Αφαίρεσε την Αρνητικότητα και Γίνε ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ [Βίντεο]

Στο σημερινό μάθημα θα μιλήσουμε για το πώς να απομακρύνεις την αρνητικότητα από τη σκέψη σου και να γίνεις ασταμάτητος.

Η αρνητικότητα επηρεάζει τη ζωή σου

Οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να συμβάλουν σε προβλήματα όπως το άγχος, η κατάθλιψη και η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το κλειδί για να αλλάξεις τις αρνητικές σκέψεις σου είναι να κατανοήσεις πώς σκέφτεσαι τώρα (και τα προβλήματα που προκύπτουν), και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις στρατηγικές για να αλλάξεις αυτές τις σκέψεις ή να τις κάνεις να σε επηρεάζουν όλο και λιγότερο.

Η ψυχολόγος Rachel Goldman,της Ιατρικής Σχολή του NYU, λέει:

“Οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές μας συνδέονται μεταξύ τους, οπότε οι σκέψεις μας επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε. Έτσι, παρόλο που όλοι μας έχουμε μη βοηθητικές σκέψεις κατά καιρούς, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν εμφανίζονται, ώστε να μην τις αφήσουμε να αλλάξουν την πορεία της ημέρας μας”.

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι σχεδιασμένος ώστε να είναι εύκολο να κατακλυστούμε από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Εφαρμόζοντας όμως μερικές απλές τεχνικές, μπορείς να ανακτήσεις τη δύναμή σου και να φτάσεις εκεί που θέλεις!

Βήμα 1ο: Συνειδητοποίηση

Το πρώτο βήμα για να απομακρύνεις την αρνητικότητα από τον νου σου είναι να αποκτήσεις επίγνωση αυτής. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αναλογιστείς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Συνήθως κάνεις θετικές ή αρνητικές σκέψεις; 

  • Πώς ανταποκρίνεσαι συνήθως σε συγκεκριμένες καταστάσεις;
  • Ποιες συμπεριφορές πυροδοτούν μέσα σου αρνητικές αντιδράσεις και σκέψεις;

Αναγνωρίζοντας τα αρνητικά μοτίβα, μπορείς να αρχίσεις να τα αντιμετωπίζεις άμεσα!

Βήμα 2ο: Εντόπισε την πηγή

Η αρνητικότητα συχνά προέρχεται από εξωτερικές πηγές, όπως τοξικές σχέσεις, αγχωτικά περιβάλλοντα, social media, ειδήσεις κλπ και την ερμηνεία που δίνουμε σε όλες αυτές τις πηγές.

Πριν αρχίσουμε να δουλεύουμε στην ερμηνεία που τους δίνουμε, ξεκίνα με το να εντοπίσεις αυτές τις πηγές και να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα για να τις ελαχιστοποιήσεις όσο μπορείς ή να τις εξαλείψεις τελείως. Περιέβαλλε τον εαυτό σου με θετικές επιρροές και δημιούργησε ένα περιβάλλον που θα καλλιεργεί την ανάπτυξή σου.

Βήμα 3ο: Εξασκήσου στην ενσυνειδητότητα

Η ενσυνειδητότητα είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να καθαρίσεις το μυαλό σου από την αρνητικότητα. Αφιέρωσε χρόνο κάθε μέρα για να καθίσεις κάπου ήσυχα, να εστιάσεις στην αναπνοή σου και να παρατηρήσεις τις σκέψεις σου χωρίς να τις κρίνεις. Με τακτική εξάσκηση, θα αποκτήσεις τον έλεγχο του νου σου και θα μπορείς να αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις να φύγουν όποτε προκύπτουν.

Βήμα 4ο: Ασχολήσου με την άσκηση ή κάποιου είδους σωματική δραστηριότητα

Η άσκηση δεν βελτιώνει μόνο την υγεία του σώματός σου, αλλά έχει επίσης βαθύ αντίκτυπο στην ψυχική σου ευεξία. Η ενασχόληση με την τακτική άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες ενισχύουν φυσικά τη διάθεση. Βοηθά στο να μετατοπιστεί η προσοχή μας από την αρνητικότητα, στην παρούσα στιγμή. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να εστιάσεις στο να “βγάλεις” μία δύσκολη προπόνηση ή άσκηση και ταυτόχρονα να εστιάζεις σε αρνητικά πράγματα.

Βήμα πέντε: Δημιούργησε ένα θετικό όραμα 

Έχω στο γραφείο μου ένα vision board. Έναν πίνακα ή ένα κολάζ στόχων. Κάτι στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα οι αξίες μου και κάποιοι από τους στόχους μου. Αν το όραμά σου είναι αρκετά ισχυρό, μπορεί να σε “τραβήξει” ΠΡΟΣ το μέλλον που θέλεις να έχεις. Ακόμα, μπορεί να σε απομακρύνει ΑΠΟ την αρνητικότητα που μπορεί να υπάρχει γύρω σου.

Βήμα έκτο: Έχε γύρω σου θετικούς ανθρώπους

Ο Jim Rohn έλεγε ότι είσαι ο μέσος όρος των πέντε πιο κοντινών σου ανθρώπων. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξεις με προσοχή τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Περιέβαλλε τον εαυτό σου με θετικά, υποστηρικτικά άτομα που σε ανεβάζουν και σε εμπνέουν. Η θετική τους ενέργεια θα σε βοηθήσει να έχεις διαρκώς κίνητρα και να είσαι εστιασμένος στους στόχους σου. Το να έχεις θετικούς ανθρώπους γύρω σου δεν σημαίνει ότι θα είναι άνθρωποι οι οποίοι το μόνο που θα κάνουν είναι να σου “χαϊδεύουν τα αφτιά”. Το να έχεις ανθρώπους οι οποίοι θα σε κρατάνε υπόλογο για τα λόγια και τις πράξεις σου, είναι επίσης σημαντικό – και σπάνιο.

Τέλος, να σου πω ότι δεν πιστεύω στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. Κάποιες φορές το να αποφεύγουμε την αρνητικότητα… ή μάλλον το να έχουμε εμμονή με το να αποφύγουμε την Αρνητικότητα, είναι από μόνο του αρνητικό.

Αγκάλιασε όλα τα συναισθήματά σου και επίλεξε να επιστρέφεις σε αυτά που τελικά σε “εξυπηρετούν” – αυτά που τελικά βοηθούν την ανάπτυξή σου.

Βγάλε την αρνητικότητα από τη ζωή σου!

Αυτά ήταν έξι βήματα για να απομακρύνεις την αρνητικότητα από τον νου σου και να γίνεις ασταμάτητος. Να θυμάσαι ότι πρόκειται για ένα ταξίδι και χρειάζεται χρόνος και συνεχής προσπάθεια. Αλλά με αυτές τις τεχνικές, μπορείς να καλλιεργήσεις μια θετική νοοτροπία που θα σε ωθήσει προς τα εμπρός σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Βάλε σε εφαρμογή τις σημερινές ιδέες και αφαίρεσε την αρνητικότητα από τον νου σου.

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Ένας coach μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την αρνητικότητα. Μπες εδώ και κλείσε μία ΔΩΡΕΑΝ συνεδρία 30 λεπτών μαζί μου. Μπορούμε να δούμε μαζί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να συνεργαστούμε σε επίπεδο coaching και mentoring.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *