Η Απόλυτη 10λεπτη Πρωινή Ρουτίνα Μου για το 2024 [Βίντεο]

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σου την απόλυτη πρωινή 10λεπτη ρουτίνα, σχεδιασμένη για να σου προσφέρει τα μέγιστα στην ημέρα σου.

Περιλαμβάνει απλές συμβουλές και ιδέες που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις ανανεωμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσεις την ημέρα σου. 

Το να ξεκινάς την ημέρα σου σωστά, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πώς θα εξελιχθεί το υπόλοιπο της ημέρας σου. Ωστόσο, πολλοί δυσκολεύονται να βρουν τον χρόνο ή το κίνητρο για να δημιουργήσουν μια πρωινή ρουτίνα.

Είτε είσαι πολυάσχολος επαγγελματίας, είτε γονέας που μένει στο σπίτι, είτε εργαζόμενος γονέας, αυτή η ρουτίνα είναι προσαρμοσμένη ώστε να ταιριάζει ακόμα και στα πιο γεμάτα προγράμματα.

Όσο γεμάτο και αν είναι το πρόγραμμά σου ΣΙΓΟΥΡΑ μπορείς να αφιερώσεις 10 λεπτά για να κάνεις κάποιες ή όλες από αυτές τις ιδέες… ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ.

Βήμα 1ο: Στρώσε το κρεβάτι σου

Αυτό μπορεί να είναι κάτι εύκολο και μικρό. Aλλά το να στρώσεις το κρεβάτι σου μόλις ξυπνήσεις, μπορεί να ορίσει τη διάθεση της υπόλοιπης ημέρας σου. Είναι μία απλή, γρήγορη εργασία που μπορεί να σου δώσει μία αίσθηση ότι πέτυχες κάτι – ξεκίνησες με μία μικρή νίκη. Και αυτό να σε βοηθήσει να νιώθεις πιο οργανωμένος και έτοιμος για την ημέρα που ξεκινάει.

Βήμα 2ο: Πιες ένα ποτήρι νερό

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική. Το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα ποτήρι νερό μπορεί να σου δώσει περισσότερη ενέργεια. Eίναι σαν να ξυπνάς το σώμα σου. Επίσης, μπορεί να σε βοηθήσει να διώξεις τις όποιες τοξίνες από την προηγούμενη νύχτα και να “εκκινήσει” το πεπτικό σου σύστημα.

Βήμα 3ο: Κάνε μερικές διατάσεις

Αφιερώνοντας μερικά λεπτά (2-3) για να κάνεις διατάσεις το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει να ξυπνήσεις τους μυς σου και να βάλει το σώμα σου σε κίνηση. Αυτό μπορεί επίσης να βελτιώσει την ευλυγισία σου και να μειώσει τα πιασίματα που μπορεί να νιώσεις μέσα στην ημέρα σου.

Βήμα 4ο: Κάνε διαλογισμό για λίγα λεπτά

Το να αφιερώσεις μερικά λεπτά για να εστιάσεις στην αναπνοή σου και να καθαρίσεις το μυαλό σου, μπορεί να σε βοηθήσει να συνδεθείς με τον εαυτό σου και το “κέντρο” σου καθώς ξεκινάς την ημέρα σου. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές ή βίντεο στο youtube που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις με τον διαλογισμό, ακόμα και αν δεν έχεις καμία εμπειρία. Μπορείς να ξεκινήσεις βλέποντας τη συνέντευξη με τον δάσκαλο διαλογισμού, Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη, όπου συζητήσαμε για το πώς να βάλεις τον διαλογισμό στη ζωή σου.

(Αν δεν θέλεις να κάνεις διαλογισμό, κάνε προσευχή).

Βήμα 5ο: Κάνε μία λίστα εργασιών (to-do)

Το να κάνεις μία λίστα με τις εργασίες που έχεις να ολοκληρώσεις εκείνη την ημέρα σε βοηθάει να είσαι οργανωμένος και εστιασμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας σου. Αφιέρωσε μερικά λεπτά για να γράψεις όποιες εργασίες ή ραντεβού έχεις εκείνη την ημέρα, όπως και ό,τι σχετίζεται με μακροπρόθεσμους στόχους για τους οποίους δουλεύεις να πετύχεις.

Λένε ότι 10 λεπτά σχεδιασμού, γλιτώνουν 2 ώρες εκτέλεσης. Αφιέρωσε 4-5 λεπτά στο να κάνεις αυτή τη λίστα.

Βήμα 6ο: Ντύσου και ετοιμάσου για την ημέρα σου

Αφιέρωσε τον χρόνο για να ντυθείς και να ετοιμαστείς για την ημέρα σου, ακόμα και αν εργάζεσαι από το σπίτι. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να νιώθεις πιο παραγωγικός και έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις εργασίες που έχεις μπροστά σου.

Βήμα 7ο: Αν τρως πρωινό, φάε ένα υγιεινό πρωινό

Κατά προτίμηση, φάε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Απόφυγε πρωινό που περιλαμβάνει ζάχαρη ή λευκούς υδατάνθρακες.

Ένας γρήγορος τρόπος να έχεις ένα τέτοιο υγιεινό πρωινό είναι να κάνεις κάποιου τύπου θρεπτικό πρωτεΐνούχο ρόφημα. Αυτό που χρησιμοποιώ εγώ τα τελευταία 20 χρόνια, είναι της εταιρίας Herbalife, το οποίο φτιάχνεται και τρώγεται σε δυο λεπτά. Όπως και να ‘χει, μπορείς να βρεις ή να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο.

Εκτός βέβαια αν κάνεις διαλειμματική νηστεία και ξεκινάς την ημέρα σου χωρίς πρωινό.

Η πρωινή μου ρουτίνα

Αν εξαιρέσεις το πρωινό γεύμα, που πλέον είναι αρκετά πιο αργά για εμένα μιας και κάνω διαλειμματική νηστεία τα τελευταία χρόνια, όλες οι παραπάνω συνήθειες είναι που ακολουθώ και μου παίρνουν λιγότερο από 10 λεπτά.

Εκτός από τα παραπάνω κάνω και κάτι έξτρα. Επειδή εργάζομαι από το σπίτι, έχω τον χρόνο να αφιερώνω 30 λεπτά για να διαβάσω ένα βιβλίο. Επίσης, κάνω και 10-15 λεπτά γυμναστική (ή 30-45 λεπτά τρέξιμο κάποια πρωινά).

Να θυμάσαι ότι η πρωινή σου ρουτίνα δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκη ή να παίρνει πολύ χρόνο. Εστιάζοντας σε μικρές, απλές εργασίες που θρέφουν το σώμα και τον νου σου, μπορείς να ετοιμάσεις τον εαυτό σου για μία παραγωγική και πετυχημένη ημέρα.


Βάλε σε εφαρμογή τις σημερινές ιδέες για να βελτιώσεις την επικοινωνία σου.

Τι περιλαμβάνει η δική σου πρωινή ρουτίνα; Πες μου στα σχόλια!

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Βρες το νέο μου βιβλίο Ακαταμάχητοι στην επικοινωνία, εδώ.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *