Τι είναι το business coaching και γιατί το χρειάζεσαι [Βίντεο]

Ίσως έχεις ακούσει πολλές φορές την έννοια του business coaching, όμως ξέρεις τι πραγματικά είναι; Ποιος χρειάζεται έναν business coach;

Έχω ετοιμάσει μία σειρά μαθημάτων με τα οποία θα σε εισάγω στον κόσμο του business coaching. Θα δούμε τι είναι το business coaching, τι κάνει ένας business coach, σε τι μπορεί να σε βοηθήσει ένας business coach, πώς να επιλέξεις τον κατάλληλο business coach ή μέντορα για την επιχείρησή σου.

Θα απαντηθούν και μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το business coaching, όπως τι συζητάμε στην πρώτη μας συνάντηση, αν ο business coach μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις την επιχείρησή σου, ερωτήσεις όπως “έχω μία μικρή επιχείρηση, χρειάζομαι business coach;” και άλλα.

Θα ξεκινήσουμε με το πρώτο μάθημα, απαντώντας στην πιο βασική ερώτηση.

Τι είναι το business coaching;

Κάποιος που είναι business coach συνήθως είναι ένας έμπειρος επιχειρηματίας. Είναι ένας ιδιοκτήτης της δικής του επιχείρησης, ο οποίος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα ταλέντα και της γνώσεις του, για να χτίσει και να αναπτύξει μία επιχείρηση. Και με αυτή θα βοηθήσει άλλους επιχειρηματίες και επαγγελματίες να πετύχουν τους δικούς τους στόχους.

Στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες και συμβουλές, για το πως να ξεκινήσεις να αναπτύξεις μία επιχείρηση. Όμως, όλες αυτές οι πληροφορίες από τη φύση τους είναι γενικές και όχι συγκεκριμένες στη δική σου μοναδική επιχείρηση. Ένας business coach από την άλλη, μπορεί να σου δώσει κάτι εξαιρετικά πολύτιμο: προσωπικές, εξατομικευμένες συμβουλές.

Αν κάποιος θέλει να μάθει ένα μουσικό όργανο, είναι πολύ ευκολότερο να βρει έναν δάσκαλο, παρά να το μάθει μόνος τους.

Το ίδιο ισχύει και για έναν αθλητή. Αν θέλει να βελτιώσει τις δεξιότητες και τις ικανότητές του, το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να μπει σε μία ομάδα που έχει έναν εξαιρετικό προπονητή.

Δεν υπάρχουν αθλητές παγκοσμίου κλάσης, χωρίς προπονητή.

Και όχι μόνο παγκοσμίου κλάσης, ακόμα και σε ερασιτεχνικό τοπικό ποδόσφαιρο, έχουν προπονητή.

Εφαρμόζουμε αυτή τη λογική, ότι το να έχεις έναν καλό προπονητή και μέντορα είναι ο γρηγορότερος δρόμος για την επιτυχία, σχεδόν σε κάθε τι που θέλουμε να πετύχουμε. Ωστόσο, η λογική αυτή συχνά παραβλέπεται όσον αφορά την ανάπτυξη μίας επιχείρησης.

Γιατί χρειάζεσαι business coaching;

Ένας business coach συνήθως είναι κάποιος ειδικός. Είναι κάποιος επιχειρηματίας – επαγγελματίας, ο οποίος γνωρίζει τι χρειάζεται για να χτίσεις μία επιτυχημένη επιχείρηση.

Στο μάθημα για το πώς να επιλέξεις τον κατάλληλο business coach – μέντορα, θα δούμε ΠΟΙΑ χαρακτηριστικά χρειάζεται να έχει ο κατάλληλος business coach για εσένα. Συνήθως, ένας business coach έχει χτίσει ή χτίζει μία επιχείρηση με επιτυχία.

Και είναι κάποιος τον οποίο μπορείς να προσλάβεις, δίνοντάς του μία αμοιβή, για να δουλέψει μαζί σου ή με τα στελέχη της δικής σου επιχείρησης. Σκοπός είναι να σε βοηθήσει να καθορίσετε τους στόχους. Να έχετε ένα ξεκάθαρο όραμα για την επιχείρηση. Να βάλετε μία σειρά από στρατηγικές που θα βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη – εσένα δηλαδή, να πετύχεις τους στόχους και το όραμα σου.

Ένας επιχειρηματίας – ένας επαγγελματίας μπορεί να έχει προβληματισμούς ή να συναντά δύσκολα προβλήματα καθώς χτίζει την επιχείρησή του. Ο coach του θα μπορέσει να τον βοηθήσει να πλοηγηθεί μέσα από αυτές τις δυσκολίες, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Το να έχεις ένα business coach είναι σαν να έχεις έναν εξαιρετικά έμπειρο συμπαίκτη στην ομάδα σου! Η αξία που προσφέρει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι ανεκτίμητη.

Είτε έχεις μία επιχείρηση η οποία ζορίζεται και χρειάζεσαι έναν τρόπο να την αναστήσεις ή αν απλά θέλεις να πας την επιχείρησή σου – το brand σου στο επόμενο επίπεδο, το να δουλέψεις με έναν επαγγελματία business coach, είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Μπορώ να σε βοηθήσω

Και έχοντας πει αυτά, αν θέλεις να δουλέψεις μαζί μου προσωπικά, αν θέλεις να είμαι ο business coach για τη δική σου επιχείρηση, μπες στο greekcoach.gr/free και ζήτα να κάνουμε αρχικά μία δωρεάν ανάλυση της επιχείρησής σου.

Είτε έχεις μία παραδοσιακή επιχείρηση, είτε έχεις μία online επιχείρηση, είτε προωθείς τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σου μέσω social media, είτε θέλεις να αναπτύξεις ένα social media account, είτε ασχολείσαι με το δικτυακό μάρκετινγκ, τις απευθείας πωλήσεις, ασφάλειες, μεσιτικά ή οτιδήποτε.

Θα δούμε τους βασικούς τομείς που χρειάζεται να βελτιώσεις και θα σου προτείνω συγκεκριμένες λύσεις. Σ’ αυτή την ανάλυση, θα συζητήσουμε και το πώς μπορούμε να δουλέψουμε μαζί σε διαρκή βάση κάνοντας business coaching για την επιχείρησή σου. Μπες στο greekcoach.gr/free


Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το μάθημα, προώθησέ το σε άτομα που πιστεύεις ότι χρειάζονται έναν business coach. Κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για να δεις και τα υπόλοιπα μαθήματα της σειράς.

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *