Σεβάσου τον ρυθμό που χρειάζονται οι συνεργάτες σου

Σήμερα μιλάμε για το πόσο σημαντικό είναι να σέβεται κάποιος δικτυωτής τον ρυθμό των συνεργατών του. Δεν είναι όλοι πάντοτε έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Πολλές φορές βλέπω δικτυωτές που βρίσκονται σε απόγνωση, επειδή κάποιοι από τους συνεργάτες της ομάδας τους δεν προχωράνε όσο γρήγορα θα ήθελαν, δεν έρχονται στις συναντήσεις, δε μιλάνε σε όσο κόσμο θα ήθελαν, δεν κάνουν όσες παρουσιάσεις θα ήθελαν κλπ.

Και δεν αναφέρομαι στο πόσες παρουσιάσεις ή σε πόσο κόσμο θα ήθελαν να μιλάνε οι ίδιοι οι συνεργάτες τους, αλλά οι ίδιοι οι ανάδοχοί τους.

Αναγνώρισε τον ρυθμό

Αυτό που επιδιώκω να τους περάσω είναι ότι ο κάθε συνεργάτης τους έχει τον δικό του ρυθμό. Μπορεί εμείς θέλουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα γρήγορα και έχουμε υψηλούς στόχους, να έχουμε κίνητρα και να είμαστε μέσα σε όλα. Και επειδή κάνουμε με συνέπεια καθημερινά τη δουλειά, νομίζουμε ότι και οι συνεργάτες μας θα κάνουν τα ίδια. Άλλωστε έδωσαν χρήματα για να γραφτούν· ξεκίνησαν μία επιχείρηση· γιατί δε δουλεύουν;

Η αλήθεια (καλώς ή κακώς) είναι ότι ο καθένας θα κάνει τη δουλειά με τον δικό του ρυθμό. Η δουλειά μας σαν καλοί ανάδοχοι είναι να συζητήσουμε μαζί τους, να τους ακούσουμε προσεκτικά και αφού μάθουμε τι θέλουν να κάνουν, στη συνέχεια απλά να σεβαστούμε τον ρυθμό τους. Δεν μπορούμε να σπρώξουμε τους συνεργάτες μας να κάνουν κάτι που δε θέλουν, απλά επειδή το θέλουμε εμείς ή απλά επειδή ΕΜΕΙΣ θεωρούμε ότι έτσι πρέπει να το κάνουν. Ακόμα και αν το θεωρούμε αυτό για το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ καλό!

Μην πιέζεις τους συνεργάτες σου

Πολλοί είναι αυτοί που στην πίεση αντιδρούν, απομακρύνονται ή κρύβονται. Κάποιοι στην πίεση ανταποκρίνονται, εξελίσσονται και προοδεύουν. Αλλά ο γενικός κανόνας νομίζω είναι ότι αν έχεις ανθρώπους συνεχώς στην πίεση, τότε μάλλον γίνεται το πρώτο, παρά το δεύτερο.

Οπότε, ναι μεν να έχεις υψηλές προσδοκίες από τους ανθρώπους σου, αλλά μην πιέζεις τους ανθρώπους σου επειδή ΕΣΥ έχεις διαφορετικούς στόχους. Σ’ αυτή τη δουλειά, θα βρεις πολλούς ανθρώπους. Κάποιοι θα μπουν και θα βγουν πριν το πάρεις χαμπάρι. Κάποιοι θα μπουν και θα είναι ευχαριστημένοι απλά βάζοντας λίγους ανθρώπους τον χρόνο, κερδίζοντας μερικές εκατοντάδες ευρώ τον χρόνο. Κάποιοι θα μπουν και ενώ “λένε” ότι θα κάνουν πολλά, τελικά δεν κάνουν τίποτα. Κάποιοι θα μπουν και θα ΚΑΝΟΥΝ πολλά πράγματα.

Ποια είναι η δική σου δουλειά; Να αναγνωρίζεις τι θα κάνει ο καθένας και απλά να τον διευκολύνεις, όχι να τον πιέζεις. Και μετά από αυτό, απλά συνεχίζεις να συστήνεις νέους ανθρώπους στην επιχείρηση. Αυτό δε σταματάει.

Βρες ανθρώπους, μάθε τι θέλουν, δούλεψε μαζί τους όσο εκείνοι θέλουν να δουλεύουν, σεβάσου τον ρυθμό τους και προχώρα παρακάτω.


Εσύ φροντίζεις να σέβεσαι τον ρυθμό των συνεργατών σου;

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Δες την Εκπαίδευση για το πώς να εκπαιδεύεις νέους συνεργάτες.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *