Τί είναι Παρουσίαση; Ίσως να εκπλαγείς από την απάντηση.

Πώς κάνεις τους υποψηφίους σου να δεχτούν τις ιδέες σου, να γίνουν μέλη της εταιρείας σου ή να δοκιμάσουν τα προϊόντα σου; Σε αυτό το εκπαιδευτικό άρθρο MLM θα μάθεις τα βασικά για μία παρουσίαση, έτσι ώστε οι υποψήφιοί σου να γίνουν μέλη της εταιρείας σου και να δοκιμάσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σου.

Ο ορισμός της λέξης Παρουσίαση

Ο ορισμός της παρουσίασης είναι: να γίνεται ορατό ή γνωστό κάτι κρυφό, κρυμμένο ή άγνωστο.

Αυτός είναι ο ορισμός του λεξικού, αλλά τι είναι η παρουσίαση, όσον αφορά την επιχείρησή σας MLM; Η ουσία της παρουσίασης είναι να πάρεις μία έννοια ή ιδέα που είναι στο μυαλό σου και να μεταφέρεις σε ένα άλλο άτομο ή άτομα, ώστε να υιοθετήσουν την ίδια ή παρόμοια άποψη για αυτή την έννοια ή ιδέα.

Διάφορα είδη παρουσίασης

Επίτρεψέ μου να σου δώσω ένα δύο παραδείγματα. Θα ήθελα να σκεφτείς την εικόνα μιας μπάλας του τένις. Είναι φωτεινό πράσινο χρώμα. Αναπηδάει αν τη ρίξεις στο έδαφος ή στον τοίχο. Έχεις μια εικόνα αυτής της μπάλας του τένις; Ωραία – αυτό είναι παρουσίαση. Αν βάλω μια σκέψη στο μυαλό σου και να σου κάνω να τη σκεφτείς, αυτό είναι παρουσίαση.

Αν έπαιρνα μια φωτογραφία από μια μπάλα του τένις και σου την έδειχνα – αυτό είναι παρουσίαση. Έτσι τώρα, όταν περπατάς ή οδηγείς στο δρόμο και βλέπεις φωτογραφίες από διάφορα πράγματα, γνωρίζεις ότι όλες αυτές οι εικόνες είναι παρουσιάσεις.

Αν σου έδινα στα χέρια μία μπάλα του τένις και έλεγα, “Ορίστε, κράτα αυτό,” αυτό είναι, επίσης, παρουσίαση. Όταν πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ το Σάββατο πρωί, υπάρχουν άνθρωποι που θα μου δώσουν ένα κρακεράκι με κάτι αλειμμένο πάνω του και θα μου ζητήσουν να το δοκιμάσω. Αυτό είναι παρουσίαση.

Παρουσίαση ιδεών ή άυλων προϊόντων

Τώρα, η παρουσίαση δεν περιορίζεται στα φυσικά πράγματα. Θα μπορούσα να σου παρουσιάσω τις απόψεις μου για το θέμα της ακεραιότητας – αυτό δεν είναι ένα φυσικό αντικείμενο. Είναι απλά μια σκέψη στο μυαλό μου που μεταφέρω στο δικό σου.

Εδώ είναι το σημείο κλειδί της εκπαίδευσης στο MLM που πρέπει να καταλάβεις:

Ο στόχος ή η πρόθεση ενός παρουσιαστή είναι να κάνει το άτομο στο οποίο παρουσιάζει, να συμφωνήσει και να υιοθετήσει την ίδια άποψη ή παρόμοια άποψη.

Αυτό ισχύει είτε παρουσιάζεις κάτι στον εργοδότη σου, στη μητέρα σου, στο σύζυγό σου, στα παιδιά σου ή στο σκύλο σου!

Το ίδιο ισχύει και σε όλα τα μέσα. Δηλαδή, είτε παρουσιάζεται με προφορικό λόγο ή με γραπτό λόγο είναι πάλι η ίδια έννοια, επιθυμείτε ένας άλλος ή άλλοι να υιοθετήσουν ίδια άποψη με σας.

Έτσι, μην πιστεύετε ούτε στιγμή ότι τα ΜΜΕ «αναφέρουν» τις ειδήσεις. Αυτό που κάνουν είναι να “παρουσιάζουν” τις ειδήσεις – με τον τρόπο που θέλουν οι άνθρωποι να τις δουν.

Έτσι, η παρουσίαση σημαίνει “το να δείχνω είναι το να μεταφέρω ένα αντικείμενο που έχω στο μυαλό μου σε κάποιον άλλο. Και αυτή είναι μία σημαντική συμβουλή στο MLM που είναι καλό να θυμόμαστε – αλλιώς θα μπορούσαμε να παρουσιάζουμε εσφαλμένα και οι υποψήφιοί μας να καταλαβαίνουν τι προσπαθούμε να τους μεταφέρουμε.

Tim Sales

Μετάφραση Θεόδωρος Αραμπατζής 2009

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *