Το κλειδί για την ευτυχία. Πώς να την πετύχεις σε ό,τι κάνεις

Μαθαίνεις το κλειδί για την ευτυχία: είναι πάντα το ίδιο. Διαλύεις τους δύο μύθους που σε κρατάνε πίσω και πώς να πετύχεις την ευτυχία σε όλα.

Η ικανότητα που έχεις να πετυχαίνεις τη δική σου ευτυχία είναι το κύριο μέτρο της επιτυχίας σου, δηλαδή του πόσο καλά τα πας ως άτομο.

Αφιερώσου στα καλύτερα ταλέντα σου

Το κλειδί για την ευτυχία είναι αυτό. Αφιερώσου στην ανάπτυξη των φυσικών σου ταλέντων και ικανοτήτων κάνοντας αυτό που αγαπάς και κάνοντάς το όλο και καλύτερα στην υπηρεσία ενός σκοπού μεγαλύτερου από εσένα.

Αυτή είναι μία σημαντική δήλωση και μία σημαντική δέσμευση. Το να είσαι ευτυχισμένος απαιτεί να ορίσεις τη ζωή σου με τους δικούς σου όρους. Και μετά να ριχτείς με όλη σου την καρδιά στο να ζήσεις τη ζωή σου στο μέγιστο. Από μία άποψη, η ευτυχία απαιτεί να είσαι απόλυτα εγωιστής έτσι ώστε να αναπτύξεις τον εαυτό σου σε τέτοιο σημείο όπου θα μπορείς να είσαι ανιδιοτελής για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Βάλε πρώτα τον εαυτό σου

Στο έργο του Endmond Rostand Σιρανό ντε Μπερζεράκ, ερωτάται ο Σιρανό γιατί είναι τόσο έντονα ατομιστής και αδιάφορος για τις γνώμες και τις απόψεις των άλλων. Απαντάει με αυτά τα υπέροχα λόγια: “Είμαι αυτό που είμαι γιατί στα πρώτα χρόνια της ζωής μου αποφάσισα ότι θα ικανοποιούσα τουλάχιστον τον εαυτό μου σε όλα τα πράγματα.”

Η ευτυχία σου ομοίως εξαρτάται από την ικανότητά σου να ευχαριστείς τουλάχιστον τον εαυτό σου σε όλα τα πράγματα. Μπορείς να είσαι ευτυχισμένος μόνο όταν ζεις τη ζωή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κανείς δεν μπορεί να ορίσει την ευτυχία για εσένα. Μόνο εσύ γνωρίζεις τι σε κάνει ευτυχισμένο. Η ευτυχία είναι μία εσωτερική δουλειά.

Η ευτυχία σου εξαρτάται από εσένα

Ο μεγαλύτερος μύθος για την ευτυχία είναι όταν οι άνθρωποι λένε ότι δεν είναι σωστό να βάζεις την ευτυχία σου πάνω από την ευτυχία όλων των άλλων. Σε όλη μου τη ζωή, γνώρισα ανθρώπους που είπαν ότι είναι πιο σημαντικό να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους απ’ ό,τι είναι να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο. Αυτά είναι ανοησίες.

Αυτό που ισχύει είναι ότι δεν μπορείς να δώσεις σε κάποιον άλλον κάτι που εσύ ο ίδιος δεν έχεις. Όπως δεν μπορείς να δώσεις χρήματα σε έναν φτωχό αν δεν έχεις χρήματα, έτσι δεν μπορείς να κάνεις κάποιον άλλον ευτυχισμένο αν εσύ ο ίδιος είσαι δυστυχισμένος. (Και φυσικά δεν εννοώ ότι χρειάζεσαι χρήματα για να είσαι ευτυχισμένος)

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις την ευτυχία των άλλων είναι ένας. Να είσαι εσύ ο ίδιος ευτυχισμένος και μετά να μοιράζεσαι την ευτυχία σου μαζί τους. Τα βάσανα και η αυτο-θυσία το μόνο που κάνουν είναι να στεναχωρούν και να αποθαρρύνουν τους άλλους. Αν θέλεις να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, ξεκίνα ζώντας τη ζωή και κάνοντας τα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο.

Αντικείμενο δράσης

Εδώ είναι τρία βήματα που μπορείς να κάνεις αμέσως για να βάλεις σε εφαρμογή αυτές τις ιδέες.

Πρώτον, όρισε ποιες είναι οι δραστηριότητες που πραγματικά αγαπάς και απολαμβάνεις να κάνεις στο σπίτι και στη δουλειά και μετά οργάνωσε τη ζωή σου έτσι ώστε να κάνεις περισσότερες απ’ αυτές τις εργασίες.

Δεύτερον, πίστεψε στον εαυτό σου και εμπιστεύσου τα συναισθήματά σου. Μετά, ικανοποίησε τουλάχιστον τον εαυτό σου σε όλα τα πράγματα.

Τρίτον, καθόρισε τι είναι αυτό που κάνεις που φέρνει την περισσότερη ευτυχία στους άλλους και οργάνωσε τη ζωή σου έτσι ώστε να κάνεις περισσότερο απ’ αυτό.

Brian Tracy

Μετάφραση: Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Δες και το βίντεο για τα 3 είδη ευτυχίας.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *