Πώς να καλλιεργήσεις σπουδαίες σχέσεις: Μερικές ιδέες

Κάνε μια προσπάθεια να είσαι ευτυχισμένος και να καλλιεργήσεις σπουδαίες σχέσεις, σε όλη σου τη ζωή. Είναι ίσως πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο.

Ας δούμε μερικούς τρόπους για το πώς μπορείς να καλλιεργήσεις σπουδαίες σχέσεις. Είναι ίσως ένα θέμα που δεν σχετίζεται άμεσα με το Δικτυακό Μάρκετινγκ ωστόσο, η ανάπτυξη της επιχείρησής μας βασίζεται στο χτίσιμο σπουδαίων σχέσεων, όπως και η ευτυχία μας βασίζεται σε αυτό.

Η ευτυχία μας σχετίζεται με άλλους ανθρώπους

Θα σου πω γιατί το να ζεις μία καλή ζωή γεμάτη από σπουδαίες σχέσεις είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο.

Το 85% της ευτυχίας και της χαράς στη ζωή, σχετίζεται με άλλους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει φυσικά επίσης, ότι 85% των απογοητεύσεων και των προβλημάτων στη ζωή σου, σχετίζεται με άλλους ανθρώπους. Για να μπορέσεις να είσαι ευτυχισμένοι θα πρέπει να εστιάσεις στο να χτίσεις σπουδαίες σχέσεις, με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Τρόποι για να καλλιεργήσεις σπουδαίες σχέσεις

Ο “χρυσός κανόνας”

Τώρα, ένα σημαντικό μέρος του να ζεις μια υπέροχη ζωή, είναι να θυμάσαι ότι οι σχέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της υγείας και της ευτυχίας. Εφάρμοσε τον “χρυσό κανόνα” σε όλες τις σχέσεις σου. Κάνε τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας, τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής σας. Φέρσου στους άλλους με ευγένεια, καλοσύνη και σεβασμό, ακριβώς όπως θα ήθελες να φερθούν και σε εσένα. Όταν εφαρμόσεις τον “χρυσό κανόνα”, δεν θα σας βοηθήσει μόνο να είστε ευτυχισμένοι με το να είστε καλοί στους άλλους, αλλά θα βοηθήσει και τους άλλους να είναι ευτυχισμένοι.

Ο χρόνος

Ο κρίσιμος παράγοντας σε κάθε σχέση είναι η μεταβλητή του χρόνουΌσο περισσότερο χρόνο επενδύεις για να είσαι ευτυχισμένος σε μία σχέση, τόσο πιο σημαντική γίνεται αυτή η σχέση και στους δυο σας. Βεβαιώσου ότι θα αφιερώνεις τον περισσότερο σας χρόνο με τους ανθρώπους που είναι οι πιο σημαντικοί στη ζωή σου. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις με τους ανθρώπους που νοιάζεσαι, τόσο πιο ευτυχισμένος, υγιής και ολοκληρωμένος θα είσαι σαν άτομο.

Στις σχέσεις σου με τους άλλους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εξής τεχνική, ειδικά όταν νιώθεις ανυπόμονος ή θυμωμένος για οποιονδήποτε λόγοΦαντάσου ότι ο άλλος έχει πολύ λίγο χρόνο ακόμα για να ζήσει και ότι εσύ είσαι το μόνο άτομο που το γνωρίζει αυτό. Τι θα έκανες διαφορετικά;

Η συμπόνοια

Φέρσου σε κάθε άτομο, σαν να κουβαλούσε ένα βαρύ φορτίο. Φέρσου σε κάθε άτομο, σαν να είχε πολλά προβλήματα και δυσκολίες. Να είσαι συμπονετικός και φιλικός ακόμα και όταν δεν έχεις όρεξη να το κάνεις.

Διαρκώς να βρίσκεις τρόπους για να κάνεις τους άλλους να νιώθουν σημαντικοί. Βρες τρόπους για να εκφράσεις την εκτίμηση και τον θαυμασμό σου. Βρες τρόπους για να εκφράσεις επιδοκιμασία και επαίνους. Βρες τρόπους για να αναγνωρίσεις τα ξεχωριστά στοιχεία του χαρακτήρα τους και τις προσπάθειες που κάνουν. Κάνε ένα βήμα παραπάνω, για να φέρεις λίγη λιακάδα στη ζωή του ανθρώπου που συναντάς.

Βλέπεις, είσαι σχεδιασμένος συναισθηματικά με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο. Όποτε κάνεις κάτι για να κάνεις κάποιον ή κάποια να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του ή τον εαυτό της, τότε αυτομάτως νιώθεις κι εσείς καλύτερα με τον εαυτό σου. Κάθε φορά που ανεβάζεις την αυτοεκτίμηση κάποιου άλλου, τότε ανεβαίνει και η δική σου η αυτοεκτίμηση. Όποτε κάνεις άλλους να νιώθουν σημαντικοί, τότε νιώθεις κι εσύ πιο σημαντικός.

Ζήσε τη ζωή σου σαν να είχες 6 μήνες ακόμα ζωής. Να είσαι με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεσαι περισσότερο. Κάνε τα πράγματα που θέλεις πραγματικά να κάνεις. Καλλιέργησε σπουδαίες σχέσεις με τους ανθρώπους που αγαπάς. Εφάρμοσε τον “χρυσό κανόνα” με όποιον έρχεσαι σε επαφή και τέλος, να είσαι ευτυχισμένος και να ζήσεις μία ζωή για την οποία οι άνθρωποι θα σε θυμούνται.

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *