[Βίντεο + Σενάριο] Η ιδανική συχνότητα για να κάνω επακολούθηση

Πόσες φορές θα πρέπει να τηλεφωνήσουμε σε έναν υποψήφιο που δεν απαντάει στα τηλεφωνήματά μας, χωρίς να χάνουμε τη στάση μας! Κάθε πότε κάνω επακολούθηση;

Έχει δει μια παρουσίαση, είχαμε  πει να μιλήσουμε και τώρα δεν τον βρίσκω στο τηλέφωνο. Πόσες φορές και για πόσο καιρό μπορώ να τηλεφωνώ χωρίς να χάσω τη στάση μου;

Υπάρχουν δικτυωτές που παίρνουν μία φορά τηλέφωνο και αν δεν απαντήσει δεν του τηλεφωνούν ξανά. 

Υπάρχουν κάποιοι άλλοι, που τον παίρνουν 3-4 φορές κάθε μέρα μέχρι να απαντήσει – το οποίο έχει τελικά ως αποτέλεσμα … πάλι να μην απαντήσει.

Οπότε, με τη συχνότητα για επακολούθηση που θα σου δείξω, θα δεις πώς μπορείς να είστε αποτελεσματικός, να κρατήσεις τη στάση σου και επίσης να μην αφήνεις εκκρεμότητες.

Κάθε πότε και για πόσο καιρό κάνω επακολούθηση

Λοιπόν, καταρχήν θα του τηλεφωνήσω την ημέρα και την ώρα του προγραμματισμένου τηλεφωνήματος επακολούθησης.

Θα τηλεφωνήσω την ώρα που είπαμε και αν δεν απαντήσει, θα αφήσω μήνυμα στον τηλεφωνητή του. Θα πάρω και μία δεύτερη φορά αργότερα μέσα στην ημέρα, με απόκρυψη αυτή τη φορά – αλλά δεν θα αφήσω μήνυμα.

Στο πρώτο τηλεφώνημα, στο οποίο θα αφήσω μήνυμα, το μήνυμά μου, θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο…

“Γεια σου Γιάννη, είμαι ο Θοδωρής Αραμπατζής και σου τηλεφωνώ στην προγραμματισμένη ώρα. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι έλαβες το βίντεο που σου έστειλα/ή είδες την παρουσίαση που σου έστειλα. Δε θα είμαι συνέχεια στο γραφείο αλλά μπορείς να με βρεις στο 2341070332. Ξανά είναι 2341070332. Θα προσπαθήσω επίσης να σε βρω λίγο αργότερα. Ανυπομονώ να μιλήσουμε. Ελπίζω να είσαι καλά.”

Τρεις φορές στις πρώτες εφτά ημέρες

Τις επόμενες εφτά ημέρες: Κάλεσέ τρεις φορές, αφήνοντας μόνο ένα μήνυμα: Στο τηλεφώνημα που θα αφήσεις μήνυμα πάρε χωρίς απόκρυψη ενώ στα άλλα δύο με απόκρυψη. 

Το μήνυμα που θα αφήσεις, θα μπορούσε να είναι το εξής:

“Γεια σου Γιάννη, είμαι ο Θοδωρής Αραμπατζής, είχαμε μιλήσει πριν μερικές ημέρες σχετικά με το επιχειρηματικό μου πρόγραμμα. Είχα δοκιμάσει να σε βρω ξανά πριν μερικές ημέρες αλλά δεν τα κατάφερα… θέλω να σε βοηθήσω να πετύχεις (και εδώ πέρα λέμε αυτό που μας είχε πει ότι θέλει να πετύχει, κατά την πρόκριση). Μπορείς να με βρεις στο 2341070332. Ξανά 2341070332. Απλά επειδή μπορεί να είμαι μέσα-έξω στο γραφείο και να μην το ακούσω, θα δοκιμάσω και εγώ να σε βρω λιγάκι αργότερα. Ελπίζω να είσαι καλά.”

Δύο φορές στις επόμενες εφτά ημέρες

Στις επόμενες εφτά ημέρες τηλεφωνούμε δύο φορές (αφήνοντας μόνο ένα μήνυμα. Θα πάρεις χωρίς απόκρυψη μόνο στο τηλεφώνημα που θα αφήσεις μήνυμα.)

Ένα τελικό μήνυμα

Επόμενες εφτά ημέρες μία φορά όπου θα αφήσεις ένα “τελικό μήνυμα”. Θα καλέσεις χωρίς απόκρυψη.

Το τελικό μήνυμα θα είναι κάπως διαφορετικό αν το άτομο στο οποίο τηλεφωνούμε ανήκει στην κρύα αγορά – είναι δηλαδή κάποιος άγνωστος, σε σχέση με το τελικό μήνυμα που θα αφήσουμε στο άτομο που γνωρίζουμε – που είναι στη ζεστή μας αγορά.

Αν λοιπόν είναι στην κρύα μας αγορά, το τελικό μήνυμα, θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι.

“Γεια σου Γιάννη, είμαι ο Θοδωρής Αραμπατζής, σου τηλεφωνώ για τελευταία φορά. Λαμβάνω το ότι δεν μου απάντησες ως… ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Χάρηκα που τα είπαμε και σου εύχομαι κάθε επιτυχία. Αν κάτι αλλάξει και θέλεις να το συνεχίσουμε από εκεί που το αφήσαμε κάποια στιγμή αργότερα, τηλεφώνησέ μου· θα ήθελα να σε βοηθήσω. Γεια σου.”

Ενώ το τελικό μήνυμα για επακολούθηση, αν το άτομο βρίσκεται στη ζεστή μας αγορά, θα είναι το εξής:

“Γεια σου Γιάννη, είμαι ο Θοδωρής Αραμπατζής, σου τηλεφωνώ για τελευταία φορά. Λαμβάνω το ότι δεν μου απάντησες ως… ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Χάρηκα που τα είπαμε και ελπίζω μιλώντας σου γι’ αυτή την πρόταση, να μη σε ενόχλησα ή σε προσέβαλα με οποιοδήποτε τρόπο. Η σχέση μας είναι πολύ πιο σημαντική για εμένα απο οποιαδήποτε δουλειά ή επιχείρηση μπορεί να κάνουμε μαζί. Παρακαλώ τηλεφώνησέ μου ή στείλε μου ένα email και πες μου αν σε πρόσεβαλα. Αν το έκανα, θα ήθελα να το ξεκαθαρίσουμε. Το email μου είναι _____. Να είσαι καλά _______.”

Αν βρήκες χρήσιμη την απάντηση, άφησε σχόλιο κάτω από το άρθρο και γράψε μου σε τι άλλο θα ήθελες να απαντήσω σε μελλοντικά μαθήματα.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Για να λαμβάνεις ΠΡΩΤΟΣ μελλοντικές εκπαιδεύσεις και ανακοινώσεις μου, γράψου τώρα στη λίστα μου:
https://greekcoach.gr/list

Επίσης γράψου στο κανάλι μου στο YouTube.

ΥΓ: Πριν λίγες ημέρες, ανέβασα ανανεωμένο ένα ebook που είχα δωρεάν στο blog μου από το 2008 και το κατέβασαν αρκετές δεκάδες δικτυωτών μέσα σε 2 μέρες. Προφανώς, δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι το είχα διαθέσιμο εδώ και χρόνια. Αν δεν το είχες πάρει είδηση, μπορείς να το βρεις εδώ. Διάβασε και μερικά από τα σχόλια που μου έστειλαν.

2 Comments

 1. Unknown 25 Οκτωβρίου 2017 at 11:15

  Πολύ καλό Θοδωρή αλλά θα ήθελα να ξέρω αν απαντήσει στην κλήση με απόκρυψη τι κάνουμε;

  Reply
  1. Theodoros Arampatzis 31 Οκτωβρίου 2017 at 07:51

   Αν απαντήσει, τότε μιλάμε κανονικά μαζί του και προχωράμε στη συζητήση επακολούθησης.

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *