Γιατί μισώ την Ανεύρεση Υποψηφίων στο Δικτυακό Μάρκετινγκ (MLM)

Λοιπόν, ώρα για μία εξομολόγηση … μισώ την ανεύρεση υποψηφίων. Ή μάλλον καλύτερα να πω ότι μισώ τον όρο ανεύρεση υποψηφίων.

Αν δείτε την Ανεύρεση Υποψηφίων ως Εξάσκηση, θα δείτε ότι θα σας προσφέρει πολλά περισσότερα στο χτίσιμο της επιχείρησή σας.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ανεύρεση υποψηφίων είναι ο στόχος της δουλειάς μας όταν στην πραγματικότητα δεν είναι. Αυτό βασίζεται στην υπόθεση ότι αν αυξήσετε τον αριθμό των υποψηφίων σας κατά Χ άτομα την ημέρα τότε θα βελετιώσετε τα αποτελέσματα της επιχείρησής σας κατά Ψ.

Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε πλέον ότι αυτό δεν ισχύει.

Μερικές φορές ενώ κάποιοι κάνουν αρκετή ανεύρεση υποψηφίων και γίνονται πολύ καλοί στην … ανεύρεση υποψηφίων, ωστόσο δε βλέπουν όση βελτίωση θα ήθελαν εκεί που έχει πραγματικά σημασία … στην ανάπτυξη της ομάδας τους.

Αυτό που ξεχνάνε είναι ότι οι υποψήφιοι είναι αποτέλεσμα της διαφήμισης, όχι αίτιο ενός πιο παραγωγικού δικτύου.

Ο τρόπος που κάνετε ανεύρεση υποψηφίων, είναι το σημαντικό στο οποίο χρειάζεται να εστιάσετε. Χρειάζεται να κάνετε ανεύρεση υποψηφίων με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσελκύετε άτομα που θα μείνουν στη δουλειά και ταυτόχρονα να εξασκείτε τις δεξιότητές σας στην εκπαίδευση. Γιατί αυτό είναι που θα αναπτύξει το δίκτυό σας και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε παθητικό εισόδημα – και όχι απλά να γίνετε καλύτεροι στην ανεύρεση υποψηφίων.

Οπότε, δεν χρειάζεται απλά να μάθετε πώς να βρίσκετε περισσότερους συνεργάτες ή υποψηφίους, αλλά και πώς να την κάνετε με καλύτερο τρόπο. Διαφορετικά δεν θα σας βοηθήσει να έχετε μία μεγαλύτερη επιχείρηση.

Χρειάζεται να γίνετε καλοί

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι γίνεστε πολύ καλοί στην ανεύρεση υποψηφίων και έχετε καθημερινά 30-40 νέους υποψηφίους τους οποίους καλείτε σε παρουσιάσεις, σε ραντεβού, τους στέλνετε βίντεο κλπ. Τότε πόσος χρόνος θα σας έχει μείνει πραγματικά για να δουλέψετε με αυτούς που βάζετε στην ομάδα σας, ώστε να μπορέσετε να χτίσετε ένα παθητικό εισόδημα;

Ξέρω ότι γενικά δεν με εξυπηρετεί να μισώ την ανεύρεση υποψηφίων. Και δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Προσωπικά πιστεύω ότι, αν χρησιμοποιείτε τα σωστά εργαλεία και τη σωστή γλώσσα επικοινωνίας, ένας καλός αριθμός νέων υποψηφίων θα ήταν 3-5 την ημέρα αν δουλεύετε με μερική απασχόληση και 10 αν δουλεύετε με πλήρη απασχόληση. Δέκα υποψήφιοι την ημέρα είναι 250 καινούργιοι υποψήφιοι το μήνα. Σίγουρα μπορείτε να κάνετε 10 νέους συνεργάτες από 250 καινούργιους υποψηφίους. Αν δουλέψετε σωστά και αφιερώσετε τον απαραίτητο χρόνο μ’ αυτούς τους 10 νέους συνεργάτες, τότε θα δείτε το δίκτυό σας να αναπτύσσεται.

Περισσότεροι υποψήφιοι δεν σημαίνει μεγαλύτερο δίκτυο

Αν προσπαθώντας να έχουμε περισσότερους υποψηφίους, δεν δουλεύουμε σωστά με τους συνεργάτες του δικτύου μας, τότε χάνουμε την ουσία. Ο σκοπός είναι να αναπτύξουμε ένα παθητικό εισόδημα. Και παθητικό εισόδημα δεν δημιουργείται απλά βάζοντας νέα άτομα.

Δεν είναι λοιπόν ότι μισώ την ανεύρεση υποψηφίων, αλλά την ανεύρεση πολλών ακατάλληλων υποψηφίων.

Αυτό επίσης σημαίνει ότι χρειάζεται να έχουμε τις σωστές δεξιότητες επικοινωνίας. Χρειάζεται να γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε από τους υποψηφίους μας. Οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν εστιάζει στην ανάπτυξη του δικτύου και τη δημιουργία παθητικού εισοδήματος, μακροπρόθεσμα θα σας βλάψει.

Οπότε, αν και χρειάζεται να έχουμε πολλούς υποψηφίους – γι’ αυτό το λέμε και Ανεύρεση Υποψηφίων – θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να γράφουμε όσα άτομα μπορούμε να διαχειριστούμε και να βοηθήσουμε να πετύχουν τους στόχους τους. Δείτε την Ανεύρεση Υποψηφίων σας σαν Εξάσκηση Εκπαίδευσης, γιατί ο τρόπος με τον οποίο κάνετε την ανεύρεση υποψηφίων, θα είναι και αυτό που θα δουν και θα αντιγράψουν τα άτομα που μπαίνουν τελικά στο δίκτυό σας.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το με τους ηγέτες της ομάδας σας.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *