5 Συμβουλές για να Είσαι πιο Ενδιαφέρων [Βίντεο]

Στο σημερινό μάθημα θα μοιραστώ μαζί σου 5 συμβουλές για το πώς να μην είσαι βαρετός, αλλά να είσαι πιο ενδιαφέρων.

Υπάρχει μία επιδημία βαρετών ανθρώπων στην κοινωνία μας. Άνθρωποι που μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους παρά διαφέρουν. Δυστυχώς είναι σπάνιο σήμερα να γνωρίσεις ένα ενδιαφέρον άτομο. Ένα άτομο που να θέλεις να κάνεις παρέα μαζί του, ένα άτομο που να θέλεις να συζητήσεις μαζί του.

Το να είναι κάποιος βαρετός μπορεί να σκοτώσει ένα ραντεβού, συναντήσεις δικτύωσης, πωλήσεις και συμφωνίες.

Σίγουρα έχεις συναντήσει βαρετούς ανθρώπους

Σχεδόν όλοι μας έχουμε βρεθεί σε μία συζήτηση που, όσο και να προσπαθούσαμε, οι σκέψεις μας ταξίδευαν μακριά από το άτομο που είχαμε μπροστά μας.

Δεν είχε τίποτα ενδιαφέρον να πει, δεν είχε τίποτα ενδιαφέρον επάνω του.

Αν και ο Jordan Peterson λέει “υπόθεσε ότι το άτομο που ακούς γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζεις εσύ”, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που προσπαθείς πραγματικά να βρεις ενδιαφέρον σε μία συζήτηση ή σε ένα άτομο και ΔΕΝ μπορείς.

Αν δεν θέλεις να νιώθει κάποιος έτσι για εσένα, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις άμεσα για να είσαι πιο ενδιαφέρων.

Να είσαι περίεργος

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην είσαι βαρετός είναι να είσαι περίεργος για τον κόσμο γύρω σου. Κάνε ερωτήσεις, αναζήτησε νέες εμπειρίες και προσπάθησε να μαθαίνεις κάτι νέο κάθε μέρα. Αυτό όχι μόνο θα σε κάνει πιο ενδιαφέρων, αλλά θα σε κάνει επίσης πιο ολοκληρωμένο και ενημερωμένο.

Να είστε ανοιχτόμυαλος

Κάτι άλλο που βοηθάει στο να είσαι ενδιαφέρων, είναι να είσαι ανοιχτόμυαλος. Μην φοβάσαι να δοκιμάσεις νέα πράγματα ή να εξετάσεις διαφορετικές οπτικές γωνίες και ιδέες. Το να είσαι ανοιχτόμυαλος θα σε διευκολύνει επίσης να συνδεθείς με άλλους και να χτίσεις βαθύτερες σχέσεις.
Αν σου προτείνουν να κάνεις μία νέα δραστηριότητα, να συμμετέχεις σε μία εκδήλωση, σε ένα πάρτι, ακόμα και αν είναι κάτι σχετικά “ξένο” σε εσένα, πες “ναι”. Δοκίμασέ το. Μην απορρίπτεις τόσο εύκολα προτάσεις και ιδέες.

Να είσαι παθιασμένος

Οι άνθρωποι έλκονται φυσικά από εκείνους που είναι παθιασμένοι με κάτι. Είτε πρόκειται για κάποιο χόμπι, για την καριέρα σου, για τον σκοπό της ζωής σου, το πάθος θα σε κάνει πιο ενδιαφέρων και ελκυστικο.

Όσοι με γνωρίζουν ίσως να θεωρούν ότι το πάθος είναι κάτι που δεν μου φαίνεται. Ωστόσο, το να είσαι παθιασμένος με κάτι δεν είναι ένας υπέρμετρος ενθουσιασμός που σε κάνει να χοροπηδάς πάνω σε καρέκλες. Πάθος είναι το να έχεις φλόγες και πυροτεχνήματα. Πάθος επίσης είναι και το να έχεις μία φλόγα μέσα σου η οποία σε κάνει να είσαι “δoσμένος” σε κάτι.

Να είσαι καλός ακροατής

Το να είσαι καλός ακροατής σε κάνει να είσαι πιο ενδιαφέρον άτομο. Όταν ακούς προσεκτικά τους άλλους και συμμετέχεις σε ουσιαστικές συζητήσεις, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσετε βαθύτερες σχέσεις και να θεωρηθείς ως κάποιος που αξίζει να αφιερώσεις χρόνο μαζί του.

Ο Dale Carnegie, στο βιβλίο “Πώς να κερδίζετε φίλους και να επηρεάζετε ανθρώπους”, αναφέρει ένα παράδειγμα πώς κάποια στιγμή γνώρισε κάποιον σε ένα ταξίδι και καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, έκανε ερωτήσεις και άκουγε με προσοχή αυτό το άτομο. Στο τέλος του ταξιδιού, το άτομο αυτό είχε μάθει ελάχιστα για τον Carnegie, ωστόσο του είπε ότι “είσαι από τα πιο ενδιαφέροντα άτομα που έχω γνωρίσει ποτέ”.

Στο βιβλίο μου Ακαταμάχητοι στην Επικοινωνία, μιλάω για το ότι το να δείχνεις ενδιαφέρον στο συνομιλητή σου σε κάνει πιο ενδιαφέρον άνθρωπο. Και αυτό είναι η πρώτη από τις δεξιότητες που έχουν όσοι θεωρούνται χαρισματικοί στην επικοινωνία.

Να έχεις αυτοπεποίθηση

Τέλος, να έχεις αυτοπεποίθηση – να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου. Η αυτοπεποίθηση είναι μεταδοτική και οι άνθρωποι έλκονται φυσικά από εκείνους που την αποπνέουν. Το να έχεις αυτοπεποίθηση όχι μόνο θα σε κάνει πιο ενδιαφέρων, αλλά θα σε κάνει και πιο ελκυστικό στους άλλους.


Για να μην είσαι λοιπόν βαρετός, θυμήσου να είσαι περίεργος, ανοιχτόμυαλος, παθιασμένος, καλός ακροατής και να έχεις αυτοπεποίθηση. Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στην καθημερινότητά σου, θα είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις θετική εντύπωση και θα θεωρείσαι ως ένα ενδιαφέρον και ελκυστικό άτομο.

Βάλε σε εφαρμογή τις σημερινές ιδέες, σταμάτα να είσαι βαρετός…

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θοδωρής Αραμπατζής

ΥΓ: Αν θέλεις να μάθεις και τις υπόλοιπες 9 δεξιότητες επικοινωνίας που μοιράζομαι στο βιβλίο μου, τότε μπες εδώ και απόκτησέ το. Είναι σε ηλεκτρονική μορφή και μπορείς να το κατεβάσεις αμέσως στον υπολογιστή ή στο κινητό σου.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *