Μακροπρόθεσμες συνέπειες (Τι μου έμαθε ο ταξίαρχος στον στρατό)

Οτιδήποτε κάνουμε και το επαναλαμβάνουμε για πολλά χρόνια στη ζωή μας, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι “μικρό”, έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Θυμάμαι, λίγο πριν απολυθώ από το στρατό, (είχαν περάσει περίπου 22 μήνες θητείας), ετοιμαζόμασταν για στρατηγική επιθεώρηση. Λίγο πριν την επιθεώρηση, ήρθε ο ταξίαρχος για να μας ελέγξει.

Η παρατήρηση που έκανε ήταν για τη γλώσσα της αρβύλας ενός στρατιώτη, που δεν ήταν τεντωμένη, αλλά διπλωμένη. Και μας είπε ότι μπορεί να μην τον ενοχλεί τώρα, αλλά αν κάνει 40 χιλιόμετρα έτσι, φορτωμένος με πλήρη εξάρτυση, θα πάθει κάταγμα.

Μακροπρόθεσμες συνέπειες των συνηθειών

  • Αν καπνίζεις, και το κάνεις για 40 χρόνια, ποιες θα είναι οι συνέπειες;
  • Αν τρως ανθυγιεινά και το κάνεις για 40 χρόνια, ποιες θα είναι οι συνέπειες;
  • Αν αναβάλλεις τις σημαντικές εργασίες στη δουλειά σου και το κάνεις για 10-20 χρόνια, ποιες θα είναι οι συνέπειες;
  • Αν δεν αφιερώνεις χρόνο στα παιδιά σου και το κάνεις για 10-20 χρόνια, ποιες θα είναι οι συνέπειες;
  • Αν παρακολουθείς ειδήσεις και σαπουνόπερες, αντί να διαβάσεις ένα βιβλίο και το κάνεις για 20-30 χρόνια, ποιες θα είναι οι συνέπειες;
  • Αν αντί να βάλεις τα αθλητικά σου και να βγεις για γυμναστική ή τρέξιμο ή περπάτημα, καθίσεις στον καναπέ και αλλάξεις κανάλι, και το κάνεις αυτό για 30 χρόνια, ποιες θα είναι οι συνέπειες;

Σκέψου… ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτού που κάνεις (ή που ΔΕΝ κάνεις) και σε αυτό που αφιερώνεις τον χρόνο σου.

Γιατί, είτε το θέλεις είτε όχι, αν συνεχίσεις το ίδιο, οι συνέπειες θα έρθουν.

Άλλαξε ΣΗΜΕΡΑ αυτό, του οποίου δεν σου αρέσουν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες και συνέχισε αυτό που έχει τις συνέπειες που θέλεις.

Μη βαριέσαι. Σκέψου και άλλαξε.


Εσύ ποια συνήθεια που έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες θα ήθελες να αλλάξεις;

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν θέλεις να αλλάξεις τις μικρές ενέργειες της καθημερινότητάς σου και να χτίσεις μία επιχείρηση που θα έχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα στη ζωή σου, δες τη δική μου πρόταση.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *