Τρεις Παράγοντες για Οικονομική Επιτυχία. Τι είναι η μόχλευση.

“Η μόχλευση είναι το κλειδί για τη μεγιστοποίηση και τον πολλαπλασιασμό των δυνατοτήτων σας για την επιτυχία και οικονομική ευημερία.”

του Brian Tracy

Τι κάνουν ή έχουν οι πλούσιοι άνθρωποι που τους επιτρέπει να πετυχαίνουν πολλά περισσότερα από το μέσο όρο; Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πετυχημένοι, ως αποτέλεσμα αυτού που αποκαλώ μόχλευση. Η μόχλευση είναι το κλειδί για τη μεγιστοποίηση και τον πολλαπλασιασμό των δυνατοτήτων σας για την επιτυχία και οικονομική ευημερία. Εδώ είναι τρία παραδείγματα της μόχλευσης που μπορείς να αναπτύξεις για να πετύχεις οικονομική ανεξαρτησία:

Γίνε Ειδικός

Κατ ‘αρχάς, γίνε ένας ειδικός στον τομέα της προτίμησής σου. Διάβασε όλα τα βιβλία, πάρε όλα τα μαθήματα, άκουσε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα ήχου. Δεύτερον, εξειδικεύσου στους τομείς εκείνους που έχουν μεγαλύτερη σημασία και μεγαλύτερη αξία στην εταιρεία σου ή στους πελάτες σου. Και το τρίτο κλειδί είναι να γνωρίζεις το προϊόν ή την υπηρεσία σου μέσα έξω. Στόχευσε να αναγνωριστείς ως ο ειδικός του κλάδου στο αντικείμενό σου. Θυμήσου, αυτός που έχει την εξειδίκευση έχει πολύ μεγαλύτερη συμβολή από αυτόν του οποίου η γνώση είναι απλά στο μέσο όρο.

Ανάπτυξε Τις Δεξιότητές Σου

Το δεύτερο είδος της μόχλευσης είναι οι δεξιότητες. Όσο καλύτερος είσαι στη δουλειά σου, τόσο περισσότερο θα αμοίβεσαι. Το καλύτερο 20 τοις εκατό των πωλητών κερδίζει μέχρι και δέκα και δεκαπέντε φορές το μέσο εισόδημα του υπόλοιπου 80%. Υπάρχουν τρία κλειδιά για την ανάπτυξη της μόχλευσης των δεξιοτήτων σου. Κατ’ αρχάς, αποφάσισε ότι θα είσαι ο καλύτερος. Πλήρωσε οποιοδήποτε τίμημα. Κάνε κάθε θυσία. Κάνε όλα τα απαραίτητα βήματα για να γίνεις εξαιρετικός σε αυτό που κάνεις. Δεύτερον, ασκήσου στη συνεχή βελτίωση. Ποτέ μην αφήνεις τον εαυτό σου να γίνει ικανοποιημένος ή αυτάρεσκος στο τρέχον επίπεδο ικανοτήτων σου. Και τρίτον, να προσπαθείς πάντα να ξεπερνάς τις προσδοκίες των πελατών σου, του αφεντικού σου, των ανθρώπων που εξυπηρετείς. Πάντα να κάνεις περισσότερα και καλύτερα από ό,τι γι’ αυτά που πληρώνεσαι.

Αποταμίευσε Τα Χρήματά Σου

Ο τρίτος τύπος μόχλευσης είναι τα χρήματα. Τα χρήματα είναι μία ισχυρή πηγή μόχλευσης και συνήθως ακολουθεί την ανάπτυξη γνώσης και δεξιοτήτων στον τομέα σου. Ένας από τους λόγους που χρειάζονται χρήματα για να βγάλεις χρήματα είναι γιατί η συγκέντρωση πόρων είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη των προσωπικών αξιών και του χαρακτήρα που πρέπει να προηγηθεί στην επίτευξη της οικονομικής ανεξαρτησίας. Με άλλα λόγια, γίνεσαι το άτομο που είναι ικανό να γίνει οικονομικά ανεξάρτητο συγκεντρώνοντας τους πόρους που είναι απαραίτητοι για να το πετύχεις.

Ασκήσεις Δράσης

Εδώ είναι δύο πράγματα που μπορείς να κάνεις αμέσως για να βάλεις αυτές τις ιδέες σχετικά με την προσωπική μόχλευση σε δράση:

Πρώτον, αποφάσισε σήμερα να γίνεις ειδικός στον τομέα της επιλογής σου. Βάλ’ το σαν στόχο, κάνε ένα πλάνο και δούλεψε κάθε μέρα για να γίνεις λίγο καλύτερος στα πιο σημαντικά πράγματα που κάνεις.

Δεύτερον, ανάπτυξε τη συνήθεια να αποταμιεύεις χρήματα από κάθε εισόδημα που λαμβάνεις. Κάποτε κάποιος είπε ότι, “Αν δεν μπορείς να αποταμιεύσεις χρήματα, οι σπόροι του μεγαλείου δεν είναι μέσα σου.” Η ίδια η πράξη της τακτικής αποταμίευσης αλλάζει το χαρακτήρα σου και σε προετοιμάζει να πετύχεις την οικονομική ανεξαρτησία.

Μετάφραση: Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *