Κερδίζω “μόνο” 250€ τον μήνα από το δικτυακό μάρκετινγκ!

Υπάρχουν δικτυωτές που μου έχουν πει: “Κερδίζω “μόνο” 250€ τον μήνα από το δικτυακό μάρκετινγκ!” Αυτά τα χρήματα με ημιαπασχόληση είναι μια χαρά!

Μιλάω πολλές φορές με δικτυωτές και ένα συχνό φαινόμενο είναι ότι, ενώ είναι στην εταιρία τους κάποιο καιρό – είτε μερικούς μήνες, είτε κάποια χρόνια – ανησυχούν ότι δεν κερδίζουν ακόμα πολλά χρήματα και δεν έχουν ακόμα την τεράστια επιτυχία που ήθελαν.

Χτίζουμε επιχείρηση

Αυτό όμως που ξεχνάνε να σκεφτούν είναι ότι αυτό που χτίζουν είναι … μία επιχείρηση. Σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι που μπαίνουν στο δικτυακό μάρκετινγκ και σε 1 χρόνο φτάνουν να κερδίζουν 5000-6000€/μήνα και σε 2-3 χρόνια να βγάζουν 10.000€/μήνα ή και περισσότερα. Αλλά αυτοί είναι πραγματικά ελάχιστοι. Δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση.

Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι το κάνουν [να βγάζουν τόσα πολλά λεφτά σε τόσο σύντομο διάστημα] σημαίνει ότι η ευκαιρία που έχουμε στα χέρια μας δίνει τη δυνατότητα σε όλους να το κάνουν – σε όλους! Φυσικά όμως και η ζωή δίνει τη δυνατότητα σε όλους να είναι υγιείς, ευτυχισμένοι και πετυχημένοι, αλλά δεν το κάνουν όλοι. Οποιοσδήποτε μπορεί, αν θέλει, να βρει τα κατάλληλα βιβλία και την κατάλληλη υποστήριξη και βοήθεια για να έχει άριστη υγεία και εξαιρετική φυσική κατάσταση. Αλλά λίγοι το κάνουν.

Έτσι λοιπόν και στο δικτυακό μάρκετινγκ. Υπάρχει η ευκαιρία να γίνουμε όλοι πλούσιοι όσο γρήγορα θέλουμε (αφού το έκαναν άλλοι μπορούμε κι εμείς), αλλά δε συμβαίνει πάντα. Για την ακρίβεια, το ποσοστό αυτών που το καταφέρνει τόσο γρήγορα – σε όλες τις εταιρίες δικτυακού μάρκετινγκ – είναι μικρότερο από το 1%!

Αντί λοιπόν να συγκρίνουμε την επιτυχία μας με την επιτυχία του 1% (ή με το τι κάνει ο οποιοσδήποτε άλλος), ας δούμε πώς μπορούμε να εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε. Και να βάλουμε στόχο να πάμε στον επόμενο σκαλοπάτι και όχι να πηδήξουμε στην κορυφή.

Κάποιος μου λέει, “Θοδωρή, είμαι στο δικτυακό μάρκετινγκ ενάμιση χρόνο με ημιαπασχόληση και κερδίζω μόνο 250€ τον μήνα.”

Τότε τον ρωτάω, “Αυτά τα χρήματα τα κερδίζεις κάθε μήνα;

Λέει, “Περίπου. Κάποιες φορές μπορεί και παραπάνω, αλλά ποτέ δεν πέφτω κάτω από 250€ τον μήνα.”

“Mόνο” 250€ τον μήνα με ημιαπασχόληση!

Για να το δούμε λίγο αυτό. Έχω στην ιδιοκτησία μου μία γκαρσονιέρα την οποία νοικιάζω. Η αξία της γκαρσονιέρας είναι περίπου 55.000€. Το ενοίκιο που παίρνω είναι 250€/μήνα (δεν υπολογίζω τις φθορές και το διάστημα που μπορεί να μείνει ξενοίκιαστη). Δηλαδή από μία επένδυση 55.000€ έχω ένα μηνιαίο εισόδημα 250€! Είναι καλό συμπληρωματικό εισόδημα; Μια χαρά είναι. Μ’ αυτό πληρώνω τα τηλέφωνά μου, τη ΔΕΗ και τα αγγλικά του γιου μου.

Όταν λοιπόν κάποιος κερδίζει με 5-6 ώρες την εβδομάδα 250€/μήνα, ουσιαστικά είναι σαν να έχει μία επένδυση ίση με 55.000€!

Θέλω πραγματικά να το σκεφτείς αυτό. Θα μπορούσες να βάλεις μία αγγελία που να λέει “Πωλείται επιχείρηση, χωρίς πάγια έξοδα, χωρίς υπαλλήλους και στοκ εμπόρευμα, με έτοιμο πελατολόγιο και καθαρά μηνιαία κέρδη 250€! Τιμή ευκαιρίας 55.000€!” και σου υπόσχομαι ότι θα τρέξουν πολλοί να την αγοράσουν! Αυτό έχεις στα χέρια σου.

“Μόνο” 250€ τον μήνα: δες τον στόχο σου

Την επόμενη φορά που θα δεις την επιταγή σου ή το εισόδημά σου και θα πεις “Α, εγώ κέρδισα μόνο τόσα ενώ ο άλλος κέρδισε παραπάνω!” σε παρακαλώ, μην ανησυχείς για τους άλλους.

Άφησέ τους εκείνους να ανησυχούν για τον εαυτό τους. Δες τι έχεις κερδίσει και σκέψου ποια δουλειά ή ποια επένδυση θα μπορούσε να σου αποφέρει ένα τέτοιο εισόδημα (χωρίς υπαλλήλους, χωρίς αφεντικό, χωρίς πάγια έξοδα, χωρίς ωράριο, επιλέγοντας τους ανθρώπους που θα συνεργάζεσαι και βοηθώντας άλλους να πετύχουν).

Μη βάζεις τους στόχους σου σύμφωνα με το τι κάνουν οι άλλοι αλλά σύμφωνα με αυτό που εσύ θέλεις πραγματικά μέσα σου! Αν ο στόχος σου δεν είναι σύμφωνος με τις αξίες σου, τότε αργά ή γρήγορα θα τον εγκαταλείψεις νιώθοντας απογοήτευση με τον εαυτό σου.

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με το δικτυακό μάρκετινγκ με ημιαπασχόληση, κατέβασε το δωρεάν e-book που σου δείχνει πώς να πετύχεις στον κλάδο δουλεύοντας μερικές ώρες την ημέρα.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *