Η ημέρα μετά το “Ναι”: Τα πρώτα βήματα με νέο συνεργάτη

Κάποια στιγμή θα συμβεί. Θα συμβεί, γιατί συμβαίνει σε όλους όσους χτίζουν μία επιχείρηση Δικτυακού Μάρκετινγκ. Τι θα συμβεί; Κάποιος στον οποίο έδειξες την επιχειρηματική σου ιδέα, θα πει “Ναι!”

Και τι κάνουμε τώρα;

Λοιπόν, σίγουρα μπορείς να ευχηθείς να πετύχει ο καινούργιος σου συνεργάτης ή μπορείς να του διδάξεις βήμα προς βήμα, πώς να χτίσει την επιχείρησή του. Αν ρωτήσεις εμένα, προτιμώ το να τους διδάξω προοδευτικά τη δουλειά, παρά να … εύχομαι να πετύχει. Οπότε, σ’ αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το τι προτείνω να κάνεις – και τι κάνω και εγώ – όταν κάποιος μου λέει “Ναι!”

Ο φόβος της επιτυχίας – «Και αν τελικά μου πει “ναι”»;

1) Προγραμμάτισε μία συνάντηση

Προγραμμάτισε, την ημέρα μετά το “Ναι!”, μία συνάντηση (μπορεί να γίνει και από απόσταση), στην οποία θα κάνετε το Ξεκίνημά του. Αν η επόμενη ημέρα δεν βολεύει, τότε προγραμμάτισε να συναντηθείτε ή να μιλήσετε τηλεφωνικά, το συντομότερο δυνατό.

2) Γνωριστείτε καλύτερα

Σε όλους μας αρέσει να περνάμε χρόνο – και να συνεργαζόμαστε – με ανθρώπους που γνωρίζουμε, συμπαθούμε και εμπιστευόμαστε. Επομένως, μιας και αυτή είναι μία δουλειά σχέσεων, επένδυσε λίγο χρόνο για να γνωριστείτε καλύτερα πρώτα και μιλήστε για τη δουλειά, μετά.

3) Πόσα χρήματα θέλει να κερδίσει;

Οι περισσότεροι μπαίνουν στη δουλειά για τα χρήματα. Αν ισχύει αυτό και με το συγκεκριμένο συνεργάτη, μάθε πόσα χρήματα θα ήθελε να κερδίσει μέσα στις επόμενες 90 ημέρες. Αν είναι όπως οι περισσότεροι, το να κερδίσει 500€ – 1.500€ – μέσα στις πρώτες τους 90 ημέρες – θα ήταν κάτι εξαιρετικό!

4) Ποιο θα είναι το ωράριό του;

Ορίστε τις ώρες που θα δουλεύει – το ωράριο εργασίας. Βεβαιώσου ότι σχεδιάζει να βάλει αρκετή δράση, ώστε να πετύχει τους οικονομικούς του στόχους, στις πρώτες 90 ημέρες. Και χρειάζεται να του δώσεις να καταλάβει, ότι αν του πάρει λίγο περισσότερο χρόνο να βρει το ρυθμό του στη δουλειά, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

5) Σύνδεσέ τον!

Θα χρειαστεί τις δικές του προσωπικές ιστοσελίδες για παρουσιάσεις, εγγραφές κλπ και ίσως και κάποια υλικά μάρκετινγκ, όπως φυλλάδια και κάρτες.

Σύνδεσέ τον στις ομάδες του Facebook ή στα εκπαιδευτικά site της εταιρίας ή της ομάδας σου. Βοήθησέ τον να κάνει την πρώτη παραγγελία προϊόντων ή δείξτε του πώς να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες σας. Ενημέρωσέ τον για το πότε γίνονται οι εκπαιδεύσεις και οι παρουσιάσεις της ομάδας/εταιρίας, είτε online, είτε από σε κάποιο χώρο.

6) Σχεδιάζω – Κάνω – Αξιολογώ – Προσαρμόζω – Επαναλαμβάνω.

Εξήγησε την ιδέα: Σχεδιάζω-Κάνω-Αξιολογώ-Προσαρμόζω-Επαναλαμβάνω.

Σχεδίασε τον μήνα προκαταβολικά: δραστηριότητες, παρουσιάσεις, εκπαιδεύσεις και εκδηλώσεις.

Κάνε αυτά που έχεις σχεδιάσει, ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλεις.

Αξιολόγησε τα αποτελέσματά σου στο τέλος του μήνα.

Αν χρειαστεί Προσάρμοσε αυτά που κάνεις – τη δραστηριότητά σου – μέχρι να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Επανάλαβε τη διαδικασία, σχεδιάζοντας τον επόμενο μήνα, κάνοντας όποιες προσαρμογές χρειάζονται και συνέχισε να προχωράς μπροστά.

7) Πάρεχέ του συνεχή υποστήριξη.

Επειδή είναι εύκολο να βγει εκτός πορείας, σιγουρέψου ότι θα έχεις έναν έλεγχο της προόδου του, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ρώτησε τι μπορείς να κάνεις για να τον βοηθήσεις – και πρόσφερε τη βοήθειά σου όπου χρειάζεται. Ενθάρρυνε, υποστήριξε και συνέχισε να είσαι το παράδειγμα που θέλεις να ακολουθήσουν τα άτομα της ομάδας σου που είπαν, “Ναι!”

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Πολλοί δικτυωτές με τους οποίους μιλάω, μου λένε ότι δυσκολεύονται να κρατήσουν τους νέους συνεργάτες που γράφουν στη δουλειά. Δες την εκπαίδευση για το πώς να εκπαιδεύεις τους νέους συνεργάτες.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *