[Βίντεο] Εσύ πόσα χρήματα κερδίζεις σε αυτή τη δουλειά;

Προτείνεις σε κάποιον την επιχειρηματική σου ευκαιρία και “τρέμεις” στην ιδέα να σε ρωτήσει: “Εσύ, πόσα χρήματα κερδίζεις;”

Ασχολείσαι με το δικτυακό μάρκετινγκ και μιλάς σε κάποιον για την επιχειρηματική ευκαιρία. Αλλά επειδή ακόμα δεν έχεις τα αποτελέσματα που θα ήθελες, φοβάσαι μήπως σε ρωτήσει: “πόσα χρήματα κερδίζεις;”

Σε αυτό το άρθρο θα σου πω ποια είναι η δική μου θέση γύρω από αυτό και πώς απαντώ όταν κάποιος μου κάνει αυτή την ερώτηση – (ή μάλλον, πώς απαντούσα, γιατί πλέον δεν μου κάνουν αυτή την ερώτηση).

Τι γίνεται όταν κάποιος μας ρωτάει “εσύ πόσα χρήματα κερδίζεις;”

Καταρχήν, θέλω να σε ενημερώσω ότι οι υποψήφιοι ΔΕΝ συνηθίζουν ρωτάνε “πόσα χρήματα βγάζεις – πόσα χρήματα κερδίζεις”, εκτός και αν το προκαλέσουμε εμείς. 

Προσπάθησε να βάλεις τον εαυτό σου, στην εποχή ΠΡΙΝ ασχοληθείς με το δικτυακό μάρκετινγκ ή στη ζωή σου ΕΚΤΟΣ του δικτυακού μάρκετινγκ.

Η ερώτηση “πόσα χρήματα βγάζεις – πόσα χρήματα κερδίζεις”, δεν υπήρχε καν…τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Και δε με ρωτούσαν, αλλά και δε θα ένιωθα άνετα να ρωτήσω έναν φίλο μου ή κάποιον που μόλις τον γνώρισα, πόσα χρήματα κερδίζει από την εργασία του. Απλά δεν είναι μία ερώτηση που συνηθίζεται.

Αυτή την ερώτηση μας την κάνουν υποψήφιοι οι οποίοι ασχολούνται ή έχουν ασχοληθεί με το δικτυακό μάρκετινγκ και έχουν μία ιδέα για το τι συζητάμε ή όταν το προκαλούμε εμείς, με αυτά που λέμε.

Μην αναφέρεις το πόσα χρήματα κερδίζει ο ανάδοχός σου

Όταν παρουσιάζεις την ευκαιρία σου, αν ακόμα ΔΕΝ κερδίζεις όσα χρήματα θα ήθελες, ίσως να ήταν καλή ιδέα να μην αναφέρεις τι χρήματα κερδίζει ο ανάδοχός σου.

πχ αν μου έλεγες “Ο ανάδοχός μου κερδίζει Χ€”, θα σε ρωτούσα, “Εσύ πόσα κερδίζεις;”

Γιατί να προκαλέσεις μία τέτοια ερώτηση;

Επίσης, το ότι ένας (ή μερικοί) κερδίζουν χρήματα, δεν είναι εγγύηση – ούτε καν “ένδειξη” ότι θα τα κερδίσει και ο υποψήφιός σου. Και μάλιστα, μία δεύτερη ερώτηση που θα σου έκανα είναι:

“Πόσοι ακόμα στο δίκτυο του αναδόχου σου, κερδίζουν όσα ο ανάδοχός σου;”

Οπότε, καλύτερα να μην προκαλούμε τέτοιες ερωτήσεις, δε συμφωνείς;

Το ζητούμενο δεν είναι το πόσα χρήματα κερδίζουμε εμείς ή ο ανάδοχός μας ή να υποσχόμαστε εισοδήματα. Αλλά να βλέπουμε τι στόχους έχει ο υποψήφιος και πώς μπορεί με το πλάνο μας, να τους πετύχει.

Εκεί χρειάζεται να επικεντρωθεί η συζήτησή μας και όχι στα χρήματα που κερδίζουμε εμείς ή κάποιος στην εταιρία μας.

Τι απαντώ στην ερώτηση: “εσύ πόσα χρήματα κερδίζεις;”

Σε σχόλιο, που έγινε σε μία ομάδα που έχω στο facebook, αναφέρθηκε το εξής. “Eάν όμως με ρωτήσουν, πόσα χρήματα βγάζω και είμαι καινούργιος στην εταιρία αυτή…”, τι μπορώ να απαντήσω;

Όπως είπα, κατ’ αρχήν φροντίζω να μην προκαλώ αυτή την ερώτηση. Ωστόσο, αν κάποιος με ρωτήσει πόσα χρήματα κερδίζω η απάντησή μου τα τελευταία χρόνια είναι πάντα η ίδια:

“Το πόσα χρήματα κερδίζω είναι προσωπικό και δεν το μοιράζομαι με άλλους. Στη δουλειά μου υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζουν 100.000€/μήνα και άλλοι που κερδίζουν 100€/μήνα. Το θέμα όμως δεν είναι το πόσα κερδίζω εγώ ή κάποιος άλλος, αλλά το πόσα θέλεις να κερδίσεις εσύ. Πόσα χρήματα θα έπρεπε να κερδίζεις με αυτή τη δουλειά, ώστε να πεις ότι αξίζει να ασχοληθώ;”

Σημείωση: Να θυμάσαι τον κανόνα: όταν μας κάνουν μία ερώτηση, ο κανόνας είναι ότι απαντάμε σύντομα και επανερχόμαστε με δική μας ερώτηση. Το είχαμε πει αυτό και στο άρθρο για το πώς να έχεις τον έλεγχο μίας συζήτησης.

Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα κερδίζεις εσύ

Να σημειώσω εδώ ότι το πόσα χρήματα κερδίζεις εσύ, είναι άσχετο με τη συζήτηση. Δεν είναι ενδεικτικό της ευκαιρίας σου, ούτε του τι μπορεί να πετύχει ο υποψήφιός σου. Είναι ενδεικτικό της ΔΙΚΗΣ σου δράσης.

Κάποιοι μπορεί να σκέφτονται ότι αν κερδίζω χιλιάδες ευρώ το μήνα, θα το λέω σε όλους και θα γράφονται. Η αλήθεια όμως είναι ότι ΔΕΝ ισχύει αυτό.

Όπως κάποιος μπορεί να μην γραφτεί επειδή δεν έχεις μεγάλο αποτέλεσμα, έτσι μπορεί να μην γραφτεί επειδή ΕΧΕΙΣ μεγάλο αποτέλεσμα. Αν κερδίζεις 5, 10, 20 χιλιάδες ευρώ το μήνα και το πεις, ΔΕ θα σε πιστεύουν καν! Ή δεν θα πιστεύουν ότι μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι.

Οπότε, ακόμα και αν έχεις μεγάλο αποτέλεσμα, και αυτό μπορεί να είναι αποτρεπτικό για κάποιους.

Έχω άτομα στην ομάδα μου, που μπήκαν ΜΕΤΑ από εμένα και κερδίζουν περισσότερα χρήματα από εμένα. Γιατί; Έκαναν περισσότερη δράση, είχαν μεγαλύτερους στόχους, έκαναν περισσότερες θυσίες και είχαν μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον δικό σου υποψήφιο.


Ελπίζω να βρήκες χρήσιμο το σημερινό μάθημα. Αν το βρήκες, άφησε ένα σχόλιο. Εσύ συναντάς αυτή την ερώτηση; Αν ναι, πώς τη χειρίζεσαι;

Κάνε πράξη τη σημερινή ιδέα! Σταμάτα να προκαλείς αυτή την ερώτηση ή αν την δεχτείς, απάντησε κατάλληλα.

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

2 Comments

 1. Αλέξανδρος Ίτσιος 22 Φεβρουαρίου 2013 at 07:26

  Ισχύει πιστεύω το γεγονός ότι σπάνια θα σε ρωτήσει κάποιος πόσα χρήματα κερδίζεις, ιδιαίτερα αν πρόκειται για πρώτη επαφή. Πάντως όσες φορές έπεσα σε συζήτηση με δικτυωτές, πάντα τους ρωτούσα πόσα περίπου βγάζουν και οι ελάχιστοι που δεν μου απαντούσαν απευθείας για το πόσο βγάζουν αλλά μου απαντούσαν διπλωματικά, με έκανε ακόμη πιο καχύποπτο, δηλαδή η ερώτηση “Το πόσα χρήματα κερδίζω είναι προσωπικό και δεν το μοιράζομαι με άλλους”. Τα πόσα χρήματα βγάζει ακριβώς κάποιος πιθανότατα να μην μπορεί να μου τα πει, αλλά μία απάντηση του τύπου, δεν μπορώ να σου πω πόσο ακριβώς βγάζω, αλλά είναι ένα αρκετά καλό εισόδημα για να ζω άνετα, σίγουρα θα με έπειθε περισσότερο. Βέβαια ένα ακόμη στοιχείο για το πόσα βγάζεις φαίνεται και από τον τρόπο ζωής του καθενός.

  Reply
  1. GreekCoach 22 Φεβρουαρίου 2013 at 09:44

   Αλέξανδρε ευχαριστώ για το σχόλιό σου και για την παρατήρηση. Συμφωνώ μαζί σου. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ κάπως έτσι το συνεχίζω. Δηλαδή, όταν τους λέω “Το πόσα κερδίζω είναι προσωπικό κλπ” μετά αυτό που ρωτάνε είναι περισσότερο για να δουν αν μπορεί κάποιος να βγάλει χρήματα από το δικτυακό μάρκετινγκ.

   Αυτό που τους αναφέρω είναι ότι “…απλά να σου πω ότι από το 2002, το δικτυακό μάρκετινγκ είναι η μόνη μου απασχόληση. κλπ κλπ” και μετά αναφέρω λίγα πράγματα για το τι μου έχει προσφέρει το δικτυακό μάρκετινγκ όσον αφορά τον τρόπο ζωής και την ελευθερία.

   Ωστόσο, όπως πολύ σωστά λες, “το πόσα βγάζεις φαίνεται και από τον τρόπο ζωής.” (χωρίς να εννοούμε απαραίτητα ακριβά αυτοκίνητα, πολυτελή σπίτια κλπ, αλλά περισσότερο μία ζωή ήρεμη, ευτυχισμένη, χωρίς άγχος, χρέη κοκ.

   Θοδωρής

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *