Book Review: Γίνετε Πλούσιοι με τη Δύναμη της Σκέψης [Βίντεο]

Μοιράζομαι τα τρία βασικά μηνύματα από το κλασικό βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης, Γίνετε Πλούσιοι με τη Δύναμη της Σκέψης, του Napoleon Hill.

Αν θέλεις να μάθεις πώς να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη του νου, για να δημιουργήσεις πλούτο, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα.

Γίνετε Πλούσιοι με τη Δύναμη της Σκέψης

Το βιβλίο Γίνετε Πλούσιοι με τη Δύναμη της Σκέψης θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία παρακίνησης. Συνεχίζει να παρακινεί και να εμπνέει ανθρώπους ακόμα και μετά από 80 χρόνια από όταν εκδόθηκε.

Μιλάω συχνά για τεχνικές, τακτικές και στρατηγικές για το πώς να πετύχεις στη ζωή και στην εργασία σου.

Στο βιβλίο αυτό όμως ο Napoleon Hill εξετάζει το πώς μπορείς να αξιοποιήσεις τη δύναμη των σκέψεων και του νου σου για να φτάσεις στα αποτελέσματα που θέλεις.

“Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο νους, μπορεί να το επιτύχει.”

Napoleon Hill

1. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να εύχεσαι για κάτι και να είσαι έτοιμος να το λάβεις

Ο Napoleon Hill αναφέρει ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για τον πλούτο. Λέει ότι δεν αρκεί να ευχόμαστε. Θα πρέπει να έχουμε μία διακαή επιθυμία να πετύχουμε τους στόχους μας. Πριν απ’ όλα χρειάζεται να πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε, διαφορετικά δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί.

Προτείνει να ακολουθήσουμε μία πρωινή και βραδινή συνήθεια: να κάνουμε μία δήλωση των στόχων μας, με συγκεκριμένο τρόπο και τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε σε αντάλλαγμα καθώς και τον χρονικό πλαίσιο που θα ορίσουμε μέσα στο οποίο θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους.

Γράψ’ τα αυτά σε ένα χαρτί και διάβαζέ τα δύο φορές την ημέρα.

2. Εκπαίδευσε τον υποσυνείδητο νου σου με αυθυποβολή

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ο υποσυνείδητος νους παίζει μεγαλο ρόλο στη ζωή μας.

Έχεις ακούσει αυτό που είχε πει ο Henry Ford; “Eίτε πιστεύεις ότι μπορείς, είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο.”; 

Ο Henry Ford αναφέρεται αρκετά συχνά στο βιβλίο και είναι σαφές γιατί.

Ο Napoleon Hill, προτείνει να φυτέψουμε σπόρους επιβεβαιώσεων στο μυαλό μας.

Είχα γράψει πρόσφατα στα social media κάτι που είχε πει ο Zig Ziglar, ότι η θετική συμπεριφορά δεν θα σου δώσει τα πάντα στη ζωή, αλλά θα σου φέρει περισσότερα απ’ ό,τι θα σου φέρει η αρνητική συμπεριφορά και σκέψη.

Δεν είναι ότι οι θετικές δηλώσεις θα σου φέρουν όλα όσα ονειρεύτηκες, αλλά σίγουρα θα βοηθήσουν ΠΟΛΥ περισσότερο από τις αρνητικές δηλώσεις.

Και επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μάθει να εκφραζόμαστε αρνητικά και προς τον εαυτό μας και προς το τι θέλουμε, αλλά και προς τους άλλους, όταν το αλλάξουμε αυτό, τότε μπορούμε να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στη ζωή μας.

3. Κυριάρχησε στους φόβους

Ακόμα και χωρίς να το θέλουμε, το μυαλό μας κυριαρχείται κάποιες φορές από φόβους.

Αν και όλοι έχουν φόβους, ο φόβος πάλι είναι μία κατάσταση του νου. Δεν έχει υλοποιηθεί, το οποίο σημαίνει ότι έχεις απόλυτο έλεγχο απέναντι στον φόβο, επειδή έχεις απόλυτο έλεγχο της κατάστασης του νου σου.

Για να μπορέσεις να αποκτήσεις πραγματικά πλούτη, χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ποιοι είναι οι φόβοι μας και μετά να τους κυριαρχήσουμε – διαφορετικά θα μας κυριαρχήσουν εκείνοι.

4. Το ποίημα

Θα μοιραστώ ένα ποίημα που δείχνει πώς ο νόμος της αυθυποβολής μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε να φτάσει σε υψηλά επιτεύγματα.

Αν σκεφτείς πως σε νίκησαν, σε έχουν νικήσει. 

Αν σκεφθείς πως δεν τολμάς,

δεν θα τολμήσεις.

Αν θέλεις να νικήσεις,

αλλά σκέπτεσαι πως δεν μπορείς, 

Σίγουρα δεν θα νικήσεις.

Αν σκεφθείς πως θα χάσεις, 

είσαι χαμένος 

Γιατί η φύση μας διδάσκει

Πως η επιτυχία ριζώνει με τη θέληση. Το μυστικό βρίσκεται στη διανοητική κατάσταση του αν θρώπου.

Αν σκέπτεσαι πως σ’ έχουν ξεπεράσει, σε ξεπερνούν Πρέπει να σκεφθείς ψηλά για να πετάξεις

Πρέπει να ‘σαι σίγουρος για τον εαυτό σου αν θες η προσπάθειά σου να επιβραβευθεί.

Τους αγώνες της ζωής δεν κερδίζει πάντα ο δυνατότερος ή ο ταχύτερος Αυτός που αργά ή γρήγορα κερδίζει είναι ο άνθρωπος ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ!


Εσύ τι πιστεύεις;

Γράψε μου στα σχόλια αν έχεις κάποια ερώτηση που θα ήθελες να απαντήσω σχετικά με τη δύναμη της σκέψη ή για τον πλούτο. 

Αν τώρα ξεκινάς με την προσωπική ανάπτυξη, θα σου πρότεινα να προσθέσεις στη λίστα σου το βιβλίο Γίνετε Πλούσιοι με τη Δύναμη της Σκέψης (ή Σκέψου και Πλούτισε όπως αλλιώς υπάρχει).

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *