[Βίντεο] Κλέφτες ονείρων: Πώς να προστατευτείς από αρνητικές γνώμες

Οι κλέφτες ονείρων είναι ένα πιθανό εμπόδιο που θα αντιμετωπίσεις τη στιγμή που θα αρχίσεις να μελετάς τις επιχειρήσεις δικτυακού μάρκετινγκ.

Όταν αρχίσεις να ψάχνεις με ποια θα ξεκινήσεις, ίσως δεις μια αρνητική στάση των ανθρώπων γύρω σου. Είπα “πιθανό εμπόδιο”, γιατί δε χρειάζεται να είναι έτσι. Θα σκοντάψεις πάνω στην άρνηση, μόνο αν το επιτρέψεις στον εαυτό σου.

Γιατί οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων, των φίλων και άλλων, προσπαθούν να μας αποθαρρύνουν από το να ξεκινήσουμε μία επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ;

Συχνά η καλοπροαίρετη άγνοια είναι ο κύριος λόγος. Οι κλέφτες ονείρων ανήκουν σε δύο κατηγορίες.

  • Σε αυτούς που είναι καλοπροαίρετοι.
  • Σε αυτούς που δε θέλουν να πετύχεις, εξαιτίας της έλλειψης δικής τους επιτυχίας.

Βλέπεις, ως ανθρώπινα όντα, όλοι έχουμε την τάση να καταλήγουμε σε αποφάσεις στηριζόμενοι σε πολύ ελάχιστες πληροφορίες. Συνδύασε αυτό με το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αμφισβητούν εκείνο που δεν έχει συμβεί ακόμη και έχεις την τέλεια συνταγή για έντονα αρνητική στάση από τους γύρω σου.

Κλέφτες ονείρων υπήρχαν πάντα

Κατ’ αρχάς, ας αντιληφθούμε κάτι. Αν ο καθένας αποφάσιζε στη διάρκεια της ιστορίας να ακούσει τους αρνητικούς, πολλά δε θα συνέβαιναν. Θα ζούσαμε ακόμη σε έναν πλανήτη που θα ήταν επίπεδος, έναν πλανήτη γύρω από τον οποίο θα γύριζε ο ήλιος και θα βλέπαμε τηλεόραση στο σκοτάδι, επειδή ο ηλεκτρισμός δεν θα είχε ανακαλυφθεί (καλά, αυτό για αστείο το είπα).

Νομίζω ότι ήταν το 1898, που ο γενικός διευθυντής του Γραφείου Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ έκανε αυτή τη μεγαλοφυή δήλωση: “Οτιδήποτε θα μπορούσε να εφευρεθεί έχει ήδη εφευρεθεί”. Να κάποιος που, όπως φαντάζομαι, πίστευε απόλυτα στη σοφία μιας μεγάλης γραφειοκρατικής κυβέρνησης.

Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ ενθαρρύνθηκε από τις μάζες για να εφεύρει το τηλέφωνο;

Ή ότι οι αδερφοί Ράιτ ενθαρρύνθηκαν να κάνουν την πρώτη τους πτήση; “Αν ο άνθρωπος προοριζόταν να πετάξει, θα είχε γεννηθεί με φτερά” – και αυτό τους το είπε ο πατέρας τους!

Ή ότι ο Ρέι Κροκ ενθαρρύνθηκε να αναπτύξει την ιδέα του φραντσάιζινγκ των ΜακΝτόναλντλς; “Έλα τώρα Ρέι, σοβαρέψου. Κανείς δε θέλει να φάει στα γρήγορα!” Α ναι, παρεμπιπτόντως, στη δεκαετία του ’60 το Κογκρέσο για 11 ψήφους παραλίγο να κηρύξει τη βιομηχανία του φραντσάιζινγκ για παράνομη. Κάποιοι το θεωρούσαν ένα είδος «παράνομης πυραμίδας». Σήμερα βέβαια η βιομηχανία αυτή αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος των ΗΠΑ.

Βάσισε την απόφασή σου στα γεγονότα και όχι στην ανενημέρωτη γνώμη των άλλων.

Πήγαινε προς την επιτυχία

Όταν αποφασίσεις να γίνεις δικτυωτής και να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου, έλα σε επαφή με το σύστημα επιτυχίας που προτείνει η γραμμή αναδοχής σου. Καθώς θα μαθαίνεις περισσότερα, η εμπειρία σου θα μεγαλώνει. Καθώς η εμπειρία σου θα διευρύνεται, η αυτοπεποίθησή σου θα αυξάνεται επίσης. Καθώς θα αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σου, θα γίνεται όλο και δυσκολότερο για τους κλέφτες ονείρων να επιτύχουν να σε αποθαρρύνουν.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ευχαριστήσεις ευγενικά τον αρνητικό άνθρωπο για τη γνώμη του και μετά να κάνεις αυτό που πρέπει για τον εαυτό σου και για την οικογένειά σου. Αν ο άνθρωπος αυτός δεν προσφέρεται να πληρώσει τους λογαριασμούς σου, να στείλει τα παιδιά σου να σπουδάσουν και να σε αναλάβει οικονομικά όταν γεράσεις, τότε η γνώμη του δεν πρέπει να μετρά και πολύ, έτσι δεν είναι;

Όπως λέει και ο ήρωας πολέμου, πρώην υπουργός, συγγραφέας και ομιλητής παρακίνησης, Κλιμπ Μακ Κλέρι, ενέργησε με την εξής μέθοδο: αγνόησέ τους και συνέχισε!

Εσύ συνάντησες κλέφτες ονείρων όταν ξεκινούσες;

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *