Πώς να Εκπέμπεις Αυτοπεποίθηση με το Περπάτημα σου [Βίντεο]

Το να εκπέμπεις αυτοπεποίθηση με το περπάτημα σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσεις μία καλή πρώτη εντύπωση, χωρίς να πεις λέξη.

Αν θέλεις να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου και το περπάτημά σου, ώστε να δείχνεις πιο σίγουρος, θα μοιραστώ μαζί σου μερικές τεχνικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Εκπέμπεις αυτοπεποίθηση με το περπάτημα σου;

Οι περισσότεροι δεν δίνουμε και πολλή σημασία στο πώς περπατάμε ή αν περπατάμε σωστά ή κατά πόσο ο τρόπος που περπατάμε, λέει κάποια πράγματα για εμάς.

Αλλά, το να γνωρίζεις πώς να περπατάς έχοντας καλή στάση του σώματος, μπορεί να σε βοηθήσει μεταξύ άλλων…

  • Να μειώσεις τις φθορές και τους τραυματισμούς σε αρθρώσεις και μυς
  • Να αποτρέψεις πόνους στη μέση, στους γοφούς, στον αυχένα και στα πόδια
  • Να βελτιώσεις την ισορροπία σου
  • Να επιδράσεις στο πώς σε βλέπουν οι άλλοι
  • Με την αυτοπεποίθησή σου

Η στάση του σώματος

Αν θέλεις να έχεις στάση σώματος που δείχνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά, στάσου με ψηλά το κεφάλι, ψηλά το πηγούνι και κυρίως, πίσω οι ώμοι και έξω το στήθος. Κοιτάξου στον καθρέφτη και δοκίμασέ το.

Ένας φίλος μου μου πρότεινε να σταθώ όρθιος μπροστά σε τοίχο και να ακουμπήσω πίσω κεφάλι, ώμους, πλάτη και πόδια.

Είχα μιλήσει για τη σωστή στάση του σώματος στο μάθημα με τους 8+1 τρόπους για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Όταν περπατάς, θα πρέπει να περπατάς με αυτή τη στάση. Το κεφάλι και το πηγούνι σου θα πρέπει να είναι ψηλά για να δείχνουν ότι νιώθεις αυτοπεποίθηση και ότι δεν φοβάσαι. Και το στήθος σου θα πρέπει να είναι έξω. Δεν εννοώ να φοράς ρούχα που να φαίνεται το στήθος σου (κανένα πρόβλημα αν θέλεις να το κάνεις, φυσικά), αλλά εννοώ να περπατάς προβάλλοντας το στήθος προς τα μπροστά.

Τα χέρια σου θα πρέπει να κουνιούνται φυσικά καθώς κάνεις κάθε βήμα και περπάτα ζωηρά. Σαν να έχεις μέσα σου ζωντάνια και σαν να είναι ευχάριστο να είναι κάποιος γύρω σου. 

Μπορείς επίσης να δεις πώς περπατάνε άλλοι που έχουν αυτοπεποίθηση και κατά κάποιο τρόπο να μιμηθείς το περπάτημά τους.

Πόσο γρήγορα ή αργά να περπατάς;

Καταρχήν, σε παρακαλώ, ΜΗΝ είσαι σαν τους τύπους που κινούνται με 0,001 χιλιόμετρο την ώρα, επειδή νομίζουν ότι έτσι κινούνται αυτοί που έχουν αυτοπεποίθηση.

Να μην περπατάς ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ αργά! Ένα από τα πράγματα που συμβαίνει όταν περπατάς τόσο αργά, είναι ότι δίνει την αίσθηση στον εαυτό σου και στους άλλους, ότι δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις.

Περπάτα με σκοπό και θα δείχνεις πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό σου.

Οπότε, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το περπάτημά σου είναι άψογο.

Αν νιώθεις έστω και λίγο άβολα ή περίεργα, τότε θα φανεί αυτό στη γλώσσα του σώματός σου.

Εξασκήσου στο περπάτημά σου και στη στάση που έχει το σώμα σου όταν περπατάς, έτσι ώστε να σου βγαίνει φυσικά – να μην είσαι σφιγμένος.

Είναι καλό να έχεις καλή στάση όταν περπατάς, αλλά δεν θέλεις να φαίνεται ότι προσπαθείς να έχεις καλή στάση.

Θα πρέπει να δείχνεις χαλαρός.

Αν νιώθεις ποτέ άβολα, και δεν ξέρεις τι να κάνεις και πώς να σταθείς, απλά χαλάρωσε. Πάρε μια βαθιά αναπνοή, στάσου ίσια, και πες στον εαυτό σου ότι… το’χεις! Είσαι γαμάτος (ή γαμάτη)!

Τα ρούχα που φοράς

Κάτι άλλο που θα σε βοηθήσει, είναι το να νιώθεις άνετα με τα ρούχα που φοράς. Να είναι ρούχα ΚΑΙ παπούτσια φρεσκοσιδερωμένα και καθαρά και που κολακεύουν το σώμα σου.

Δεν χρειάζεται να είναι προκλητικά ή να δείχνουν πολύ σώμα για να σε κολακεύουν.

Δες τι ρούχα ταιριάζουν στον δικό σου σωματότυπο, ποια χρώματα ταιριάζουν με το χρώμα του δέρματός σου ή των μαλλιών σου και ντύσου ανάλογα με την περίσταση. Αυτό που λέω σχετικά με το ντύσιμο είναι να ντύνεσαι τόσο καλά όσο ο καλύτερα ντυμένος καλεσμένος ή παρευρισκόμενος.

Απόκτησε στάση του σώματος και περπάτημα που εκπέμπει αυτοπεποίθηση. Και σύντομα θα μπορείς και μόνο με το παρουσιαστικό σου να επιδράς στο πώς σε βλέπουν οι άλλοι.


Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Φυσικά το να περπατάς με αυτοπεποίθηση, δεν σου χρειάζεται απαραίτητα προκειμένου να παρακολουθήσεις το 3ωρο σεμινάριο ίντερνετ μάρκετινγκ και online επιχειρηματικότητας που διοργανώνω. Δες εδώ.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.