“Σταμάτα το!” Τι να ΜΗΝ κάνεις στο MLM (Μέρος 1ο)

Σταμάτα το! Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να ΜΗΝ κάνεις όταν ασχολείσαι με το Δικτυακό Μάρκετινγκ! Εσύ ποιο από αυτά θα σταματήσεις να κάνεις;

Χθες βράδυ έκανα μία εκπαίδευση στην ομάδα μου, με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Υπάρχει ένα παιδικό βιβλίο που λέγεται “Αυτό θα συνέβαινε αν όλοι το έκαναν!” Είναι ένα βιβλίο με εικόνες που δείχνει κάποιου είδους κακή συμπεριφορά που κάνει ένα παιδί στην αριστερή σελίδα, και μετά τις συνέπειες αυτής της κακής συμπεριφοράς στη δεξιά σελίδα.

Για παράδειγμα, στην αριστερή σελίδα έλεγε “Αν χτυπήσεις την γάτα” και έδειχνε ένα παιδί που χτυπούσε μια γάτα και στη δεξιά σελίδα έλεγε “Αυτό θα συνέβαινε αν όλοι το έκαναν”, δείχνοντας πολλές φρικαρισμένες γάτες σε όλη τη σελίδα. Μετά, στην αριστερή σελίδα έλεγε “Αν άφηνες ένα χαμό”, δείχνοντας ένα παιδί που δεν μάζευε τα πράγματά του και στη δεξιά σελίδα, “Αυτό θα συνέβαινε αν όλοι το έκαναν αυτό!”, δείχνοντας έναν κόσμο ανακατωμένο και σκουπίδια παντού! Αυτό προσπαθεί να διδάξει το νόημα των συνεπειών.

Στην εκπαίδευση αυτή λοιπόν μίλησα για τα πράγματα που χρειάζεται ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ στην επιχείρησή μας στο δικτυακό μάρκετινγκ και την ονόμασα “Σταμάτα το!” Ο Bob Newhart έπαιξε έναν ψυχίατρο σε ένα γνωστό κωμικό τηλεοπτικό σκετς όπου έρχεται η ασθενής παραπονούμενη και έχοντας ανάγκη τη βοήθειά του. Η συμβουλή του Bob Newhar ήταν “Σταμάτο το!” αναφερόμενος σε αυτό που έκανε αυτή και μετά της χρέωνε ένα γελοίο ποσό χρημάτων για αυτή τη συμβουλή!

Δες το βίντεο. Είναι σύντομο και πολύ αστείο (είναι στα αγγλικά)!

Ας δούμε συνοπτικά ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ στην επιχείρησή σου στο δικτυακό μάρκετινγκ:

1. ΜΗΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ

Με άλλα λόγια, ποτέ μα ποτέ μην απολογείσαι που ασχολείσαι με το δικτυακό μάρκετινγκ. Είναι καλύτερα να το αντιμετωπίσεις άμεσα με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, παρά να το πηγαίνεις γύρω γύρω. Είναι ώρα να σταματήσεις να αποφεύγεις αυτό το θέμα. Είναι μία πραγματική επιχείρηση με πραγματική προοπτική και έχει τα οφέλη που είναι πολύ ελκυστικά σε πολλούς επιχειρηματίες μόλις τα καταλάβουν. Μην το προσεγγίζεις επιφυλακτικά όταν μιλάς για το συγκεκριμένο μοντέλο δουλειάς. Και αν αρχίζουν να σε ζορίζουν, μην δειλιάζεις πλέον.

Φυσικά δεν χρειάζεται να μαλώνεις ή να διαφωνείς μαζί τους, αλλά όρθωσε το ανάστημά σου για αυτό που πιστεύεις και μην κάνεις πίσω! Είναι ένα από τα καλύτερα επιχειρηματικά μοντέλα που υπάρχουν σήμερα. Είναι ώρα να αποκαλυφθούμε και να βγούμε …από την ντουλάπα. Σταμάτα να απολογείσαι για αυτό!! Μην απολογείσαι για το ότι ασχολείσαι με το δικτυακό μάρκετινγκ! Σταμάτα το!!

2. ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Αν πιάσεις τον εαυτό σου να περνάς πολλές ώρες στα social media, τότε ίσως ασυναίσθητα να κάνεις πως είσαι πολύ απασχολημένος και να το χρησιμοποιείς αυτό ως δικαιολογία για να μην αντιμετωπίσεις τους φόβους σου. Μην επιτρέψεις το να είσαι πολύ απασχολημένος να μπαίνει εμπόδιο στο χτίσιμο της επιχείρησής σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να γίνουν πάρα πολύ πετυχημένοι μέσα σε 3 χρόνια, αν μείωναν τις ώρες που είναι στα social media από 3 ώρες την ημέρα σε 1 ώρα την ημέρα. Ίσως να μπορέσεις έτσι να απελευθερώσεις μέχρι και 10 ώρες την εβδομάδα απλά περνώντας λιγότερο χρόνο στα social media.

Είναι μία εθιστική μαύρη τρύπα! Είμαι κι εγώ περισσότερο ένοχος από οποιονδήποτε… αλλά είναι κάτι που θα μπορούσε να σε αποτρέψει από το να ζήσεις τα όνειρά σου. Σκέψου τι θα γινόταν αν έκλεινες ένα ραντεβού για κάθε 2 ώρες που αφιερώνεις στο Facebook, στο Instagram ή στο Twitter; Και δεν θα σου επιτρεπόταν άλλος χρόνος, μέχρι να κλειστεί αυτό το ραντεβού!!

3. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ “ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ” ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Αυτό είναι κάτι σημαντικό. Κάποιες φορές σκέφτομαι πόσο κρίμα είναι όταν κάποιος αγοράζει εισιτήριο για το event της εταιρίας και μετά προσπαθεί να το πουλήσει σε άλλους συνεργάτες στις ομάδες στο Facebook. Μου ραγίζει την καρδιά, γιατί ξέρω ότι αν αυτό το άτομο έβαζε λίγη περισσότερη προσπάθεια και δράση και πήγαινε σε αυτή την εκδήλωση ή έβρισκε κάποιον που θα έπαιρνε αυτό το εισιτήριο και θα πήγαινε στην εκδήλωση, θα μεταμόρφωνε τη ζωή του για πάντα. Και πολλές φορές, το να μην πάει στην εκδήλωση της εταιρίας, είναι θανατική ποινή για την επιχείρησή του.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να προκύψουν κάποιες καταστάσεις που θα εμποδίσουν κάποιον να πάει, αλλά δεν έχω χάσει εκδήλωση της εταιρίας για 14 χρόνια. Είναι 3 φορές τον χρόνο και είναι οι πιο σημαντικές ημερομηνίες της χρονιάς για την επιχείρησή μου, για τη ζωή μου, για τον τρόπο ζωής μου, για τα όνειρά μου. Σταμάτα το!

Μπορώ να σου πω ειλικρινά ότι ένας από τους λόγους που είμαι σήμερα εδώ είναι γιατί ΠΟΤΕ δεν έκανα περικοπές σε ότι είχε να κάνει με το να επενδύω στον εαυτό μου και στην επιχείρησή μου. Είσαι εδώ για κάποιο λόγο – μην διαπραγματεύεσαι με την επιτυχία.

4. ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ

Ένα πράγμα σου εγγυώμαι. Τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα. Και θα θέλεις να παραιτηθείς. Θα θέλεις να παραιτηθείς πολλές φορές. Και έχω δει ανθρώπους να παραιτούνται έχοντας κατακτήσει πολλά διαφορετικά επίπεδα στην εταιρία τους. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που παραιτούνται ενώ δεν κερδίζουν καθόλου χρήματα. Υπάρχουν και άνθρωποι που παραιτούνται ενώ είναι διαμάντια ή έχουν ομάδες πολλών δεκάδων ή εκατοντάδων ανθρώπων. Οι άνθρωποι παραιτούνται σε όλα τα επίπεδα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή οι άνθρωποι … απλά παραιτούνται! Γνωρίζω επίσης ότι ο #1 λόγος για την αποτυχία στη δουλειά είναι επειδή παραιτούνται. Σχεδόν κάθε επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ που απέτυχε ήταν επειδή κάποιος επέλεξε να τα παρατήσει. Και σχεδόν 100% των περιπτώσεων ήταν όταν τα πράγματα είχαν γίνει δύσκολα για να συνεχίσουν. Τότε είναι όμως που μαθαίνεις τα πιο πολύτιμα μαθήματά σου. Δεν υπάρχει ανοσία. Μπορεί σκεφτείς ότι η κατάστασή σου είναι διαφορετική, αλλά δεν είναι. Πάτησε το κουμπί της επανεκκίνησης ακόμα και καθημερινά αν χρειαστεί.

5. ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ “ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ”!

Η σχέση πρέπει να προηγείται του γάμου. Επικεντρώσου στο να γνωρίσεις το άλλο άτομο και να καταλάβεις λίγα πράγματα για το τι το εξιτάρει. Ξέρω ότι είσαι ενθουσιασμένος και θέλεις να το μοιραστείς με όλο τον κόσμο. Αλλά θα έχεις καλύτερες πιθανότητες αποδοχής αν μπορέσεις να γνωρίσεις το άλλο άτομο ΠΡΙΝ του πεις τα πάντα για την επιχείρησή σου. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να κάνει “παρουσίαση” σε κάποιον που μόλις γνώρισες και δεν ξέρεις τίποτα για αυτόν, ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ! Εστιάσου στη σχέση. Εστιάσου στο να γνωρίσεις αυτό το άτομο και στην πορεία να του πεις τι κάνεις εσύ.

Θέλεις μια επανάληψη;

Οπότε ας ανακεφαλαιώσουμε μέχρι εδώ, τα πέντε πρώτα πράγματα που να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ στην επιχείρησή σου…

1. ΜΗΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ
2. ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
3. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ “ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ” ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
4. ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ
5. ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!

Σταμάτα το!


Δες το 2ο Μέρος με τα υπόλοιπα πέντε πράγματα που καλό είναι να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ στην επιχείρησή σου!

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν θέλεις να μάθεις ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, χρειάζεται να διαβάσεις το βιβλίο μου

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *