“Είναι Πυραμίδα;” Ο καλύτερος σύντομος τρόπος να απαντήσεις

“Είναι Πυραμίδα;” Ποιος είναι ο καλύτερος και πιο σύντομος τρόπος να απαντήσεις σε μια τέτοια ερώτηση (η οποία μπορεί πραγματικά να σε φοβίζει);

Αυτή είναι μία από της ερωτήσεις που μπορεί να κάνει ένα νέο άτομο να τρέμει! Για την ακρίβεια, ακόμα και άνθρωποι που γνωρίζω που είναι στο επάγγελμα για κάποιο καιρό, δεν ξέρουν πώς να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση.

Προτού μοιραστώ μαζί σου πώς απαντάω σε αυτή την ερώτηση, σκέψου και κατάλαβε γιατί κάποιος μπορεί να κάνει αυτή την ερώτηση.

“Είναι πυραμίδα;”

Μιλώντας γενικά, ένα άτομο που κάνει αυτή την ερώτηση είτε δεν έχει ιδέα τι είναι το δικτυακό μάρκετινγκ και δε θα μπορούσε να σας εξηγήσει τη διαφορά ανάμεσα σε μία νόμιμη εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ και σε μία απάτη πυραμίδας, ή απλά έχει μία προκατειλημμένη ιδέα για το τι μπορεί να είναι, βάσει αυτών που έχει ακούσει από κάποιον άλλο στο παρελθόν.

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι απλά θέλουν να γνωρίζουν ότι αυτό που πρόκειται να κάνουν είναι:
α) νόμιμο και αληθινό,
β) κάτι που δουλεύει και
γ) κάτι το οποίο θα μπορούσαν και οι ίδιοι να κάνουν.

Αντί να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και να προσπαθείς να βρεις μία μεγάλη (και πολλές φορές σε μορφή διαφωνίας) απάντηση για το πώς οτιδήποτε είναι πυραμίδα, συμπεριλαμβανομένου και το Δημοσίου και κάθε εταιρίας, απλά αφόπλισε την ερώτηση.

Τα παλιά τα χρόνια, συνήθιζα να απαντάω προσπαθώντας να εξηγήσω σε κάποιον ποιες είναι οι διαφορές. Συχνά μου έπαιρνε πέντε με δέκα λεπτά για να το εξηγήσω αλλά τελικά έβλεπα ότι ο υποψήφιος περισσότερο ήταν μπερδεμένος παρά καταλάβαινε τη διαφορά.

Τι λέω τώρα:

Υποψήφιος: Είναι πυραμίδα;

Εγώ: Σε καμία περίπτωση. Γιατί; Κάτι τέτοιο ψάχνεις; Γιατί αν ψάχνεις κάτι τέτοιο…δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Η απάντησή μου είναι άμεση και αφοπλίζει χωρίς συζήτηση με διαφωνίες. Ο υποψήφιος αυτόματα χαλαρώνει και είναι περισσότερο σε θέση να ακούσει αυτά που έχεις να πεις με ένα καθαρό και ανοιχτό μυαλό.

Δοκίμασέ το την επόμενη φορά που θα δεχτείς αυτή την ερώτηση, και θα δεις πόσο εύκολο είναι!

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Μάθε πώς να ξεπερνάς κάθε αντίρρηση, ερώτηση και αναβολή, στην Εκπαίδευση Χειρισμού Αντιρρήσεων.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *