Πώς να είσαι καλύτερα οργανωμένος: 5 απλά βήματα

Αυτά είναι τα 5 βήματα που έμαθα από τον Brian Tracy, για το πώς να είσαι καλύτερα οργανωμένος. Είναι απλά, αν έχεις την πειθαρχία να τα κάνεις κάθε μέρα.

Πηγαίνουμε 12 χρόνια στο σχολείο και μαθαίνουμε πολλά πράγματα. Αποκτούμε γνώσεις, πολλές από τις οποίες δυστυχώς δεν μας είναι χρήσιμες σε κανένα στάδιο της ζωής μας. Ταυτόχρονα, αφιερώνεται ελάχιστος, έως καθόλου χρόνος, στο να διδαχτούμε δεξιότητες που είναι απαραίτητες στη ζωή. Δεξιότητες όπως, επικοινωνία, διαχείριση χρόνου, καθορισμός στόχων, οργάνωση κλπ.

Γι’ αυτό θεωρώ ότι η αυτο-εκπαίδευση, το να αφιερώνουμε χρόνο καθημερινά στη μελέτη εκπαιδεύσεων, βιβλίων κλπ, είναι κάτι απαραίτητο. Στη δουλειά μας, αλλά και στη ζωή γενικότερα.

5 Απλά Βήματα για να είσαι καλύτερα οργανωμένος

  1. Κάνε μία λίστα με όλα όσα χρειάζεται να κάνεις προτού ξεκινήσετε. Πάντα να δουλεύεις από μία λίστα.
  2. Να θέτεις προτεραιότητες από τη λίστα. Αποφάσισε τι είναι πιο σημαντικό στη λίστα και κάν’ το πρώτο και τι είναι λιγότερο σημαντικό και άφησέ το για όταν έχεις ολοκληρώσει τα πιο σημαντικά. Μάλιστα, μπορείς να ξεχωρίσεις τις 3 πιο σημαντικές εργασίες της ημέρας και να ξεκινήσεις να δουλεύεις από αυτές.
  3. Ξεκίνα με την Εργασία Πρώτης Προτεραιότητας. Μην ενδίδεις στον πειρασμό να κάνεις μικροπράγματα πρώτα. Μικροπράγματα όπως να τακτοποιείς το γραφείο σου ή να βάζεις σε αλφαβητικά σειρά τις επαφές σου και να διορθώνεις τις ιστοσελίδες σου.
  4. Πειθάρχησε τον εαυτό σου να συγκεντρωθείς στην πιο σημαντική εργασία μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί. Αυτή η συνήθεια και μόνο, θα αλλάξει τη ζωή σου.
  5. Ανάπτυξε την αίσθηση του επείγοντος. Ανάπτυξε τη φήμη του ατόμου που κάνει τα πράγματα γρήγορα και καλά. Αυτό το είχα διδαχτεί στην πράξη, από τον σπόνσορά μου στην πρώτη μου εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ. Ο Γιώργος έκανε σε μία ημέρα, τη δουλειά που άλλοι έκαναν σε μία εβδομάδα ή ακόμα και ένα μήνα. Έκανε στάση στο ταχυδρομείο για να στείλει έναν φάκελο και γυρνούσε με 2-3 τηλέφωνα από επαφές που έκανε σε 5-10 λεπτά. Βγαίναμε για να μοιράσουμε διαφημιστικά και στην ίδια ώρα εγώ μοίραζα 700 και εκείνος 1200.
    Ανάπτυξε μία αίσθηση του επείγοντος!

Εφάρμοσε κάθε ένα από αυτά τα 5 απλά βήματα και δες την παραγωγικότητά σου να αυξάνεται δραματικά.

Ποιο από αυτά θα αρχίσεις να εφαρμόζεις σήμερα;

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Δες την εκπαίδευσή μου για την Αποτελεσματική Διαχείριση Χρόνου. Μπες εδώ για να διαβάσεις τι αναλύω σ’ αυτή την εκπαίδευση καθώς και να ακούσεις ένα απόσπασμα.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.