Σε αυτό το μάθημα μιλάμε για τα χρήματα και συγκεκριμένα για την αποταμίευση και τη δύναμη που έχει. Εξηγώ 3 απλές ιδέες τις οποίες μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα.
1. Αποταμίευσε το 10% του εισοδήματός σου
Αν κερδίζεις 1.000 ευρώ τον μήνα, μπορείς να έχεις για αποταμίευση τα 100 ευρώ. Αν δεν μπορείς να ξεκινήσεις με το 10% του εισοδήματος, τότε ξεκίνα βάζοντας στην άκρη το 1% του εισοδήματός σου. Είναι, πάντως, σημαντικό να βάζεις πρώτα στην άκρη το ποσοστό που πρόκειται να αποταμιεύσεις και μετά να συνεχίζεις με όλα τα έξοδα.
2. Για αποταμίευση προορίζεται το 50% από οποιαδήποτε αύξηση
Αν κάποια στιγμή το εισόδημά σου δει κάποια αύξηση, μη σκεφτείς ότι έχεις επιπλέον περισσότερα χρήματα να ξοδέψεις! Βάλε στην άκρη το 50% αυτών των έξτρα χρημάτων και συνέχισε να ζεις με το υπόλοιπο έξτρα 50%. Αν δηλαδή έβγαζες 1.000 ευρώ τον μήνα και πλέον βγάζεις 1.200 ευρώ, από αυτά τα 200 έξτρα, κράτησε στην άκρη τα 100 ευρώ.
3. Αποταμίευσε το 50% ή ακόμα και το 100% των έκτακτων δώρων
Αν κάποια στιγμή λάβεις εκτάκτως κάποιο χρηματικό ποσό ως δώρο, θα σου πρότεινα να το βάλεις όλο στην άκρη! Αν δε θέλεις να το κάνεις, αποταμίευσε τουλάχιστον το 50% αυτών των χρημάτων. Αν, για παράδειγμα, λάβεις 200 ευρώ ως δώρο Χριστουγέννων, ιδανικά βάλε στην άκρη και τα 200 ή τουλάχιστον τα 100 από αυτά.
Να είσαι πολύ αυστηρός για τα χρήματα που προορίζονται για αποταμίευση και μην τα ξοδεύεις αλλού!
Ακολουθώντας αυτές τις 3 απλές ιδέες για την αποταμίευση, θα καταφέρεις να βάλεις στην άκρη αρκετά χρήματα. Το “κομπόδεμα” που θα έχεις μαζέψει θα σου δώσει την αίσθηση της ασφάλειας και, ταυτόχρονα, θα προσελκύσει περισσότερα χρήματα σε σένα.
Εσύ ακολουθείς κάποιον κανόνα για να αποταμιεύεις τα χρήματά σου;
Θα τα πούμε στην κορυφή.
ΥΓ: Μπορείς εδώ να διαβάσεις ένα ακόμη άρθρο για οικονομική επιτυχία.