Ο Φόβος σού Κοστίζει ΠΟΛΥ Ακριβά [Βίντεο]

Ο φόβος σου σου κοστίζει ακριβά! Έχεις σκεφτεί πόσο σπουδαία πράγματα θα μπορούσες να πετύχεις αν δε φοβόσουν;

Το ξέρεις ότι όταν επιτρέπεις στον φόβο σου να σε σταματάει από το να κάνεις αυτά που θέλεις, στερείς από τον εαυτό σου την ευκαιρία να ζήσεις μία σπουδαία ζωή;

Μια ιστορία για τον φόβο

Φοβόμουν το άγνωστο, φοβόμουν το να με κρίνουν, φοβόμουν την αποτυχία, φοβόμουν την απόρριψη, ότι δε θα είμαι αρκετά καλός… φοβόμουν πολλά διαφορετικά πράγματα.

Ποιο είναι ένα πράγματα που ξέρεις ότι χρειάζεται να κάνεις, αλλά φοβάσαι να το κάνεις, να το τολμήσεις;

Τι με έκανε να προχωρήσω μπροστά

Το μόνο πράγμα που με έκανε τελικά να προχωρήσω – να βγω μπροστά – να μπω στη δράση, ήταν όταν η δίψα μου για μία καλύτερη ζωή, έγινε μεγαλύτερη από τον φόβο μου.

Όταν αποφάσισα ότι θα το κάνω, όταν ήμουν αρκετά διψασμένος για να πω στον εαυτό μου ότι θα κάνω αυτό που φοβάμαι, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν τελείως τα πράγματα.

Έχοντας μιλήσει με χιλιάδες ανθρώπους όλα αυτά τα 20 και πλέον χρόνια που ασχολούμαι με το δικτυακό μάρκετινγκ και το coaching, αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι το να βλέπω ανθρώπους να μην ακολουθούν τα όνειρά τους. Τόσοι άνθρωποι δεν εκδηλώνουν το μέγιστο δυναμικό τους, γιατί επιτρέπουν στους φόβους τους να τους αναγκάζουν να κάνουν λιγότερες δράσεις και καταλήγουν να ζουν μία “μικρότερη” ζωή.

Είναι πραγματικά πολύ άσχημο να το βλέπω αυτό.

Το να βλέπω κάποιον που αποφάσισε να αφεθεί στη συνήθεια του να επιτρέπει στους φόβους του να τον κρατάνε πίσω, αντί να αντιμετωπίζει τους φόβους του.

Θέλω να ξέρεις το εξής.

Όλοι φοβόμαστε.

Όλοι έχουμε φόβους που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Και κάθε βήμα που κάνεις ΠΡΟΣ το να αντιμετωπίσεις τον φόβο, σπρώχνεις τον φόβο σου στην άκρη – τον συρρικνώνεις.

Κάθε βήμα που κάνεις, συρρικνώνει τον φόβο σου.

Κάθε βήμα που κάνεις που ίσως σε ξεβολεύει, που σε κάνει να φοβάσαι λίγο, όταν κάνεις ένα τέτοιο βήμα, σου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση, γιατί κάνοντάς το είδες ότι δεν ήρθε η καταστροφή. Ναι, ήταν άβολο αλλά είσαι περήφανος για τον εαυτό σου που προχώρησες και αυτό σε κάνει να κάνεις κι άλλο ένα βήμα. Και μετά ακόμα ένα βήμα.

Και αυτό, όχι μόνο θα ξεκλειδώσει ευκαιρίες στη ζωή σου, όχι μόνο θα σου φέρει περισσότερα κέρδη και μεγαλύτερα εισοδήματα, όχι μόνο θα σε οδηγήσει να γνωρίσεις πολύ περισσότερους και πολύ πιο διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά θα σε βοηθήσει να είσαι και καλύτερο παράδειγμα. Καλύτερο παράδειγμα για την ομάδα σου, για το προσωπικό σου, για την οικογένειά σου – για τα παιδιά σου, καλύτερο παράδειγμα για την κοινωνία.

Ο κόσμος δε λειτουργεί καλά όταν οι άνθρωποι ζουν περιορισμένα.

Αν θέλεις λοιπόν να ξανακερδίσεις αυτά από τα οποία ο φόβος σε αποπροσανατόλισε, που τι είναι αυτό; Είναι ο πραγματικός σκοπός της ζωής σου, τότε αντιμετώπισε έναν φόβο σου σήμερα.

Κάνε κάτι σήμερα που θα σε κινήσει προς την κατεύθυνση των ονείρων σου.


Εσύ ποιο βήμα θα κάνεις για να ξεπεράσεις τους φόβους σου; Μοιράσου το στα σχόλια.

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θοδωρής Αραμπατζής

ΥΓ: Αυτό που κάνω για περισσότερα από 12 χρόνια, είναι να δουλεύω με προσωπικές συνεδρίες coaching με άτομα που ασχολούνται με το δικτυακό μάρκετινγκ και την επιχειρηματικότητα. Αν έχεις φόβους που θα ήθελες να ξεπεράσεις, κλείσε μία συνεδρία δωρεάν μαζί μου.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *