[Βίντεο] Η διαδρομή μου στο YouTube και ένα σημαντικό μάθημα

Παρατηρώ τακτικά τη διαδρομή μου στο YouTube και σκεφτόμουν ποιο είναι ένα σημαντικό μάθημα που μου έδωσε η συστηματική δουλειά.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2006 έκανα λογαριασμό στο YouTube και ανέβαζα περιστασιακά κάποια βίντεο. Πολύ περιστασιακά. Από το 2006, μέχρι το 2017, είχα φτάσει στους 195 (περίπου) εγγεγραμμένους (subscribers).

Να σημειώσω εδώ ότι το YouTube ιδρύθηκε το 2005 μόλις ένα χρόνο πριν και αγοράστηκε από τη Google τον Νοέμβριο του 2006 – δηλαδή δύο μήνες ΜΕΤΑ που ξεκίνησα στο κανάλι μου.

Από το 2007, έγραφα συστηματικά άρθρα εδώ στο blog μου.

Τα τελευταία χρόνια όμως φλέρταρα πολύ με την ιδέα να ξεκινήσω να κάνω βίντεο, αλλά πάντα το απέφευγα μιας και ντρεπόμουν, φοβόμουν, δυσκολευόμουν να βγω στην κάμερα, να πω πέντε πράγματα και μετά να με δω κιόλας στο βίντεο.

Ήταν πραγματικά μία τρομακτική σκέψη.

Οπότε και δεν το έκανα.

Και ξεκίνησε η διαδρομή μου στο YouTube

Κάποια στιγμή, πριν 3 χρόνια, πήρα την απόφαση και μπήκα στη δράση. Έκανα το πρώτο μου βίντεο. Για 6 μήνες περίπου ανέβαζα συστηματικά ένα βίντεο την εβδομάδα. Μετά άλλαξαν κάποια πράγματα στην καθημερινότητά μου και για περίπου 8 μήνες, δεν ανέβαζα συστηματικά (μπορεί να ήταν 1-2 βίντεο το μήνα).

Και από τον Φεβρουάριο του 2019, ανεβάζω 1 βίντεο την εβδομάδα. Κάθε εβδομάδα.

Μου πήρε 11 χρόνια για να φτάσω τους 190 subscribers. Από το 2006 μέχρι το 2017 και μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, σχεδόν τους δεκαπλασίασα.

Ξεκινώντας τα βίντεο, δεν ήξερα αν θα βοηθήσουν και πώς στη δουλειά μου. Γιατί δεν είχα παράδειγμα από κάποιον άλλον στον κλάδο μου και ειδικά στην Ελλάδα να κάνει κάτι τέτοιο. Και από εξωτερικό νομίζω μόνο ο Eric Worre που ανέβαζε συστηματικά βίντεο (κάθε μέρα) και ο Todd Falcone αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Οπότε ξεκίνησα με τη σκέψη ότι όταν κάνεις κάτι με το οποίο δίνεις αξία συστηματικά, κάποια στιγμή θα φέρει αποτέλεσμα.

Και αυτό είναι που διδάσκω τόσα χρόνια. Ανέβασε υλικό που δίνει αξία. Οπότε έκανα αυτό που διδάσκω.

Στην πορεία αλλαξα πράγματα στον ήχο, στο στήσιμο της κάμερας, στον φωτισμό, στον τρόπο ομιλίας, στο “σενάριο”, στο πώς παρουσιάζω τις ιδέες, στο πώς προωθώ τη δουλειά μου μέσα από αυτά και γενικά όλη αυτή η εμπειρία με βοήθησε να γίνω πολύ καλύτερος και σε άλλους τομείς.

Εδώ να σημειώσω ότι έχω την τύχη να έχω φίλους και συνεργάτες πρόθυμους με να με διορθώσουν. Οπότε, κάθε φορά που έβλεπαν κάτι που μπορούσα να διορθώσω – να βελτιώσω, πολύ πρόθυμα μου το πρότειναν. Και φυσικά τους άκουγα.

Συνέπεια και δράση

Το να βρίσκεις χρήσιμο περιεχόμενο ΚΑΘΕ εβομάδα για τόσο μεγάλο διάστημα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει πολύ καλό προγραμματισμό, συνεχή μελέτη και διαρκή βελτίωση.

Θέλει συνέπεια στη δράση.

Επίσης κάτι άλλο που συμβαίνει είναι ότι έβλεπα και βλέπω άλλους που ξεκινούσαν ένα κανάλι, ανέβαζαν μερικά βίντεο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έφταναν εκατοντάδες ή χιλιάδες subscribers. Και χωρίς να θέλω να μειώσω τη δουλειά τους, όταν βλέπεις ότι το δικό σου υλικό είναι ίσης και μεγαλύτερης αξίας, αλλά δεν έχεις την ίδια ανάπτυξη, κάποιες φορές επηρεάζεσαι. Αυτό είναι το κακό με τη σύγκριση.

Ωστόσο πάντα επέστρεφα στη σκέψη ότι πρώτον, δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνομαι – μόνο να παραδειγματίζομαι και δεύτερον, να μην είμαι προσκολλημένος στο αποτέλεσμα, αλλά να παραμένω εστιασμένος στη δράση.

Έτσι, έμενα εστιασμένος σε αυτό που ΜΠΟΡΟΥΣΑ να ελέγξω. Το να ανεβάζω συνεχώς ποιοτικό υλικό και να βελτιώνω ό,τι μπορώ.

Τι είναι αυτό που αν το ξεκινούσατε, θα έκανε μεγάλη διαφορά στη δουλειά ή στη ζωή σας; Κάτι που σας τρομάζει, που το αναβάλλετε, αλλά που πιστεύετε ότι θα έκανε μεγάλη διαφορά;

Γράψτε μου στα σχόλια.

Κάν’ το. Βρες το θάρρος και κάν’ το. Βγες μπροστά.

[Αν έχεις σκεφτεί να ξεκινήσεις τη δική σου online επιχείρηση, αλλά φοβόσουν πώς να το κάνετε, δες την online ενημέρωση που έχω ετοιμάσει.]

Κάν’ το. Μην το αναβάλλεις άλλο.

Να ξέρεις, από αυτούς που κάνουν τα πράγματα να συμβούν, κανείς δεν είναι απόλυτα έτοιμος όταν ξεκινάει. Αλλά ξεκινάει. Αυτή είναι η διαφορά.

Ξεκίνα, κάν’ το και μετά από ένα, δύο, τρία χρόνια, κάποιοι θα λένε “μακάρι να ήμουν σαν κι αυτόν” ή “αυτός το’ χει”.

Όχι. Δεν το ‘χει. Μπήκε στη δράση και δούλεψε σκληρά.

Δεν χρειάζεται ταλέντο για να μπεις στη δράση και για να δουλέψεις σκληρά.

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να ενημερώνεσαι για τα βίντεο που ανεβάζω κάθε (μα ΚΑΘΕ) εβδομάδα.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.