“Σταμάτα το!” Τι να ΜΗΝ κάνεις στο MLM (Μέρος 2ο)

Τι να μην κάνεις στο MLM. Άλλα 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν ασχολείσαι με το Δικτυακό Μάρκετινγκ!

Στο προηγούμενο άρθρο , είδαμε τα 5 πρώτα πράγματα που να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ στην επιχείρησή σου στο δικτυακό μάρκετινγκ. Αυτά είναι: 

1. ΜΗΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ
2. ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
3. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ “ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ” ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
4. ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ
5. ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!

Σε αυτή την ανάρτηση θα δούμε τα υπόλοιπα από τα 10 πράγματα που κάνουν πολλοί στη δουλειά μας και χρειάζεται να ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ πλέον!

6. ΜΗΝ ΛΕΣ “ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ…”

Δεν είναι δουλίτσα. Αυτή η δήλωση φυτεύει ένα σπόρο στο μυαλό του πιθανού συνεργάτη σου ότι αυτό που έχουμε εδώ δεν είναι κάτι σημαντικό. ΕΙΝΑΙ σημαντικό. Είναι μία επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων που μεταμορφώνει την αγορά σε κάθε χώρα που αναπτύσσεται.

Το ξέρεις ότι μια μέρα η “δουλίτσα” σου μπορεί να έχει μερικές χιλιάδες μέλη; Κάνε τον υπολογισμό. Αν το πάρουμε συντηρητικά, το μηνιαίο σου εισόδημα θα μπορούσε να είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα. Αυτό το σενάριο είναι συντηρητικό. Κάποιος ήδη το κάνει και κάποιος ακόμα σίγουρα θα το κάνει! Και το να λες “μόλις ξεκίνησα μία δουλίτσα…” πραγματικά υποτιμάει αυτό που κάνουμε!

7. ΜΗΝ ‘ΜΙΛΑΣ’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το να μιλάς για την επιχείρηση μπορεί να είναι το φιλί του θανάτου. Καταρχήν, συνήθως δεν δουλεύει αυτή η προσέγγιση, γιατί το άτομο που μιλάς δεν έχει δει αυτά που έχεις δει εσύ. Οι άνθρωποι χρειάζεται να το ΔΟΥΝ.

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά έχω πιάσει τον εαυτό μου αρκετές φορές να αρχίζω να λέω στους ανθρώπους για την επιχείρηση και μπορώ να τους δω να “απομακρύνονται” καθώς συνεχίζω να εξηγώ όλο και περισσότερα. Προσπαθώ να πιάνω τον εαυτό όταν συμβαίνει αυτό και να το σταματάω. Αντ’ αυτού, τους λέω ότι θα κανονίσω να βρεθούμε σύντομα και μετά το αφήνω. Καθώς αποχωριζόμαστε, μπορεί να πω “Ίσως επικοινωνήσω μαζί σου για να κανονίσουμε κάποια στιγμή να τα πούμε.” Μετά τους στέλνω ένα μήνυμα και κανονίζω να τους ΔΕΙΞΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το να μοιραστείς με τους ανθρώπους την επιχείρηση σε μικρά κομματάκια δεν είναι ούτε αποτελεσματικό ούτε επαγγελματικό. Κανόνισε κάποια στιγμή να μιλήσετε και αφιέρωσε 30 λεπτά για να τους δείξεις όλη τη δουλειά από την αρχή μέχρι το τέλος.

8. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ (Τι θα συνέβαινε αν το έκαναν όλοι αυτό!)

Φαντάσου μία επιχείρηση όπου όλοι (δεν) έκαναν τίποτα. Αυτή θα ήταν μία εταιρία χωρίς ανάπτυξη. Η επιχείρησή σου ξεκινάει με εσένα. Πάντα. Το να κάνεις κάτι είναι πάντα καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα. Οπότε είναι καλύτερα να κάνεις κάτι και να το κάνεις τελείως λάθος, παρά να μην το κάνεις καθόλου… Γιατί; Γιατί τουλάχιστον όταν το κάνεις λάθος, θα έχεις ανατροφοδότηση που θα σου δείξει τι να μην κάνεις. Οπότε αντί να περιμένεις χωρίς να κάνεις τίποτα. Κάνε κάτι.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι περισσότεροι δεν κάνουν τίποτα. Και μάντεψε ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών που δεν κάνουν τίποτα… Μάντεψες σωστά… ΤΙΠΟΤΑ!! Οπότε ένα μεγάλο ΜΗ (ένα μεγάλο απαγορευτικό) σε αυτή τη δουλειά είναι να ΜΗΝ κάνεις ΤΙΠΟΤΑ! Την ημέρα που θα πιάσεις τον εαυτό σου να μην κάνεις κάτι… ΚΑΝΕ κάτι.

Προσπάθησε να κάνεις κάτι που θα ωθήσει την επιχείρησή σου προς τα μπροστά. Δες τη λίστα των φίλων σου στο Facebook και στείλε 10 μηνύματα ρωτώντας κάθε άτομο να ρίξει μια ματιά σε αυτό που κάνεις… θα μπορούσες να πεις ακόμα και κάτι τέτοιο… “Αν σου έστελνα ένα βίντεο σχετικά με έναν τρόπο να κερδίσεις χρήματα, θα το έβλεπες;” Τώρα, αυτή η προσέγγιση δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή για να δείξω σε κάποιον τη δουλειά μου, αλλά είναι ΠΟΛΥΥΥΥ καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα!

9. ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΣ Ή ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΧΙ!

Ήμουν σε μία εκδήλωση πρόσφατα που είχε περίπου 100 επιχειρηματίες. Μία νεαρή φωτογράφος ήρθε και μιλήσαμε για λίγα λεπτά. Με ρώτησε με τι ασχολούμουν. Της είπα και ήταν σαν να της είπα ότι είμαι βαμπίρ… μόνο που δεν έβγαλε το σταυρό της!! Μου έδωσε τρεις λόγους σε 10 δευτερόλεπτα γιατί δεν θα έκανε ποτέ τη δουλειά μου. Κι εγώ ήμουν … “Ουάου…!! Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να σε στρατολογήσω! Απλά με ρώτησες με τι ασχολούμουν κι εγώ σου είπα!”

Μετά από αυτό ηρέμησε και μιλήσαμε. Της έκανα μερικές ερωτήσεις για τη δική της επιχείρηση και φύγαμε και οι δύο χαρούμενοι. Αλλά συνειδητοποίησα ότι ο λόγος που έγινε αυτό, ήταν γιατί μου είπε ότι νωρίτερα, ένα άλλο άτομο από τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, που του είπε ότι δεν ενδιαφέρεται, συνέχισε να προσπαθεί να την στρατολογήσει!

Να τι να μην κάνεις. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ! Σταμάτα να προσπαθείς να στρατολογήσεις ανθρώπους που σου λένε όχι. Ξέρουν ότι τους θέλεις, ωστόσο κράτα απλά επαφή. Να είσαι ευγενικός. Να είσαι γενναιόδωρος. Και αναζήτησε τρόπους για να τους βοηθήσεις να αναπτυχθούν. Θα σε έχουν στο μυαλό τους και είναι πιθανόν, με την πάροδο του χρόνου, ότι θα έρθουν σε εσένα όταν θα είναι έτοιμοι… ΑΝ κράτησες την πόρτα ανοιχτή!

10. ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ

Οι περισσότεροι άνθρωποι συρρικνώνουν τα όνειρά τους έτσι ώστε να ταιριάζουν στο εισόδημα που έχουν, αντί να χτίζουν την επιχείρησή τους ώστε να ταιριάζει στα όνειρά τους.

Αυτό θα χρειαστεί σίγουρα χρόνο και δουλειά. Αλλά θα αξίζει, γιατί δεν συμβιβάστηκες. Το να συμβιβάζεσαι σημαίνει ότι παραιτείσαι από τη ζωή. Γεννήθηκες για να πετάξεις. Το σύμπαν δεν μας δίνει όνειρα τα οποία δεν ήταν “γραφτό” να εκπληρώσουμε. Κάποιες φορές με πληγώνει όταν βλέπω ανθρώπους που σταματούν να αγωνίζονται για αυτό που θέλουν και επηρεάζονται από όλους αυτούς γύρω τους που έχουν μικρό τρόπο σκέψης.

Το να συμβιβάζεσαι σημαίνει ότι παραιτείσαι. Οι νικητές δεν τα παρατούν. Και οι περισσότεροι άνθρωποι συμβιβάζονται. Οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να προσπαθούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν το πάθος τους. Και γι’ αυτό τον λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν.

Αλλά αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί και σε εσένα. Η διαφορά ανάμεσα στους  ανθρώπους που ακούς ή βλέπεις στα βίντεο ή που διαβάζεις για την επιτυχία τους και σε εσένα που δεν πέτυχες (ακόμα), είναι ότι εκείνοι οι άνθρωποι ΔΕΝ τα παράτησαν. Σταμάτα να ξεπουλάς τα όνειρά σου. Σταμάτα να “αγοράζεις” τον αρνητισμό.

Ποιο σενάριο σου ακούγεται καλύτερο;

Σενάριο 1: “Η (βάλε το όνομά σου) Μαρία δεν  συμβιβάστηκε. Δεν τα παράτησε. Ήταν δύσκολα, αλλά επέμεινε. Και σήμερα η Μαρία ζει τη ζωή των ονείρων της.”

Ή Σενάριο 2:  “Η Μαρία συμβιβάστηκε. Αποφάσισε ότι δεν ήθελε να δουλέψει τόσο σκληρά. Δεν ήθελε να ολοκληρώσει τη δουλειά που ξεκίνησε και τα όνειρά της της ξεγλίστρησαν μια για πάντα. Είναι μεγαλύτερη τώρα και έχει αρκετές μεταμέλειες. Δεν θα έχει ποτέ δεύτερη ευκαιρία. Πόσο κρίμα.” 

Ποια ιστορία από τις δύο ε εμπνέει περισσότερο; Αναρωτήσου… ποια από τις δύο ιστορίες θα ήθελες να είναι η δική σου;

Τι να μην κάνεις – τα 10 πράγματα

Οπότε, φτάνοντας στο τέλος, ας ανακεφαλαιώσουμε και τα 10 σημεία, τα 10 πράγματα που χρειάζεται να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ σ’ αυτή τη δουλειά!

  1. ΜΗΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ
  2. ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
  3. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ “ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ” ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
  4. ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ
  5. ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ! 
  6. ΜΗΝ ΛΕΣ “ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ…”
  7. ΜΗΝ ‘ΜΙΛΑΣ’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
  8. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ
  9. ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΣ Ή ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΧΙ! 
  10. ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ

Ελπίζω να σας ήταν χρήσιμα αυτά τα 10 σημεία. Αν τα βρήκες χρήσιμα, μοιράσου αυτό το άρθρο με άτομα της ομάδας σου και τους φίλους σου στο Facebook. Επίσης, θα χαρώ να διαβάσω και τα σχόλιά σου!

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *