Γιατί ΔΕΝ Χρειάζεσαι 10.000 Followers στο Instagram [Βίντεο]

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά… πραγματικά, ΔΕΝ Χρειάζεσαι 10.000 Followers στο Instagram! Χρειάζεσαι άτομα που ενδιαφέρονται για σένα.

Το κυνήγι περισσότερων followers και περισσότερων likes κάνει πολλούς να φέρονται ακραία και να κάνουν πράγματα, που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έκαναν.

Νομίζουν ότι όσους περισσότερους ακόλουθους έχουν, τόση μεγαλύτερη αξία έχουν. Και αγχώνονται, θυμώνουν, στεναχωριούνται όταν δεν αυξάνονται οι ακόλουθοι ή ακόμα χειρότερα όταν μειώνονται.

Σε προηγούμενο μάθημα, μίλησα για τους 7 τρόπους να αποκτήσεις 10.000 ακόλουθους στο instagram.

Είναι σημαντικό, όμως, να σου πω και τους λόγους που ΔΕΝ χρειάζεσαι να έχεις πάνω από 10.000 Followers στο instagram.

Τι να ΜΗΝ κάνεις

Ένας τρόπος που δεν ανέφερα στο μάθημα για το πώς να φτάσεις γρηγορότερα στους 10.000 followers στο Instagram, είναι το να τους αγοράσεις.

Μπορείς με 100-150€ περίπου, να αγοράσεις 10Κ ακόλουθους.

Όμως, δεν σου το προτείνω! Μην το κάνεις!

Το πόσους followers έχεις δεν είναι τόσο σημαντικό όσο νομίζεις

Αν χρειάζεσαι followers, αν χρειάζεσαι brand awareness και κίνηση στη σελίδα σου, τότε ναι, ένας όγκος αρκετών followers είναι καλός. Όμως και πάλι δεν προτείνω να τους αγοράσεις.

Να έχεις στο νου σου ότι μπορείς να έχεις πολύ μεγαλύτερη εξέλιξη αν έχεις 1000 πιστούς και φανατικούς ακόλουθους.

  • 1000 άτομα που βλέπουν ό,τι ανεβάζεις, που αλληλεπιδρούν, που περιμένουν πώς και πώς να ανεβάσεις κάτι, που αγοράζουν ό,τι έχεις και που αγαπούν εσένα και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου. 
  • Ή μπορείς να έχεις 10.000 που απλά κρύβονται και παρακολουθούν αθόρυβα.

Θέλω να πω ότι το νούμερο 10.000 δεν σημαίνει από μόνο του κάτι. Δεν σημαίνει ότι ξεκλειδώνει κάποιο επίπεδο και αρχίζει να ρέει το χρήμα.

Το swipe up στα stories

Το μόνο που ξεκλειδώνει είναι η δυνατότητα να κάνεις swipe up και να τους στέλνεις σε κάποιο εξωτερικό link, το οποίο δεν σου χρειάζεται, αν ΔΕΝ έχεις ακόμα δικό σου website.

Αλλά και να έχεις δικό σου website, αν κάνεις ένα story και θέλεις να τους στείλεις σε ένα link, μπορείς να τους λες να σου το ζητήσουν και να τους το στείλεις με DM. Ή αντίστοιχα να πατήσουν μία συγκεκριμένη επιλογή σε μία δημοσκόπηση που θα κάνεις σε story και θα τους στείλεις το link σε προσωπικό μήνυμα.

Οπότε, μην τρελαίνεσαι να φτάσεις στους 10.000 ακόλουθους.

ΔΕΝ Χρειάζεσαι 10.000 Followers στο Instagram

Γενικά μην σκας τόσο πολύ για το αν θα έχεις 10 ή 30 ή 100 χιλιάδες ακόλουθους. Μπορείς να τα πας πολύ καλά και με 500 ή 1000 ακόλουθους, αν τους φέρεσαι σας φίλους. 

Ανθρώπους με τους οποίους χτίζεις σχέσεις στα μηνύματα, αλληλεπιδράς σε δικές τους δημοσιεύσεις, γνωρίζεις τα ονόματά τους, τα ονόματα των παιδιών ή των σκυλιών τους, ξέρεις με τι ασχολούνται και τι ενδιαφέροντα έχουν.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ακόλουθους που τους ενδιαφέρει το περιεχόμενό σου και που μπορούν σχετικά εύκολα να μπουν στη λίστα σου, να ακολουθήσουν το blog σου ή να σου δώσουν με κάποιο τρόπο το email τους.

Αυτοί που είναι στη λίστα των email σου, είναι πιο πιθανόν να αγοράσουν κάτι, από αυτούς που απλά σε ακολουθούν στο instagram και κάνουν like σε μία ωραία φωτογραφία.

Αν είσαι επιχειρηματίας στο Instaram…

Κάτι που θυμίζω συνεχώς στον εαυτό μου και στους πελάτες μου είναι ότι αν λειτουργείς μία επιχείρηση, τα social media δεν έχουν να κάνουν με το πόσο δημοφιλής είσαι.

Μη σε νοιάζει να είσαι δημοφιλής.

Τα social media έχουν να κάνουν μόνο με ένα πράγμα:

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αν δεν αφιερώνεις τον χρόνο να συνδεθείς με το κοινό σου, τότε δεν έχει σημασία πόσους ακόλουθους έχεις.

Αν δεν βρίσκεις πελάτες στα social media, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ξέρουν ποιος ή ποια είσαι οι ακόλουθοί σου.

Σε ακολουθούν, αλλά σε εμπιστεύονται;

Θέλω να σου ζητήσω να δεις ΠΕΡΑ από τους αριθμούς και αντί για αυτό να επικεντρωθείς στις συνδέσεις.

“Ο σκοπός σου δεν είναι να γίνεις αρεστός από όλους στο ίντερνετ. Ο σκοπός σου είναι να συνδεθείς με ανθρώπους που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό που κάνεις.”

Τα νούμερα ΔΕΝ καθορίζουν την επιτυχία σου. ΕΣΥ την καθορίζεις!


Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το μάθημα, ακολούθησέ με στο instagram για να λαμβάνεις καθημερινά περιεχόμενο που θα σε βοηθήσει στη ζωή και στην εργασία σου.

Εσύ επικεντρώνεσαι περισσότερο στη ΣΥΝΔΕΣΗ και λιγότερο στους αριθμούς; Άφησε ένα σχόλιο.

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν θέλεις, μπορώ να σε βοηθήσω προσωπικά να καταστρώσουμε μία στρατηγική ανάπτυξης στο Instagram. Μπες εδώ και ζήτα να κάνουμε μία ΔΩΡΕΑΝ συνεδρία.]

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *