Σε όσους είναι κατά, αντιπαθούν ή και μισούν τον κλάδο του MLM…

Δε δημιούργησα αυτό το website για να σε πολεμήσω ή για να αλλάξω την άποψή σου για τον κλάδο του MLM (Multi Level Marketing ή Δικτυακό Μάρκετινγκ).

Από μία άποψη, μοιάζουμε κάπως. Και εγώ, βλέπω τα προβλήματα του Δικτυακού Μάρκετινγκ (MLM). Αλλά, είμαστε διαφορετικοί από μία άλλη άποψη – Πιστεύω ότι ο κλάδος του Δικτυακού Μάρκετινγκ (MLM) μπορεί να βελτιωθεί. Όταν μία κατάσταση είναι έτσι, υπάρχουν δύο επιλογές: Μπορείς να βοηθήσεις για να βελτιώσεις μία κατάσταση ή για να τη βλάψεις.

Ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα παιδί που ανακαλύπτεις ότι χρησιμοποιεί ναρκωτικά. Το βοηθάς ή το βλάπτεις; Υποθέτω θα θέλεις να το βοηθήσεις. Έτσι νιώθω για τον κλάδο του MLMMulti Level Marketing (Δικτυακό Μάρκετινγκ).

Η εκπαίδευση στο MLM

Προσωπικά, πιστεύω ότι υπάρχει μόνο ένα ουσιαστικό πρόβλημα στο MLM – η εκπαίδευση (ή η απουσία της). Οι δραστηριότητες του κλάδου έχουν ξεφύγει από την πραγματική εκπαίδευση. Σήμερα, η “τυπική εκπαίδευση” είναι, γράψε μια λίστα με 200 άτομα, τηλεφώνησέ τους και να τους πεις γιατί είσαι ενθουσιασμένος. Αυτό δεν είναι εκπαίδευση και συχνά δεν λειτουργεί.

Αυτό που συνέβαινε παλιότερα στο Δικτυακό Μάρκετινγκ (MLM), ξεκινώντας από το 1945, ήταν ότι ένας δικτυωτής δεν επιτρεπόταν να στρατολογήσει έναν άλλο δικτυωτή μέχρι αυτός θα μπορούσε να αποδείξει ότι μπορεί να βρει 25 πελάτες. Αυτό ενθάρρυνε τους ανθρώπους να εκπαιδεύσουν τους συνεργάτες τους να πωλούν προϊόντα.

Από τη δεκαετία του 1980, πολλές εταιρείες MLM (Δικτυακού Μάρκετινγκ) έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στο να βάζουν νέους συνεργάτες, που βάζουν άλλους νέους συνεργάτες κοκ. Αυτό παρακάμπτει την εκπαίδευση ενός νέου συνεργάτη στο να βρίσκει πελάτες. Αν προσθέσεις σε αυτό και ότι υπάρχει μια γενική έλλειψη δεξιοτήτων επικοινωνίας και μία προβολή του μοντέλου “Γίνε Πλούσιος Γρήγορα” είναι λογικό να έχει δημιουργηθεί ένας κλάδος που χρίζει κριτικής από πολλές απόψεις.

Προβλήματα που διορθώνονται

Ωστόσο, για μένα τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Τα προαναφερθέντα προβλήματα είναι διορθώσιμα και είναι στους στόχους και στις ικανότητές μου να τα διορθώσω. Αν αναλύσεις τον κλάδο του χρηματιστηρίου, τον κλάδο των μεσιτικών, τον κλάδο της ιατρικής, του θεάματος, κ.λ.π., θα βρεις ότι υπάρχουν αρνητικά σε όλους αυτούς. Αλλά θα βρεις επίσης και ότι υπάρχουν και θετικά στον καθένα από αυτά.

Όταν κάποιος δουλεύει σωστά και με επαγγελματισμό στο Δικτυακό Μάρκετινγκ (MLMMulti Level Marketing) τότε γίνεται ακαταμάχητος και αυτός αλλά και ο κλάδος και τότε πλέον δεν θα είναι ένας κλάδος τον οποίο θα κατακρίνουμε.

Επομένως, επειδή το Δικτυακό Μάρκετινγκ (MLM), είναι κάτι που πραγματικά μου αρέσει, η πρόθεσή μου είναι να τον βοηθήσω και όχι να τον βλάψω.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Το άρθρο είναι αρχικά από τον Tim Sales. Η μετάφραση και η προσαρμογή έγινε από τον Θεόδωρο Αραμπατζή.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *