Τεχνική για το κλείσιμο της πώλησης: Το μικρό “σπρώξιμο”

Μερικές φορές, οι υποψήφιοι το μόνο που χρειάζονται είναι ένα μικρό “σπρώξιμο” για να πάρουν την απόφαση να ξεκινήσουν. Θα δούμε μία τεχνική για το κλείσιμο της πώλησης, που θα σε βοηθήσει να διευκολύνεις τους υποψηφίους σου στη λήψη μίας απόφασης. Χωρίς να τους πιέζεις

Έχεις κάνει/στείλει σε κάποιον μία παρουσίαση της ευκαιρίας σου, του έχει αρέσει, έχετε συζητήσει μερικές από τις απορίες του και τον βλέπεις να είναι έτοιμος να ξεκινήσει, αλλά κάπου κολλάει το θέμα. Βλέπεις ότι υπάρχει ένας δισταγμός.

Τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κλείσιμο που ονομάζω, “Το μικρό σπρώξιμο”. Πολύ απλά, μπορείς να πεις “Λοιπόν, τι λες; Ξεκινάμε;” ή “Ξεκινάμε;” ή “Θα ξεκινήσεις;” ή αν θέλεις να το κάνεις λίγο πιο ολοκληρωμένο, μπορείς να πεις “Λοιπόν Γιώργο, ξέρεις ότι σου αρέσει, ξέρεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις ένα εισόδημα και ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις. Οπότε ας ξεκινήσουμε, οκ;” (Και μην ξεχάσεις αυτό το “οκ” στο τέλος, οκ;)

Μην τον πιέσεις στο κλείσιμο

Δεν το κάνεις αυτό για να πιέσεις ή για να πείσεις ή για να χειριστείς κάποιον να ξεκινήσει συνεργασία μαζί σου. Κάποιες φορές οι άνθρωποι, θέλουν να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο, αλλά έχουν μάθει να βολεύονται στην αναποφασιστικότητά τους και τελικά δεν κάνουν τίποτα. Αυτό που σε βοηθάει να κάνεις, αυτού του είδους το κλείσιμο, είναι να δώσεις ένα μικρό “σπρώξιμο” σε κάποιον που ΘΕΛΕΙ να το κάνει, αλλά διστάζει να πάρει την απόφαση.

Αν το χρησιμοποιήσεις, πες μου τα αποτελέσματά σου. Για εμένα ξέρω ότι δουλεύει πολύ καλά!

Το κλείσιμο της πώλησης, είναι μία διαδικασία. Δεν είναι ένα απλό συμβάν. Για να μπορέσεις να κλείσεις αποτελεσματικά μία πώληση/συνεργασία υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις. Αυτά, μπορείς να τα βρεις στην εκπαίδευση: “Κλείσιμο – τόσο απλό που μπορεί να το κάνει και το 8χρονο παιδί σας”

Θα σε δω στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Συγγραφέας του βιβλίου “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ
Δημιουργός του προγράμματος “Ο Δικτυωτής του μέλλοντος
Προγραμμάτισε μια ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματική ανάλυση μαζί μου

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *