Μην παραπονιέσαι γι’ αυτά που επιτρέπεις να συμβαίνουν

Μην παραπονιέσαι γι’ αυτά που επιτρέπεις να συμβαίνουν στη ζωή σου. Εσύ είσαι υπεύθυνος για την επιτυχία ή την αποτυχία. Μπορείς να επιλέξεις!

Οι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι αυτοί είναι η αιτία για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή τους. Βλέπουν, όλες τις δυνάμεις που τους έφεραν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα – το σύμπαν, οι γονείς, οι δάσκαλοι, η παιδική ηλικία, οι περιστάσεις, οτιδήποτε- με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση και χωρίς ενοχές ή κατηγόριες. Και βλέπουν τον εαυτό τους ως την αιτία για οτιδήποτε ακολουθεί στη ζωή τους.

Εσύ, είσαι η αιτία για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σου;

Οι ηγέτες, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για όλες τις επιλογές που κάνουν στη ζωή και στη δουλειά τους. Εσύ;

Είναι εύκολο να το κάνεις… και εξίσου εύκολο να μην το κάνεις. Και αν δεν αναλάβεις πλήρως την ευθύνη για τις σκέψεις και τις πράξεις και τις περιστάσεις σου αυτή τη στιγμή, θα σε οδηγήσει αυτό στην καταστροφή σήμερα; Όχι… αλλά!

Αλλά αυτή η λάθος επιλογή, αυτό το λάθος στην κρίση, συνδυασμένο σε βάθος χρόνου αναμφίβολα θα σε καταστρέψει.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν αυτό που οι αποτυχημένοι άνθρωποι είναι απρόθυμοι να κάνουν: αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα που έχουν αυτές οι μικρές αποφάσεις που παίρνουμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Οι αποτυχημένοι απλά κατηγορούν. Οι πετυχημένοι, γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια – δεν έχουν την πολυτέλεια να κατηγορούν άλλους για οτιδήποτε τους συμβαίνει.

Μην παραπονιέσαι!

Έχεις την επιλογή να δουλέψεις για να φτάσεις στην επιτυχία. Να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να πετύχεις στη ζωή και στην επιχείρησή σου. Έχεις την επιλογή να δέχεσαι τις καταστάσεις όπως έρχονται ή να σηκωθείς και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, αλλάζοντας το μέλλον σου.

Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το άρθρο, μοιράσου το με κάποιον που χρειάζεται να ακούσει αυτό το μήνυμα.

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *