Ξέφυγε από παλιές ιδέες: Πώς να γίνεις πιο ευέλικτος


του Brian Tracy

Σε αυτό το άρθρο του Brian Tracy, βλέπουμε πώς ο δημιουργικός άνθρωπος είναι πιο ευέλικτος και μπορεί να προσαρμόζεται και να ξεφεύγει από παλιές ιδέες.

Οι εξαιρετικά δημιουργικοί άνθρωποι τείνουν να έχουν ρευστά, ευέλικτα και προσαρμοστικά μυαλά. Εδώ είναι τρεις δηλώσεις που μπορούν εύκολα να κάνουν οι δημιουργικοί άνθρωποι και τις οποίες μπορείς να μάθεις μέσα από την συχνή εφαρμογή.

Παραδέξου το όταν έχεις άδικο

Το πρώτο είναι απλά, “είχα άδικο”. Πολλοί άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι με το να έχουν δίκιο που όλη η ψυχική τους ενέργεια καταναλώνεται από κωλυσιεργία, άρνηση και κατηγορώντας άλλους. Αν έχεις άδικο, παραδέξου το και προχώρησε στη λύση ή στο επόμενο βήμα

Αντιμετώπισε τα λάθη

Δεύτερον, οι μη δημιουργικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι σημάδι αδυναμίας να πουν, “έκανα λάθος”. Αντιθέτως, είναι πραγματικά ένα σημάδι πνευματικής ωριμότητας, προσωπικής δύναμης και χαρακτήρα. Θυμήσου, όλοι κάνουν λάθη κάθε μέρα.

Να είσαι ευέλικτος με νέες πληροφορίες

Η τρίτη δήλωση που χρησιμοποιούν εύκολα οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι, “άλλαξα γνώμη”. Είναι εκπληκτικό σε πόσες δυσάρεστες καταστάσεις μπαίνουν κάποιοι άνθρωποι και παραμένουν σ’αυτές επειδή είναι απρόθυμοι ή φοβούνται να παραδεχτούν ότι έχουν αλλάξει γνώμη.

Να είσαι πρόθυμος να μειώσεις τις απώλειές σου

Αν έχεις νέες πληροφορίες ή εάν διαπιστώσεις ότι αισθάνεσαι διαφορετικά για μια προηγούμενη απόφαση, δέξου ότι έχεις αλλάξει τη γνώμη σου και μην αφήσεις κανέναν και τίποτα να σε στριμώξει σε μια γωνία. Αν μία απόφαση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά σου, όπως τα βλέπεις τώρα, να έχεις τη δύναμη και το θάρρος να “μειώσεις τις απώλειές σου,” για να αλλάξεις τη γνώμη σου και στη συνέχεια να προχωρήσεις σε καλύτερα πράγματα.

Γίνε πιο ευέλικτος: Ασκήσεις Δράσης

Εδώ είναι δύο τρόποι για να ξεφύγεις από πρότυπα στενής σκέψης και να γίνεις περισσότερο δημιουργικός.

Πρώτον, να είσαι πρόθυμος να παραδεχτείς ότι δεν είσαι τέλειος, ότι κάνεις λάθη και μάλιστα κάνεις λάθη συχνά. Αυτό είναι ένα σημάδι ευφυίας και θάρρους.

Δεύτερον, με τις νέες πληροφορίες, να είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις γνώμη. Τα περισσότερα από όσα γνωρίζεις για την επιχείρησή σου σήμερα θα αλλάξουν εντελώς στα επόμενα χρόνια, επομένως να είσαι ο πρώτος που θα το αναγνωρίσεις αυτό..

Η μετάφραση έγινε από τον Θοδωρή Αραμπατζή

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *