9 Tips για να Σκίσεις στην Επόμενη Συνέντευξή σου [Βίντεο]

Με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε ο γιος μου για μία θέση εργασίας, θα μοιραστώ μαζί σου 9 tips για να σκίσεις στην επόμενη συνέντευξή σου.

https://youtu.be/YoWqpZZvgUk

Το να πας σε μια συνέντευξη στην “τύχη”, απροετοίμαστος και ναι περιμένεις ότι ο υποψήφιος συνεργάτης ή εργοδότης σου θα εντυπωσιαστεί από το καταπληκτικό βιογραφικό σου, ΔΕΝ δουλεύει.

Πέρα από την ικανότητά σου να κάνεις τη δουλειά για την οποία ενδιαφέρεσαι, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες, εξίσου σημαντικοί – ίσως και πιο σημαντικοί – που θα έκαναν κάποιον να θέλει να συνεργαστεί μαζί σου.

Δες όλο το μάθημα, γιατί στο τέλος θα σου δώσω ένα έξτρα tip για το πώς μπορείς να βελτιώνεσαι συνεχώς στις συνεντεύξεις σου και πώς να βρίσκεσαι συνεχώς μπροστά σε καλές επαγγελματικές ευκαιρίες.

Πάμε να δούμε λοιπόν 9 συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις, θα σκίσεις στην επόμενη συνέντευξή σου.

1. Ερεύνησε για την εταιρεία ή την επιχείρηση

Πριν από τη συνέντευξή σου, ερευνήστε την εταιρεία ή τον εργοδότη στον οποίο ενδιαφέρεσαι να εργαστείς. Μάθε για την αποστολή, για τις αξίες τους και κάποια πρόσφατα έργα ή νέα τους. Αυτό θα δείξει σε αυτόν που σου παίρνει συνέντευξη ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά για την εταιρεία και είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος.

2. Εξασκήσου στις απαντήσεις σου

Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις σε μία συνέντευξη;
“Γιατί θέλεις να εργαστείτε εδώ ή γιατί θέλεις να συνεργαστείς μαζί μου;”
ή «Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου;»

Σκέψου τι θα απαντούσες σε αυτές τις ερωτήσεις και μετά εξασκήσου στις απαντήσεις σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο έτοιμος και σίγουρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

3. Ντύσου επαγγελματικά

Η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική, γι’ αυτό ντύσου επαγγελματικά για τη συνέντευξή σου. Ακόμα και αν γίνεται online. Αυτό δείχνει στον άνθρωπο που σου παίρνει συνέντευξη ότι παίρνεις τη συνέντευξη στα σοβαρά και είσαι έτοιμος να κάνεις καλή εντύπωση.

Δείχνει ένα επίπεδο επαγγελματισμού, το οποίο μπορεί να το περιμένει από εσένα και αν συνεργαστείτε τελικά.

4. Να είσαι στην ώρα σου

Το να είσαι στην ώρα σου για τη συνέντευξη, δείχνει ότι είσαι υπεύθυνος και σέβεσαι τον χρόνο του ανθρώπου που θα σου πάρει τη συνέντευξη. Φρόντισε να φτάσεις 10-15 λεπτά νωρίτερα ή να είσαι έτοιμος, ντυμένος, περιποιημένος 10-15 λεπτά νωρίτερα, αν πρόκειται να το κάνεις μέσω βιντεοκλήσης. Σε αυτή την περίπτωση φρόντισε να είσαι σε ένα ήσυχο μέρος, με καλή σύνδεση, καλό φωτισμό και βεβαιώσου ότι λειτουργεί το μικρόφωνο και η κάμερά σου.

5. Να είσαι ειλικρινής

Να είσαι ειλικρινής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Μην υπερβάλλεις για τα προσόντα ή τις εμπειρίες σου. Ο υποψήφιος εργοδότης σου θα εκτιμήσει την ειλικρίνειά σου και αυτό θα σε κάνει να ξεχωρίσεις.

Εδώ θυμήθηκα και το ανέκδοτο που πάει κάποιος σε μία συνέντευξη και τον ρωτάει ο εργοδότης, ποιο είναι ένα μειονέκτημά σου; Και απαντάει αυτός, η ειλικρίνεια. Και του λέει ο εργοδότης, αυτό δεν μου φαίνεται ως κάτι αρνητικό. Και του λέει “στα αρχίδια μου πώς σου φαίνεται.”

Σε κάθε περίπτωση, να είσαι ειλικρινής, κυρίως όσον αφορά τις δεξιότητές σου.

6. Δείξε ενθουσιασμό

Δείξε ενθουσιασμό για τη δουλειά και την εταιρεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Αυτό θα κάνει τον εργοδότη να σε δει ως υποψήφιο με κίνητρα και πάθος.

7. Κάνε και εσύ ερωτήσεις

Κάνε ερωτήσεις σχετικά με την εταιρεία και τη δουλειά που δείχνουν ότι ενδιαφέρεσαι.

Ερωτήσεις όπως:

  • Μπορείτε να μου πείτε λίγα πράγματα για τις καθημερινές ευθύνες και αρμοδιότητες της συγκεκριμένης θέσης;
  • Ποιο είναι το όραμα της εταιρίας για τα επόμενα 3 χρόνια;
  • Υπάρχουν ευκαιρίες για εκπαίδευση και εξέλιξη μέσα στην εταιρία ή στη συγκεκριμένη θέση;
  • Ποια είναι τα επόμενα βήματα αν τελικά συνεργαστούμε;

Αυτό θα δείξει στον εργοδότη ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τη θέση.

8. Επακολούθησε – κάνε follow up

Μετά τη συνέντευξη, στείλε ένα ευχαριστήριο σημείωμα ή ένα email. Αυτό θα δείξει στον εργοδότη ότι εξακολουθείς να ενδιαφέρεσαι για τη θέση και θα βοηθήσει σημαντικά στο να σε έχει στο μυαλό του.

9. Να είσαι ο εαυτός σου

Τέλος, να είσαι ο εαυτός σου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Ο εργοδότης θέλει να σε γνωρίσει και να δει αν και πώς ταιριάζεις στην κουλτούρα της εταιρίας. Να είσαι λοιπόν ο εαυτός σου.

Τώρα, επειδή ο εαυτός σου πιθανόν να έχει πολλές διαφορετικές πτυχές, φρόντισε να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και άφησε την προσωπικότητά σου να λάμψει.

Το κλειδί για να ΣΚΙΣΕΙΣ στη συνέντευξή σου είναι να είσαι προετοιμασμένος, επαγγελματίας, ειλικρινής, ενθουσιώδης και να είσαι ο εαυτός σου.

Προετοιμάσου κατάλληλα και θα αυξήσεις τις πιθανότητες να κερδίσεις τον υποψήφιο εργοδότη σου στην επόμενη συνέντευξή σου.

Κάτι ακόμα, για να σκίσεις στην επόμενη συνέντευξή σου

Ένα έξτρα tip που έχω να σου δώσω είναι να είσαι συνεχώς σε αναζήτηση. Αν μάθεις για μία νέα θέση, στείλε το βιογραφικό σου, πήγαινε για μία συνέντευξη. Να είσαι ανοιχτός για την κατάστασή σου, ότι μπορεί να εργάζεσαι κάπου ήδη, αλλά να είσαι ανοιχτός σε προτάσεις – δοκίμασε τον εαυτό σου και εξάσκησε την ικανότητά σου να είσαι καλός στις συνεντεύξεις.


Βάλε σε εφαρμογή τις σημερινές ιδέες και όταν πας στην επόμενη συνέντευξή σου, στείλε μου μήνυμα να μου πεις πώς πήγε.

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θοδωρής Αραμπατζής

ΥΓ: Δες όλες τι πληροφορίες για το τρίωρο σεμινάριο ίντερνετ μάρκετινγκ και online επιχειρηματικότητας που διοργανώνω, όπου μεταξύ άλλων θα μάθεις πώς μπορείς να δραστηριοποιηθείς επιχειρηματικά μέσω ίντερνετ.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *