Πώς Να Βρεις Μία Ικανοποιητική Εργασία [Βίντεο]

Στο σημερινό μάθημα, θα μοιραστώ μαζί σου έναν από τους πολλούς τρόπους με τον οποίο μπορείς να βρεις μία ικανοποιητική εργασία.

Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το blog, μιλάμε περισσότερο για επιχειρηματικότητα, παρά για υπαλληλική απασχόληση. Ωστόσο όλοι από κάπου ξεκινάμε και οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάστηκε να περάσουν από το στάδιο της υπαλληλικής απασχόλησης.

Ο βασικός λόγος για αυτό είναι η ανάγκη για την πληρωμή των λογαριασμών καθώς και η ανάγκη για την πληρωμή των βασικών εξόδων διαβίωσης. Για τους περισσότερους ανθρώπους όμως είναι και ένας τρόπος να δημιουργήσουν ένα κεφάλαιο οποιουδήποτε μεγέθους που θα τους επιτρέψει με περισσότερη ασφάλεια να αρχίσουν να επενδύουν είτε σε κάποιο επενδυτικό όχημα είτε σε κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Βρες μια ικανοποιητική εργασία, Βήμα 1ο: Τι ψάχνεις;

Το πρώτο βήμα είναι να σκεφτείς τι ψάχνεις από μία εργασία.

Προσοχή, χρειάζεται να σκεφτείς τις ανάγκες σου στο σήμερα. Π.χ. μπορεί να θέλεις να κάνεις μία δουλειά για την οποία δεν έχεις ακόμα αποκτήσει τα απαραίτητα προσόντα. Η απόκτηση αυτών των προσόντων απαιτεί να αφιερώσεις ένα χρονικό διάστημα στην εκπαίδευσή σου. 

Θέλω να σε βοηθήσω να βρεις άμεσα μία δουλειά που να σε ικανοποιεί με όσα προσόντα έχεις μέχρι σήμερα. Όταν λέω λοιπόν να σκεφτείς τις ανάγκες σου, εννοώ να σκεφτείς αν θέλεις μία δουλειά πλήρους απασχόλησης ή ημιαπασχόλησης

Να σκεφτείς αν θέλεις:

  • μία δουλειά από το σπίτι ή δουλειά που θα πρέπει να βρίσκεσαι με τη φυσική σου παρουσία στο χώρο εργασίας. 
  • να είναι χειρωνακτική εργασία ή να χρειάζεται απλώς τη νοητική σου ενέργεια. 
  • να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο ή να είσαι περισσότερο στο παρασκήνιο.

Βρες μια ικανοποιητική εργασία, Βήμα 2ο: Αναζήτηση αγγελιών

Αφού σκεφτείς τις βασικές ανάγκες που θέλεις να καλύπτει η προσωρινή σου εργασία, το επόμενο βήμα είναι να κάνεις μία αναζήτηση στις αγγελίες εργασιών με σκοπό να δεις ποιες από τις δουλειές που βλέπεις ταιριάζουν πιο πολύ στις ανάγκες που έχεις σήμερα. 

Κάθε αγγελία εργασίας έχει μία περιγραφή με τα καθήκοντά της. Περιγράφει το ωράριο, τις υποχρεώσεις καθώς και τα προνόμια που θα έχεις. 

Διαβάζοντας αυτές τις περιγραφές είναι σημαντικό να καταλήξεις σε ένα είδος εργασίας. Μπορεί μέσα από την αναζήτησή σου να είδες αρκετά είδη εργασιών που να σε καλύπτουν. Ακόμα κι αν σου άρεσαν πολλά διαφορετικά πράγματα, διάλεξε, μόνο ένα είδος, πχ του γραμματέα.

Βρες μια ικανοποιητική εργασία, Βήμα 3ο: Το βιογραφικό

Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό το οποίο να είναι εστιασμένο στο είδος της εργασίας που επέλεξες. 

Ας δούμε το παράδειγμα του γραμματέα.

Χρειάζεται να σκεφτείς ποιες εμπειρίες που είχες μέχρι τώρα σου έχουν δώσει προσόντα και δεξιότητες που ταιριάζουν με τις περιγραφές που βλέπεις στις αγγελίες για γραμματέα. 

Ακόμα και αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ σαν γραμματέας είμαι σίγουρος ότι θα βρεις άλλα πράγματα που έκανες τα οποία περιλαμβάνουν πολλά από τα καθήκοντα που έχει η δουλειά αυτή. 

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς μέσα στο βιογραφικό σου το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί η αγγελία. Γιατί αυτό κάνει το βλέμμα του ιδιοκτήτη της εταιρίας να πέσει πάνω στο βιογραφικό σου. Κανένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς ποια είναι η προϋπηρεσία σου ή οι δεξιότητές σου. Συνεπώς ο τρόπος που τις περιγράφεις είναι το μόνο που ξέρει για εσένα.

Αν θέλεις να δεις πώς να συντάξεις το βιογραφικό σου καθώς και πώς να πας καλύτερα προετοιμασμένος για τη συνέντευξή σου, δες το βίντεο από τη συζήτησή μου με την Ειρήνη Δραγατάκη που εξειδικεύεται σε αυτό ακριβώς.

Βρες μια ικανοποιητική εργασία, Βήμα 4ο: Συνεντεύξεις

Αφού ολοκληρώσεις τη δημιουργία του βιογραφικού, είναι η ώρα να κάνεις πάρα πολλές αποστολές βιογραφικών. Ψάξε όλες τις διαθέσιμες αγγελίες για γραμματεία που βρίσκονται στην περιοχή που θέλεις να δουλέψεις και στείλε το βιογραφικό σου. Προφανώς πολλές εταιρίες θα απορρίψουν το βιογραφικό σου. Κάποιες όμως από αυτές θα σε καλέσουν σε συνέντευξη. 

Το γεγονός ότι διάλεξες μόνο ένα αντικείμενο εργασίας, κάνει τη διαδικασία αποστολής των βιογραφικών πολύ εύκολη. Δε χρειάζεται να φτιάχνεις ένα καινούριο βιογραφικό για κάθε δουλειά. 

Επίσης, μέσα από κάθε συνέντευξη που θα δώσεις, θα μάθεις καινούργια πράγματα για τη θέση εργασίας τα οποία θα σε βοηθήσουν να είσαι ακόμη καλύτερος στην επόμενη συνέντευξη. 

Γενικά οι συνεντεύξεις για θέση γραμματέα θα έχουν όλες λίγο πολύ τις ίδιες ερωτήσεις. Οπότε, σε κάθε συνέντευξη θα γίνεσαι ολοένα και πιο προετοιμασμένος. Και τελικά το αποτέλεσμα θα είναι να προσληφθείς σε μία ικανοποιητική για εσένα δουλειά. 

Δε λέω ότι θα είναι η δουλειά των ονείρων σου. Αλλά θα σου δώσει ένα καλό ξεκίνημα για να δημιουργήσεις με τον καιρό και την καριέρα των ονείρων σου.

Θυμήσου και αυτό…

Αν παρόλα αυτά ψάχνεις πώς θα ξεκινήσεις κάτι δικό σου, αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, κλείσε ένα ραντεβού μαζί μου για 30 λεπτά για να μοιραστώ μαζί σου το επιχειρηματικό πρόγραμμα που έχω προτείνει σε εκατοντάδες ανθρώπους τα τελευταία 8 χρόνια και έχει βοηθήσει πάρα πολλούς ανθρώπους να δημιουργήσουν εισοδήματα μερικούς ή πλήρους απασχόλησης.

Μπες στο greekcoach.gr/free και συμπλήρωσε τη φόρμα, για να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.


Βάλε σε εφαρμογή τις σημερινές ιδέες για να βρεις την επόμενή σου εργασία.

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Αν θέλεις να εργαστείς ως Virtual Assistant, θα σου πρότεινα το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Άννας Χατζηδάκη “Γίνε επαγγελματίας VA και βρες τον πρώτο σου πελάτη

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *