Πώς να προσθέσεις περισσότερες ώρες στην ημέρα σου

Πολλοί επαγγελματίες λένε ότι θα εύχονταν να είχε περισσότερες ώρες η μέρα. Διάβασε σήμερα πώς να προσθέσεις περισσότερες ώρες στην ημέρα σου.

Αν αγχώνεσαι για τον χρόνο, αντιστάσου στη φαινομενικά-διαισθητική ιδέα ότι το να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα θα εξοικονομήσεις χρόνο. Σχεδόν πάντα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Με δύο τρόπους.

Δε δίνεις προσοχή στον συνομιλητή

1. Έχει τύχει ποτέ να μιλάς με κάποιον στο τηλέφωνο και ο συνομιλητής σου να κάνει κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή; Αργεί να σου απαντήσει ή μπορεί να τον ακούσεις να ψιθυρίζει σε άλλους κλπ. Είσαι στο τηλέφωνο με κάποιον και σε ενοχλεί να τον ακούς να πληκτρολογεί κάτι στον υπολογιστή καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης;

Το έχω κάνει και εγώ αυτό. Το να κάνεις περισσότερα πράγματα από ένα ταυτόχρονα εκνευρίζει τους άλλους γιατί ξέρουν ότι δεν τους προσέχεις πλήρως. Δεν είναι καλό πράγματα αυτό αν θέλεις να χτίσεις ή να διατηρήσεις σχέσεις.

Multitasking

2. Οι πολλαπλές εργασίες (multitasking) μειώνουν την ποιότητα κάθε πράγματος που κάνεις και επομένως δεν σου εξοικονομεί χρόνο.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να το σταματήσεις αυτό, αλλά εκτεταμένες έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι λάθος (και το περιοδικό CIO). Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις, ειδικά αν δε σε πειράζει να μειωθεί η ποιότητα της δουλειάς σου ή να είσαι αγενής στο άτομο που μιλάς.

Η συγκέντρωση της προσοχής

Επομένως, αν θέλεις να προσθέσεις περισσότερες ώρες στην ημέρα σου, δοκίμασε τη συγκέντρωση της προσοχής σου.

Η εφαρμογή της συγκέντρωσης της προσοχής σου είναι σαν να προσθέτεις περισσότερες ώρες στην ημέρα σου. Αν είσαι προσεκτικός και επιμελής, η ώρα πηγαίνει πιο αργά. Κάνεις περισσότερα πράγματα, απολαμβάνεις πράγματα περισσότερο, και νιώθεις λιγότερο άγχος. Αυτοί είναι μεγάλοι ισχυρισμοί, αλλά οποιοσδήποτε έχει εξασκήσει τον διαλογισμό προσοχής θα ορκιστεί ότι είναι αλήθεια. (Περισσότερα για αυτό το υπέροχο θέμα εδώ.)

Τι σημαίνει αυτό για εκείνους που έχουν να τηλεφωνήσουν σε εκατοντάδες υποψηφίους;

Δώσε στο άτομο με το οποίο μιλάς, όλη την προσοχή σου. Να είσαι 100% συγκεντρωμένος, απόλυτα εκεί, τέλεια ακουστική επαφή, ΕΣΥ. Να ΕΙΣΑΙ εκεί.


Εσύ ξέρεις πώς να προσθέσεις περισσότερες ώρες στην ημέρα σου;

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *