Πώς να κάνεις μία τέλεια παρουσίαση των προϊόντων ή της ευκαιρίας σου

Όταν έρθει η στιγμή, θέλεις να κάνεις μια τέλεια παρουσίαση. Θέλεις να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Σήμερα θα σου πω έναν τρόπο για να το πετύχεις!

Το να είσαι προετοιμασμένος και να έχεις κάνει εξάσκηση, σου επιτρέπει να είσαι “παρών στη στιγμή” όταν κάνεις την παρουσίασή σου. Και αυτό βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου.

Τι σκέφτεσαι όταν κάνεις μία παρουσίαση;
Πώς φαίνεσαι;
Μήπως λες τα σωστά πράγματα;
Μήπως γελοιοποιείσαι;
Οποιεσδήποτε τέτοιες σκέψεις παρεμβαίνουν στην ποιότητα της απόδοσής σου.

“Νομίζω ότι ήταν αρκετά καλό, αλλά οι αθλητές δεν σκέφτονται την ιστορία όταν φτιάχνουν την ιστορία. Σκέφτονται αυτό που κάνουν, και αυτός είναι ο τρόπος που ολοκληρώνεται αυτό.”

NADIA COMANECI, η Ρουμάνα γυμνάστρια, που στην προσπάθειά της κέρδισε το τέλειο 10 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976.

Πώς ξεπερνάς το να αποσπάται η προσοχή σου και να σκέφτεσαι τον εαυτό σου όταν δείχνεις την επιχείρηση ή τα προϊόντα σου;

Εξάσκηση. Πρόβα. Ξανά και ξανά και ξανά.

(Δεν εννοώ να απομνημονεύσεις μερικές λέξεις που ακούγονται σωστές αλλά δεν υπάρχει συναίσθημα – αλλά την ιστορία σου σε στυλ συζήτησης, και γιατί κάνεις αυτό που κάνεις όταν θα μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο – πολύ πιο εύκολο από αυτό.)

Τι χρειάζεται μία τέλεια παρουσίαση

Μία τέλεια παρουσίαση δεν είναι μία παρουσίαση που την έχεις κατασκευάσει τέλεια, σαν να είναι πλαστική. Δεν είναι μία παρουσίαση που την έχεις αντιγράψει τέλεια από κάποιον συνεργάτη. Είναι μία παρουσίαση, που είναι εσύ. Που έχει τα κομμάτια σου και την αλήθεια σου. Που την έχεις κάνει εξάσκηση τόσο πολύ, ώστε έχει γίνει η δική σου ιστορία και όταν την αφηγείσαι, βρίσκεσαι μέσα αυτήν.

Όταν είναι σαν ένα κομμάτι του εαυτού σου, τότε ΘΑ σκέφτεσαι μόνο αυτό που κάνεις όταν το κάνεις. Γιατί θα είσαι στη στιγμή.

Και δεν είναι αυτές οι εμπειρίες, όπου βρισκόμαστε στη στιγμή, οι καλύτερες μας; Πες μου τη δική σου εμπειρία στα σχόλια.

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ:

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *