Τρεις Ιδέες για να μην Ξεχάσεις Ποτέ το Όνομα Κάποιου [Βίντεο]

Στο σημερινό μάθημα θα μοιραστώ μαζί σου τρεις ιδέες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να μην ξεχάσεις ποτέ ξανά το όνομα κάποιου.

Λένε ότι το όνομα κάποιου είναι ο πιο γλυκός ήχος στα αυτιά αυτού του ατόμου.

Και σκέψου πώς νιώθεις όταν γνωρίζεις κάποιον που έχει ίδιο όνομα με εσένα… δεν νιώθεις μία άμεση σύνδεση;

Νο1: Επανάλαβε το όνομα που μόλις άκουσες

Όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά, είναι σημαντικό να δείξεις ότι δίνεις προσοχή και ενδιαφέρεσαι να τον γνωρίσεις. Ένας τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να επαναλάβεις το όνομά του όταν συστήνεται. 

Για παράδειγμα, αν κάποιο άτομο πει “Γεια, είμαι η Μαρία”, μπορείς να πεις “Χαίρω πολύ, Μαρία”. Αυτό βοηθά στο να αποτυπωθεί καλύτερα το όνομά της στη μνήμη σου.

Σκέψου πόσες φορές γνωρίζεις κάποιον και ξεχνάς το όνομά του, αμέσως μόλις το πει.

Οπότε αν έχεις την πρόθεση να το επαναλάβεις μόλις το πει, σε βοηθάει στο και να το ακούσεις αλλά και να το θυμάσαι τελικά.

Επιπλέον, δείχνει στο άτομο αυτό ότι δίνεις προσοχή και νοιάζεσαι.

Νο 2: Συσχέτισέ το με κάτι

Αν δυσκολεύεσαι να θυμηθείς το όνομα κάποιου, δοκίμασε να το συσχετίσεις με κάτι άλλο που ήδη γνωρίζεις. Για παράδειγμα, αν γνωρίσεις κάποιον που ονομάζεται Θοδωρής, μπορεί να σκεφτείς ότι είναι δώρο Θεού (είμαι, τι να κάνω;)

Ή, αν γνωρίσεις κάποιον που ονομάζεται Ανδρέας, μπορεί να σκεφτείς τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας διανοητικής σύνδεσης που το κάνει λίγο πιο εύκολο για να το θυμάσαι.

Νο 3: Για να μην ξεχάσεις το όνομα που άκουσες, γράψ’ το!

Εάν εξακολουθείς να δυσκολεύεσαι να θυμηθείς το όνομα κάποιου, δοκίμασε να το γράψεις. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να ενισχύσεις το όνομα στη μνήμη σου και να το κάνει πιο πιθανό να το θυμάσαι. Μπορείς να γράψεις το όνομα σε ένα κομμάτι χαρτί ή ακόμα και σε μία σημείωση στο κινητό σου. Απλώς φρόντισε να κρατήσεις τη σημείωση κάπου προσβάσιμη, ώστε να μπορείς να ανατρέξεις σε αυτήν αν χρειαστεί.

Το να θυμάσαι το όνομα κάποιου είναι ένα σημαντικό μέρος του χτισίματος ισχυρών σχέσεων. Χρησιμοποιώντας αυτές τις ιδέες και κάνοντας ενεργή προσπάθεια να θυμάσαι τα ονόματα των ανθρώπων που γνωρίζεις, μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να κάνεις εξαιρετική εντύπωση στους άλλους. Μπορεί να χρειαστεί λίγη εξάσκηση και προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο.

Βάλε σε εφαρμογή τις σημερινές ιδέες για να βελτιώσεις την επικοινωνία σου και να μην ξεχάσεις ποτέ ξανά το όνομα κάποιου.

Γράψε στα σχόλια, εσύ θυμάσαι εύκολα ή δύσκολα το όνομα κάποιου;

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θοδωρής Αραμπατζής

ΥΓ: Αν θέλεις να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες, σίγουρα βοηθάει το να αναπτύξεις τις δεξιότητες που έχουν όσοι θεωρούνται χαρισματικοί στην επικοινωνία. Και για αυτές ακριβώς μιλάω στο νέο μου βιβλίο (το οποίο είναι σε ηλεκτρονική μορφή), το βιβλίο Ακαταμάχητοι Στην Επικοινωνία.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *