[Βίντεο] Εσύ πόσα χρήματα κερδίζεις σε αυτή τη δουλειά;

Προτείνεις σε κάποιον την επιχειρηματική σου ευκαιρία και “τρέμεις” στην ιδέα να σε ρωτήσει: “Εσύ, πόσα χρήματα κερδίζεις;”

Ασχολείσαι με το δικτυακό μάρκετινγκ και μιλάς σε κάποιον για την επιχειρηματική ευκαιρία. Αλλά επειδή ακόμα δεν έχεις τα αποτελέσματα που θα ήθελες, φοβάσαι μήπως σε ρωτήσει: “πόσα χρήματα κερδίζεις;”

Σε αυτό το άρθρο θα σου πω ποια είναι η δική μου θέση γύρω από αυτό και πώς απαντώ όταν κάποιος μου κάνει αυτή την ερώτηση – (ή μάλλον, πώς απαντούσα, γιατί πλέον δεν μου κάνουν αυτή την ερώτηση).

Τι γίνεται όταν κάποιος μας ρωτάει “εσύ πόσα χρήματα κερδίζεις;”

Καταρχήν, θέλω να σε ενημερώσω ότι οι υποψήφιοι ΔΕΝ συνηθίζουν ρωτάνε “πόσα χρήματα βγάζεις – πόσα χρήματα κερδίζεις”, εκτός και αν το προκαλέσουμε εμείς. 

Προσπάθησε να βάλεις τον εαυτό σου, στην εποχή ΠΡΙΝ ασχοληθείς με το δικτυακό μάρκετινγκ ή στη ζωή σου ΕΚΤΟΣ του δικτυακού μάρκετινγκ.

Η ερώτηση “πόσα χρήματα βγάζεις – πόσα χρήματα κερδίζεις”, δεν υπήρχε καν…τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Και δε με ρωτούσαν, αλλά και δε θα ένιωθα άνετα να ρωτήσω έναν φίλο μου ή κάποιον που μόλις τον γνώρισα, πόσα χρήματα κερδίζει από την εργασία του. Απλά δεν είναι μία ερώτηση που συνηθίζεται.

Αυτή την ερώτηση μας την κάνουν υποψήφιοι οι οποίοι ασχολούνται ή έχουν ασχοληθεί με το δικτυακό μάρκετινγκ και έχουν μία ιδέα για το τι συζητάμε ή όταν το προκαλούμε εμείς, με αυτά που λέμε.

Μην αναφέρεις το πόσα χρήματα κερδίζει ο ανάδοχός σου

Όταν παρουσιάζεις την ευκαιρία σου, αν ακόμα ΔΕΝ κερδίζεις όσα χρήματα θα ήθελες, ίσως να ήταν καλή ιδέα να μην αναφέρεις τι χρήματα κερδίζει ο ανάδοχός σου.

πχ αν μου έλεγες “Ο ανάδοχός μου κερδίζει Χ€”, θα σε ρωτούσα, “Εσύ πόσα κερδίζεις;”

Γιατί να προκαλέσεις μία τέτοια ερώτηση;

Επίσης, το ότι ένας (ή μερικοί) κερδίζουν χρήματα, δεν είναι εγγύηση – ούτε καν “ένδειξη” ότι θα τα κερδίσει και ο υποψήφιός σου. Και μάλιστα, μία δεύτερη ερώτηση που θα σου έκανα είναι:

“Πόσοι ακόμα στο δίκτυο του αναδόχου σου, κερδίζουν όσα ο ανάδοχός σου;”

Οπότε, καλύτερα να μην προκαλούμε τέτοιες ερωτήσεις, δε συμφωνείς;

Το ζητούμενο δεν είναι το πόσα χρήματα κερδίζουμε εμείς ή ο ανάδοχός μας ή να υποσχόμαστε εισοδήματα. Αλλά να βλέπουμε τι στόχους έχει ο υποψήφιος και πώς μπορεί με το πλάνο μας, να τους πετύχει.

Εκεί χρειάζεται να επικεντρωθεί η συζήτησή μας και όχι στα χρήματα που κερδίζουμε εμείς ή κάποιος στην εταιρία μας.

Τι απαντώ στην ερώτηση: “εσύ πόσα χρήματα κερδίζεις;”

Σε σχόλιο, που έγινε σε μία ομάδα που έχω στο facebook, αναφέρθηκε το εξής. “Eάν όμως με ρωτήσουν, πόσα χρήματα βγάζω και είμαι καινούργιος στην εταιρία αυτή…”, τι μπορώ να απαντήσω;

Όπως είπα, κατ’ αρχήν φροντίζω να μην προκαλώ αυτή την ερώτηση. Ωστόσο, αν κάποιος με ρωτήσει πόσα χρήματα κερδίζω η απάντησή μου τα τελευταία χρόνια είναι πάντα η ίδια:

“Το πόσα χρήματα κερδίζω είναι προσωπικό και δεν το μοιράζομαι με άλλους. Στη δουλειά μου υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζουν 100.000€/μήνα και άλλοι που κερδίζουν 100€/μήνα. Το θέμα όμως δεν είναι το πόσα κερδίζω εγώ ή κάποιος άλλος, αλλά το πόσα θέλεις να κερδίσεις εσύ. Πόσα χρήματα θα έπρεπε να κερδίζεις με αυτή τη δουλειά, ώστε να πεις ότι αξίζει να ασχοληθώ;”

Σημείωση: Να θυμάσαι τον κανόνα: όταν μας κάνουν μία ερώτηση, ο κανόνας είναι ότι απαντάμε σύντομα και επανερχόμαστε με δική μας ερώτηση. Το είχαμε πει αυτό και στο άρθρο για το πώς να έχεις τον έλεγχο μίας συζήτησης.

Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα κερδίζεις εσύ

Να σημειώσω εδώ ότι το πόσα χρήματα κερδίζεις εσύ, είναι άσχετο με τη συζήτηση. Δεν είναι ενδεικτικό της ευκαιρίας σου, ούτε του τι μπορεί να πετύχει ο υποψήφιός σου. Είναι ενδεικτικό της ΔΙΚΗΣ σου δράσης.

Κάποιοι μπορεί να σκέφτονται ότι αν κερδίζω χιλιάδες ευρώ το μήνα, θα το λέω σε όλους και θα γράφονται. Η αλήθεια όμως είναι ότι ΔΕΝ ισχύει αυτό.

Όπως κάποιος μπορεί να μην γραφτεί επειδή δεν έχεις μεγάλο αποτέλεσμα, έτσι μπορεί να μην γραφτεί επειδή ΕΧΕΙΣ μεγάλο αποτέλεσμα. Αν κερδίζεις 5, 10, 20 χιλιάδες ευρώ το μήνα και το πεις, ΔΕ θα σε πιστεύουν καν! Ή δεν θα πιστεύουν ότι μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι.

Οπότε, ακόμα και αν έχεις μεγάλο αποτέλεσμα, και αυτό μπορεί να είναι αποτρεπτικό για κάποιους.

Έχω άτομα στην ομάδα μου, που μπήκαν ΜΕΤΑ από εμένα και κερδίζουν περισσότερα χρήματα από εμένα. Γιατί; Έκαναν περισσότερη δράση, είχαν μεγαλύτερους στόχους, έκαναν περισσότερες θυσίες και είχαν μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον δικό σου υποψήφιο.


Ελπίζω να βρήκες χρήσιμο το σημερινό μάθημα. Αν το βρήκες, άφησε ένα σχόλιο. Εσύ συναντάς αυτή την ερώτηση; Αν ναι, πώς τη χειρίζεσαι;

Κάνε πράξη τη σημερινή ιδέα! Σταμάτα να προκαλείς αυτή την ερώτηση ή αν την δεχτείς, απάντησε κατάλληλα.

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *