[Βίντεο] Πρωινό Ξύπνημα: 8 ιδέες για να ξυπνάς πιο νωρίς

Στο σημερινό μάθημα θα μοιραστώ μαζί σoυ μερικές πρακτικές ιδέες για το πρωινό ξύπνημα. Είναι ιδέες που έχω εφαρμόσει και εφαρμόzω και με βοήθησαν.

Δεν ξέρω αν από βιολογικής πλευράς υπάρχουν άνθρωποι που είναι πρωινοί τύποι και άνθρωποι που είναι βραδινοί τύποι. Πάντως, θεωρώ ότι πάντα ήμουν πρωινός τύπος.

Βέβαια είναι διαφορετικό να ξυπνάς στις 8 και να ξυπνάς στις 5 ή στις 6. Ειδικά αν ΔΕΝ έχεις λόγο να ξυπνήσεις τόσο νωρίς. Όπως πχ να πρέπει να ετοιμαστείς και να πας στη δουλειά κάποια συγκεκριμένη ώρα πολύ νωρίς.

Εγώ έχω την “τύχη” (αν και δεν πιστεύω στην τύχη), να εργάζομαι από το σπίτι, για τον εαυτό μου τα τελευταία 18 χρόνια, οπότε εγώ επιλέγω τις ώρες που θα εργαστώ.

[Αν ψάχνεις ένα τρόπο να εργαστείς από το σπίτι, μέσω ίντερνετ, για τον εαυτό σου, τότε δες αυτή την online ενημέρωση που έχω ετοιμάσει.]

1. Μην κάνεις δραστικές αλλαγές στο πρωινό ξύπνημα

Ξεκίνα σιγά σιγά. Ξύπνα 15-30 λεπτά νωρίτερα από ό,τι ξυπνάς συνήθως. Συνήθισε αυτή την καινούργια ώρα για μερικές ημέρες και μετά ξύπνα 15 λεπτά νωρίτερα. Κάν’ το σταδιακά, μέχρι να φτάσεις στον στόχο σου.

Αν ξυπνάς συνήθως στις 8 και θέλεις να ξυπνάς στις 6, βάλε το ξυπνητήρι αρχικά στις 7:30. Κάν’ το για 2-3 μέρες. Αν σου είναι εύκολο, βάλ’ το στις 7:15 και μετά στις 7. Μετά στις 6:30 και μετά στις 6. 

Η απότομη αλλαγή στο πρωινό ξύπνημα, από τις 8 στις 6, θα έχει ως αποτέλεσμα να επιστέψεις στην αρχική σου ώρα πολύ σύντομα.

2. Κοιμήσου νωρίτερα

Μπορεί να συνηθίζεις να κοιμάσαι αργά, βλέποντας τηλεόραση, netflix, βίντεο στο youtube ή να “χαζεύεις” στα social media. Αν συνεχίσεις να το κάνετε αυτό, ενώ ταυτόχρονα προσπαθείς να ξυπνήσεις νωρίς, κάτι από τα δύο δε θα μπορέσει να συνεχιστεί.

Προτείνω να πας στο κρεβάτι νωρίτερα ακόμα και αν δε νυστάζεις ιδιαίτερα – αλλά χωρίς το κινητό. Διάβασε ένα βιβλίο. Προσωπικά, η ανάγνωση με βοηθάει να κοιμηθώ.

Ξάπλωσε στο κρεβάτι και αν είσαι κουρασμένος, θα αποκοιμηθείς πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζεις.

3. Βάλε το ξυπνητήρι – το κινητό μακριά από το κρεβάτι

Αν το βάλεις δίπλα στο κρεβάτι σου, θα πατήσεις την αναβολή ή θα το κλείσεις. Αποφάσισε ότι θα έχεις ως κανόνα ποτέ να μην πατήσεις ξανά την ΑΝΑΒΟΛΗ.

Αν το έχεις μακριά από το κρεβάτι σου, προφανώς θα πρέπει να σηκωθείς για να το κλείσεις. Και εφόσον θα σηκωθείς, μην ξαναξαπλώσεις. Βγες από την κρεβατοκάμαρα μόλις κλείσεις το ξυπνητήρι.

4. Βγες από την κρεβατοκάμαρα

Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να ξαπλώσει ξανά. Εγώ συνηθίζω να βάζω κάτι να παίζει στο κινητό (είτε μουσική, είτε κάποιο podcast) και πηγαίνω στην κουζίνα για ένα ποτήρι νερό.

5. Μην εκλογικεύεις

Αν θέλεις, μπορείς να βρεις 10 λόγους για να ξαπλώσεις ξανά. Μην το κάνεις! Μην ξαπλώσεις ξανά. 

6. Βρες μία πρωινή συνήθεια για την οποία ανυπομονείς να ξυπνήσεις

Για εμένα, ας πούμε, είναι το να κάνω το πρωινό μου εσπρεσάκι. Δεν ξέρω πώς το έχω συνδυάσει, αλλά θέλω πώς και πώς να σηκωθώ και να πάω να κάνω τον καφέ μου. Μ’ αρέσει η διαδικασία.

Βρες μία πρωινή συνήθεια για την οποία θα ανυπομονείς να ξυπνήσεις.

7. Αξιοποίησε τον έξτρα χρόνο που θα έχεις

Μην ξυπνάς μία ή δύο ώρες νωρίτερα για να χαζεύεις στο facebook και στο instagram ή να βλέπεις άσχετα βίντεο στο youtube – εκτός και αν είναι δικά μου βίντεο! (Κάνε εγγραφή στο κανάλι μου, για να ενημερώνεσαι για κάθε νέο βίντεο που ανεβάζω κάθε εβδομάδα)

Μην σπαταλάς τον έξτρα αυτό χρόνο. Σήκω και ξεκίνα την ημέρα σου. Ετοίμασε τα πράγματα των παιδιών, γράψε τις πιο σημαντικές εργασίες της ημέρας, κάνε γυμναστική, γιόγκα, διαλογισμό, προσευχή ή διάβασε κάτι. Όταν πάει 8 ή 9 έχω ήδη κάνει πολλές παραγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

8. Κάποιες φορές, επίτρεψε στον εαυτό σου να κοιμηθεί λίγο παραπάνω

Αν και καλό είναι να υπάρχει συνέπεια, ειδικά όταν αποκτούμε μία νέα συνήθεια, κάποιες φορές, δεν πειράζει να επιτρέπεις στον εαυτό σου να ξυπνήσει λίγο πιο αργά. Αρκεί φυσικά να μην είναι κάτι που γίνεται συνέχεια. Ίσως μία φορά την εβδομάδα.

Ακολουθώντας αυτές τις ιδέες, δεν ξέρω αν θα καταφέρεις να ξυπνάς στις 5 το πρωί ή αν ΘΕΛΕΙΣ να ξυπνάς τόσο νωρίς, αλλά η ώρα δεν έχει μεγάλη σημασία.

Δες το με βάση και το πρόγραμμά σου. Αν πχ δουλεύεις με βάρδιες, δεν θα είχε νόημα να ξυπνάς μία συγκεκριμένη ώρα. Δες όμως αν μπορείς να ξυπνάς 1-2 ώρες νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως.

Πρωινό ξύπνημα: τι κάνουν οι επιτυχημένοι

Αν έχεις στόχο να ξυπνάς νωρίς, δες τι ώρες ξυπνάνε μερικοί CEO και άλλοι πετυχημένοι επιχειρηματίες και αθλητές.

  • O γενικός διευθυντής της Apple, Tim Cook, ξυπνάει στις 3:45 το πρωί.
  • Ο Dwayne The Rock Johnson ξυπνάει στις 4.
  • H Indra Nooyi γενική διευθύντρια της Pepsi για περισσότερα από 25 χρόνια, ξυπνάει στις 4.
  • Ο ιδρυτής του twitter Jack Dorsey, στις 5.
  • Ο Richard Branson, στις έξι παρά τέταρτο.
  • O Gary Vaynerchuk στις 6.
  • H Oprah στις 6.
  • Ο Elon Musk στις 7.

Εσύ τι ώρα ξυπνάς συνήθως; Άφησε ένα σχόλιο.

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Κάνε εγγραφή στη λίστα μου μπαίνοντας στο greekcoach.gr/list για να ενημερώνεσαι για όλες τις μελλοντικές εκπαιδεύσεις μου.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *