Πώς να φτάσεις στους 10.000 followers στο Instagram [Βίντεο]

Αν έχεις λογαριασμό στο Instagram και θέλεις να φτάσεις γρηγορότερα στους 10.000 followers, δες τους 7 τρόπους με τους οποίους μπορείς να το πετύχεις.

1. Βάλε μία καλή φωτογραφία προφίλ

Λένε ότι μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις και αυτό σίγουρα ισχύει για τη φωτογραφία που που έχεις στο instagram.

Όταν κάποιος επισκέπτεται το προφίλ σου, η φωτογραφία του προφίλ σου είναι η πρώτη εικόνα που λέει στον καινούργιο επισκέπτη ποιος είσαι εσύ ή το brand σου.

Επίσης η φωτογραφία προφίλ είναι αυτή που σε ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους και στα stories.

 • Αν είσαι εταιρία ή brand, τότε μπορείς να βάλεις το λογότυπό σου ή μέρος του λογότυπού σου.
 • Αν η επιχείρησή σου είναι προσωπική, αν είσαι πχ φωτογράφος ή influencer ή coach, τότε χρησιμοποίησε μία προσωπική καθαρή φωτογραφία από το πρόσωπό σου.

Aν στο instagram “πουλάς” εσένα, τότε θέλει να δείχνεις ποιος είσαι σε όσους βλέπουν το προφίλ σου.

Αν βάλεις μία φωτογραφία του εαυτού σου, τότε βάλε μία η οποία να λειτουργεί πάντα (να μην είναι δηλαδή ολοφάνερα καλοκαιρινή ή χριστουγεννιάτικη).

Και ούτε θέλεις να αλλάζεις συνεχώς τη φωτογραφία προφίλ σου.

2. Φτιάξε το bio σου προτρέποντάς τους να σε ακολουθήσουν ή να ακολουθήσουν τα stories σου

Πρώτον, εξήγησε ποιος είσαι και τι κάνεις ή ποιους βοηθάς.

Στόχευσε στο κοινό σου χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Δείξε γιατί έχεις αξιοπιστία.

Προέτρεψέ τους να σε ακολουθήσουν για τα ποστ που κάνεις ή για τα stories που ανεβάζεις.

Σ’ αυτή τη φάση, αν ο βασικός σου στόχος είναι να φτάσεις τους 10.000 followers στο Instagram, και όχι απαραίτητα να πουλήσεις κάτι, μπορείς να τους προτρέπεις με το bio σου να σε ακολουθήσουν.

“Ακολούθησέ με”

“Ή δες τα stories μου” αν ανεβάζεις πολύ συχνά στόριζ.

Νούμερο 3. Δημοσίευσε καθημερινά περιεχόμενο που ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες

 • Δημοσιεύσεις έμπνευσης – κάτι που διάβασες ή που σκέφτηκες που εμπνέει ή παρακινεί ή προβληματίζει τους άλλους.
 • Δημοσιεύσεις που εκπαιδεύουν – αν έχεις μία επιχείρηση, δίδαξε στο κοινό σου κάτι χρήσιμο. Αν είσαι coach ή παρέχεις υπηρεσίες δείξε πόσο καλός γνώστης είσαι, μέσω εκπαιδευτικών – επιμορφωτικών δημοσιεύσεων.
 • Δημοσιεύσεις που ψυχαγωγούν – αν έχεις καλό χιούμορ όπως εγώ, τότε χρησιμοποιήσέ το για να δημιουργήσεις περιεχόμενο που ψυχαγωγεί το κοινό σου ώστε να θέλει να βλέπει αυτά που ανεβάζεις.
  Εκτός από το χιούμορ, μπορείς να μοιράζεσαι περιεχόμενο που δείχνει κάτι που δεν έχουν ξαναδεί ή μία μοναδική εμπειρία που είχες κάπου ή τη θέα από το ξενοδοχείο που μένεις.
 • Θα μπορούσαν επίσης να περιλαμβάνουν και στιγμές όπου ήρθες σε άβολη ή δύσκολη θέση ή αστείες εμπειρίες που είχες.
 • Δημοσιεύσεις σύνδεσης – Δημοσιεύσεις με τις οποίες δημιουργείς και διατηρείς μία σύνδεση με το κοινό σου. Δείξε ποιος πραγματικά είσαι ή το τι εκπροσωπεί η επιχείρησή σου. Μίλα για τις αξίες σου, μη διστάσεις να δείξεις αδυναμίες σου. Μην το κάνεις επιτηδευμένα, αλλά να είσαι ειλικρινής και άμεσος. Αυτό βοηθάει το κοινό σου να συνδεθεί περισσότερο μαζί σου.
  Σίγουρα θέλεις να παρακινήσεις, να επιμορφώσεις και να εμπνεύσεις το κοινό σου, αλλά θέλεις επίσης να δείξεις ότι υπάρχει ένα πραγματικό άτομο πίσω από όλο αυτό που βλέπουν.
 • Δημοσιεύσεις που προωθούν ή πουλάνε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου.
  Ναι, είναι οκ να μιλήσεις για αυτό που “πουλάς”, αλλά μην το κάνεις συνέχεια. Ένα 20% είναι καλά. 

4. Ανέβαζε stories

Τα stories δεν φέρνουν καινούργιο κόσμο, αλλά κάνουν τον κόσμο πιο πιστό και πιο πιθανό να σε συστήσει σε άλλους.

5. Αλληλεπίδρασε με αυτούς που σου σχολιάζουν ή σου κάνουν like

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τους ενώνει περισσότερο μαζί σου, να τους κάνει να έρχονται ξανά στις δημοσιεύσεις σου και επίσης κάνει άλλο ένα πράγμα.

Όταν σχολιάζεις σε ποστ κάποιου που σχολιάζει ή κάνει like στο προφίλ σου, αυτό το σχόλιο, φαίνεται σε ακόλουθους εκείνου του ατόμου.

Το οποίο θα κάνει κάποιους από αυτούς, να μπουν να δουν ποιος ή ποια είσαι. Και αν το προφίλ σου είναι όπως είπαμε πιο πάνω, τότε θα θέλουν να σε ακολουθήσουν.

6. Αλληλεπίδρασε με influencers στο αντικείμενό σου

Βρες άλλα προφίλ που έχουν περιεχόμενο παρόμοιο με το δικό σου και άφησε σχόλια, κάνε like, απάντησε σε σχόλια άλλων σε δικές τους δημοσιεύσεις και δώσε το παρόν στα προφίλ άλλων.

Αυτό, όπως και το προηγούμενο, θα φέρει περισσότερο νέο κόσμο στο προφίλ σου και αν το προφίλ σου είναι σωστά φτιαγμένο, θα σου φέρει νέους ακόλουθους.

7. Διπλασίασε τα νούμερά σου

Αν μπορείς να ορίσεις έναν συγκεκριμένο αριθμό δημοσιεύσεων, σχολίων, αλληλεπιδράσεων σε stories, μηνυμάτων κλπ… τότε πάρε αυτό το νούμερο και διπλασίασέ το.

Αν μπορούσα να προσθέσω και ένα μπόνους τρόπο, θα σου έλεγα αυτό που είχε πει ο ιδρυτής της ΙΒΜ: 

Αν θέλεις να διπλασιάσεις τον ρυθμό της επιτυχίας σου, διπλασίασε τον ρυθμό που αποτυγχάνεις.

Thomas Watson

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις

Αν θέλεις να δουλέψουμε μαζί για να φτιάξουμε μία στρατηγική ανάπτυξης στο insgagram, μπες εδώ και επίλεξε ποιο πρόγραμμα ταιριάζει καλύτερα σε εσένα. Αν έχεις απορίες για το πώς μπορώ να σε βοηθήσω, στείλε μου μήνυμα.

Κάνε αυτά σε καθημερινή βάση, όσο περισσότερο μπορείς και αυτό θα σε βοηθήσει να φτάσεις στους 10.000 ακόλουθους στο instagram γρηγορότερα.

Εκτός και αν έχεις περισσότερους από 10.000 ακόλουθους, οπότε αν σταματήσεις να κάνεις αυτά τα 7 πράγματα, τότε θα πέσεις στους 10Κ ακόλουθους γρηγορότερα.


Ποιοι είναι κάποιοι άλλοι τρόποι για να φτάσει κάποιος γρηγορότερα στους 10.000 followers στο Instagram; Άφησε ένα σχόλιο με τις δικές σου μεθόδους.

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *