον λόγο, αποφασίζω ότι καθημερινά και συνειδητά θα βελτιώνω και θα εκλεπτύνω τις γνώσεις μου και τις δεξιότητές μου.

Πώς θα την πετύχεις (Διαρκής βελτίωση)

Η διαρκής βελτίωση του εαυτού σου έρχεται όταν αφιερώνεις 30-60 λεπτά την ημέρα, κάθε μέρα, σε εποικοδομητικές ασχολίες. Αυτές περιλαμβάνουν την ανάγνωση βιβλίων, ακρόαση ομιλιών και εκπαιδεύσεων και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο.

Τι μου έμαθε ο Αϊνστάιν για τη δια βίου μάθηση

Το 1942 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Oxford και έβαλε ένα διαγώνισμα στους τελειόφοιτους του Πανεπιστημίου. Η βοηθός του παρατήρησε ότι το διαγώνισμα είχε τις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις με εκείνες που είχε βάλει στους ίδιους φοιτητές έναν χρόνο νωρίτερα.

Όταν τον ρώτησε γιατί έβαλε τις ίδιες ερωτήσεις στα ίδια άτομα με έναν χρόνο διαφορά, εκείνος της απάντησε: “Οι ερωτήσεις είναι ίδιες. Οι απαντήσεις έχουν αλλάξει!”

“Οι ερωτήσεις είναι ίδιες. Οι απαντήσεις έχουν αλλάξει”

Albert Einstein

Αυτή είναι μία αλήθεια που εφαρμόζεται σε πολλούς τομείς. Αυτό που ίσχυε πριν από 20, 10, 5 χρόνια, ακόμα και πριν 1 χρόνο στην αγορά, δεν ισχύει πια. Οι προβληματισμοί μπορεί να παραμένουν ίδιοι, αλλά οι απαντήσεις, οι λύσεις έχουν αλλάξει.

Επομένως, αυτό που σε έφερε μέχρι εδώ, είναι πιθανόν να μην μπορεί να σε πάει πιο μακριά. Αν θέλεις να έχεις αποτελέσματα που δεν είχες ποτέ πριν, τότε χρειάζεται να κάνεις πράγματα που δεν έχεις κάνει μέχρι τώρα.

Αυτό που με έχει βοηθήσει εμένα προσωπικά, είναι το ότι πάντα έψαχνα να βρω νέες απαντήσεις. Διάβαζα όλα τα βιβλία, μελετούσα όλα τα εγχειρίδια, έβλεπα όλα τα βίντεο, προκρινόμουν για όλες τις εκπαιδεύσεις. Έχω επενδύσει στον εαυτό μου και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων μου πάρα πολλές ώρες και πολλά χρήματα.

Τα εκπαιδευτικά εργαλεία του δικτυακού μάρκετινγκ

Το καλό με το δικτυακό μάρκετινγκ, είναι ότι οι περισσότερες εταιρίες παρέχουν δωρεάν εκπαιδεύσεις. Έτσι, οι δικτυωτές έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό.

Αν ανήκεις σε μία τέτοια εταιρία, εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες που σου παρέχει! Αν δεν ασχολείσαι με το δικτυακό μάρκετινγκ, κάνε μία αναζήτηση για να βρεις μία εταιρία να συνεργαστείς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εκπαιδευτικό της σύστημα, ώστε να αποκτήσεις νέες δεξιότητες και να βελτιώσεις αυτές που ήδη έχεις.

Αυτές οι δεξιότητες και αυτή ενασχόλησή σου με τη δια βίου μάθηση, θα σε βοηθήσει σε οτιδήποτε άλλο κάνεις, ακόμα και αν τελικά δεν ασχοληθείς σταθερά με τον κλάδο.

Αν βρήκες χρήσιμο το σημερινό μάθημα, μοιράσου το με κάποιον.

Ασχολείσαι κι εσύ με την προσωπική σου εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση; (Τι κάνεις εσύ για την προσωπική σου εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση; Μοιράσου το στα σχόλια.)

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.