[Βίντεο] Μην είσαι LOSER – Τελείωσε αυτό που ξεκίνησες

Μην είσαι loser, τελείωσε αυτό που ξεκίνησες! Αυτοί που τα παρατάνε ποτέ δεν κερδίζουν και αυτοί που κερδίζουν ποτέ δεν τα παρατάνε!

Αυτό το άρθρο είναι για όσους έχουν σκεφτεί να τα παρατήσουν – για όλους δηλαδή.

Η πραγματικότητα είναι ότι έχω παρακολουθήσει τόσους πολλούς ανθρώπους στο δικτυακό μάρκετινγκ, που δεν τελειώνουν αυτό που ξεκίνησαν.

Λένε ότι έχουν όλους αυτούς τους λόγους που ξεκίνησαν την επιχείρησή τους αρχικά, ότι θέλουν τόσα πολλά πράγματα, αλλά τελικά, τι συνέβη με όλους αυτούς τους λόγους;

Ξεκινάνε και μια εβδομάδα μετά, μπαίνουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και δεν μπορείς να τους βρεις με τίποτα!

Οπότε όταν λέω, “μην είσαι loser, τελείωσε αυτό που ξεκίνησες!” δεν σε κρίνω σαν άτομο. Απλά λέω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που παραιτούνται από τόσα πολλά πράγματα.

Όταν ξεκίνησες την επιχείρησή σου, όταν ξεκίνησες να χτίζεις εισόδημα μέσω ίντερνετ, όταν ξεκίνησες το πρόγραμμα διατροφής, το πρόγραμμα γυμναστικής, το πρόγραμμα αποταμίευσης… είχες τους λόγους σου. Οπότε εστιάσου σε αυτό – στο ΓΙΑΤΙ ξεκίνησες.

Αλήθεια, γιατί ξεκίνησες;

Ποιος ήταν ο λόγος που έδωσες χρήματα για να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση; Ξεκινώντας στο δικτυακό μάρκετινγκ, συνειδητοποιείς ότι ξεκινάς όντως μία επιχείρηση;

Πολλοί τα παρατάνε από πολλά διαφορετικά πράγματα.

Τα παιδιά ειδικά τα παρατάνε από αθλήματα, από δραστηριότητες, από μαθήματα, από πολλά πράγματα. Αν όμως κάνουν το ίδιο και οι γονείς, δίνουν το λάθος παράδειγμα στα παιδιά τους.

Οπότε, αυτό που πάντα χρειάζεται να θυμόμαστε, είναι ότι όλοι παρατηρούν όλα όσα κάνουμε. Ειδικά οι άνθρωποι τους οποίους εκτιμούμε πραγματικά και οι άνθρωποι που αγαπάμε. Μας κοιτάνε. Μας παρατηρούν. Μας βλέπουν να ξεκινάμε αυτή την επιχείρηση. Τους το ΕΙΠΑΜΕ κιόλας.

Οπότε, γιατί την ξεκίνησες;

 • Ήταν επειδή ήθελες να κερδίσεις έξτρα χρήματα;
 • Ήταν επειδή ήθελες να αφήσεις τη δουλειά σου;
 • Ήταν επειδή ήθελες να περνάτε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σου;
 • Ήταν επειδή ήθελες να δουλεύεις από το σπίτι μαζί με τα παιδιά σου;

Αυτό που συχνά λέω είναι ότι το δικτυακό μάρκετινγκ δίνει στα παιδιά, πίσω τους γονείς τους. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί αν δεν ολοκληρώσεις αυτό που ξεκίνησες.

Τι είναι αυτό που ήθελες λοιπόν;

 • Ήθελες χρόνο με τα παιδιά σου;
 • Ήθελες να ταξιδεύεις;
 • Ήθελες το σπίτι των ονείρων σου;
 • Ήθελες καινούργιο αυτοκίνητο;
 • Ήθελες να βοηθήσεις άλλους ή να κάνεις κάποιες φιλανθρωπίες;
 • Ήθελες να βάλετε χρήματα στην άκρη για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;

Ποιο ήταν το “γιατί” σου όταν ξεκίνησες σε αυτή τη δουλειά; Σε ΑΥΤΟ χρειάζεται να εστιαστείς. 

Και αν το γράψεις σε ένα χαρτί και το κοιτάς κάθε μέρα, θα σε κάνει να μην τα παρατήσεις όταν θα νιώθεις ότι θέλεις να τα παρατήσεις.

Ήθελα κι εγώ να τα παρατήσω

Ασχολούμαι με αυτή τη δουλειά για περισσότερα από 18 χρόνια. Ξέρεις πόσες φορές ένιωσα ότι θέλω να τα παρατήσω; Εκατοντάδες φορές! Ξέρεις πόσες φορές τα παράτησα; Μερικές φορές. Αλλά τουλάχιστον την ίδια ημέρα που τα παράτησα, ανέβαινα πάλι στο όχημα και συνέχιζα να προχωράω!

Πώς το έκανα αυτό; Επικοινωνούσα με κάποιον που μπορούσε να με ανεβάσει. Το καλό με αυτή τη δουλειά, είναι ότι υπάρχουν τέτοια άτομα παντού γύρω σου. Αν μία μέρα είσαι πεσμένος, κάλεσε τον ανάδοχό σου, κάλεσε τον μέντορά σου, κάλεσε κάποιον που θα σεφέρει πάλι στα λογικά σου και που θα σου θυμίσει τον λόγο που ξεκίνησες.

“Το κάνω για τα παιδιά μου!”

Όταν λες ότι το κάνεις για τα παιδιά σου, να σε ρωτήσω κάτι… θα δεχόσουν μια σφαίρα για τα παιδιά σου; Εγώ ξέρω ότι θα έμπαινα μπροστά σε μια σφαίρα για να προστατέψω τα παιδιά μου. Οπότε, θα δεχόσουν μία σφαίρα για τα παιδιά σου; 

Ναι;

Να σε ρωτήσω τότε, θα δεχόσουν ένα “όχι” για τα παιδιά σου; 

Ξέρω ότι πολλές φορές τα “όχι” μπορεί να πονάνε, ειδικά όταν σου λένε “όχι δεν θέλω να ξεκινήσω μια δουλειά μαζί σου” ή “όχι δεν θα αγοράσω τα προϊόντα σου”. Αλλά η ερώτησή μου είναι… θα δεχόσουν ένα “όχι” για τα παιδιά σου;

Πόσα “όχι” θα χρειαζόντουσαν για να σε βγάλουν εκτός δουλειάς, την οποία όπως λες την κάνεις για τα παιδιά σου;

Αν θα δεχόμουν μία σφαίρα για τα παιδιά μου, σίγουρα θα δεχόμουν ένα εκατομμύριο “όχι”! Δεν υπάρχει αριθμός απορρίψεων όπου να πω ότι “αρκετά ως εδώ, τα παιδιά μου δεν αξίζουν τόσο πολύ, για να κάθομαι να τρώω άλλα ‘όχι’!”

Μην τα παρατήσεις!

Άρα λοιπόν, μην είσαι loser! Να είσαι νικητής! Οι νικητές δεν τα παρατάνε ποτέ! Μην τα παρατήσεις από την επιχείρησή σου στο δικτυακό μάρκετινγκ!

Θα έχετε πολλούς που θα προσπαθήσουν να σε μειώσουν, πολλούς που θα σε αμφισβητήσουν και αυτό γιατί πηγαίνεις ενάντια στο ρεύμα. Το 97% του πληθυσμού, όταν σταματάει να εργάζεται, εξαρτάται από φίλους, συγγενείς ή από το κράτος για να το φροντίσει. Μόνο το 3% θα βγει στη σύνταξη και θα είναι ανεξάρτητο.

Θέλεις να είσαι στο 97% ή στο 3%; Αν θέλεις να είσαι στο 3%, δες τι κάνει το 97% του πληθυσμού και κάνε ακριβώς το αντίθετο. Μην τους αφήσεις να σε σύρουν πίσω, στο μέρος από το οποίο προσπαθείς να φύγεις.

Μην είσαι loser, τελείωσε αυτό που ξεκίνησες!


Ελπίζω να βρήκες χρήσιμο το σημερινό μάθημα. Αν το βρήκες, άφησε ένα σχόλιο. Εσύ θα δεχόσουν μία σφαίρα για τα παιδιά σου; Θα δεχόσουν ένα “όχι” για τα παιδιά σου;

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

2 Comments

 1. Σταυρουλα 4 Αυγούστου 2020 at 11:11

  Ένα από τα πιο ωραία βίντεο που έχω ακούσει.
  Looser…και μόνο το άκουσμα αυτής της λέξης σε ξυπνάει και σε σπρώχνει να μην σταματήσεις πόσο μάλλον ακούγοντας στο βίντεο και τους λόγους που σου δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσεις.
  Ευχαριστούμε πολύ για το βίντεο αυτό. Είναι αυτό που θα ακούμε καθημερινά και θα ξεκινάμε την ημέρα μας.

  Reply
  1. Θοδωρής Αραμπατζής 10 Αυγούστου 2020 at 13:25

   Τέλεια! Χαίρομαι που σας άρεσε Σταυρούλα!

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *