[Βίντεο] Το “Μυστικό” και ο Νόμος της Έλξης για ηλίθιους

Σ’ αυτό το μάθημα, εξηγείται ο Νόμος της Έλξης, ώστε να τον κατανοήσεις εύκολα, αλλά και ολοκληρωμένα, για να τον βάλεις σε εφαρμογή στη ζωή σου.

Έχεις ακούσει για το βιβλίο “Το Μυστικό” και τον “Νόμο της Έλξης”;

To 2006, είχε κυκλοφορήσει ένα βιβλίο αυτοβοήθειας, με τίτλο “Το μυστικό” – The Secret. Ήταν ταινία με τη μορφή ντοκιμαντέρ, το οποίο στη συνέχεια έγινε και βιβλίο, που πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε περισσότερες από 50 γλώσσες.

Όταν κυκλοφόρησε, όλοι μιλούσαν για αυτό. Αν και για όσους ασχολούνταν ήδη με την προσωπική ανάπτυξη, έλεγε κάποια πολύ βασικά πράγματα, αυτό που έκανε ήταν εισήγαγε πολύ κόσμο, στον “κόσμο” της προσωπικής ανάπτυξης – της ανάγνωσης βιβλίων αυτοβοήθειας.

Ποιο είναι λοιπόν αυτό το μεγάλο μυστικό;
Είναι ο λεγόμενος “Νόμος της Έλξης”.

Ο Νόμος της έλξης δεν είναι τόσο απλός

Με απλά λόγια, ο νόμος της έλξης λέει ότι θα προσελκύσεις στη ζωή σου, οτιδήποτε είναι αυτό στο οποίο εστιάζεις. Οπότε, ας πούμε ότι αν εστιάζεις στα θετικά πράγματα στη ζωή σου, αυτόματα θα έλξεις περισσότερα καλά και θετικά πράγματα.

Μέσω, όμως, αυτού του βιβλίου και του ντοκιμαντέρ, πολλοί άνθρωποι σήμερα έχουν μία σύγχυση για το τι είναι ο Νόμος της Έλξης. Πολλοί πίστευαν ότι “απλά θα πρέπει να το οραματιστώ και θα εμφανιστεί μπροστά μου” – το οποίο προφανώς δεν λειτουργεί έτσι ακριβώς.

Έτσι, όλο αυτό δημιούργησε εσφαλμένες προσδοκίες στον κόσμο και έδωσε την εντύπωση ότι ο νόμος της έλξης τελικά ΔΕΝ δουλεύει. Και αυτό, επειδή δεν έφερε στη στιγμή τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Ο Νόμος της Έλξης δουλεύει

Ας ξεκαθαρίσουμε αρχικά ότι ο νόμος της έλξης δουλεύει. Για την ακρίβεια, δεν μπορεί να ΜΗΝ δουλέψει. Είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε και λειτουργεί το σύμπαν.

Το να μάθεις να χρησιμοποιείς συνειδητά τον Νόμο της Έλξης για να βελτιώσεις τη ζωή σου, είναι κάτι που απαιτεί χρόνο. Είναι μία δεξιότητα που χρειάζεται να την καλλιεργήσεις – δεν είναι κάτι που το αποκτά κάποιος στη στιγμή. Χρειάζεται υπομονή. Η υπομονή ούτως ή άλλως, είναι μία εξαιρετικά σημαντική δεξιότητα για μία πετυχημένη ζωή.

Όλα είναι δονήσεις

Η πρώτη ιδέα που χρειάζεται να κατανοήσεις, είναι τον βασικό νόμο του σύμπαντος – τον λεγόμενο νόμο της δόνησης.

Κάθε αντικείμενο στο σύμπαν, από το μεγαλύτερο άστρο και πλανήτη στο διάστημα, μέχρι τον μικρότερο κόκκο άμμου, βρίσκεται σε μία συνεχή κατάσταση δόνησης.

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψεις μιας και όλα γύρω μας μοιάζουν σταθερά – στερεά.

Η απάντηση βρίσκεται στους όρους συχνότητα και σύνθεση.

Ο νους σου είναι τόσο ευφυής που έχει πάρει όλες αυτές τις δονήσεις γύρω σου και έχει μάθει να τις μεταφράζει στην “πραγματικότητά” σου με τέτοιο τρόπο, που δεν μπορείς να “δεις” τις δονήσεις.

Γνωρίζοντας λοιπόν αυτό, μπορούμε να πούμε ότι όλη σας η πραγματικότητα, είναι μέσα στο κεφάλι σου. Δεν υπάρχει κάτι εκεί έξω – κάτι έξω από εσένα, παρ’ ότι έτσι φαίνεται. 

Δεν μπορείς να βιώσεις την πραγματικότητα χωρίς να την αντιλαμβάνεσαι συνειδητά και ΑΥΤΗ είναι η βάση του Νόμου της Έλξης.

Τι σημαίνει αυτό

Ακόμα και αν έχουμε αποδείξεις ότι όλα γύρω μας είναι δονήσεις, είναι πάλι πολύ δύσκολο να συλλάβουμε την ιδέα σε συναισθηματικό επίπεδο. Το να αποδεχτείς με τη λογική σου αυτή την αλήθεια, είναι πολύ διαφορετικό από το να την πιστέψεις πραγματικά και να την εφαρμόσεις στη ζωή σου.

Για να αρχίσεις να δημιουργείς συνειδητά την πραγματικότητά σου, χρειάζεται να αρχίσεις να πιστεύεις ότι όλα είναι έλξη. Αφιέρωσε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα σου, κάθισε και προσπάθησε να οραματιστείς – να φανταστείς τη φύση όλων γύρω σου – ότι όλα είναι δονήσεις.

“Όμοιος ομοίω αεί πελάζει” (Ο όμοιος τον όμοιο πάντα πλησιάζει)

Η δεύτερη ιδέα που χρειάζεται να κατανοήσεις είναι ότι η βασική αρχή του Νόμου της Δόνησης, που λέει ότι δονήσεις όμοιας συχνότητας έλκονται μεταξύ τους.

Σκέψου το σαν δύο σταγόνες νερού που σιγά σιγά η μία κινείται προς την άλλη. Όταν έρθουν πολύ κοντά, τελικά θα ενωθούν και θα γίνουν μία, αντί να είναι δύο ξεχωριστές. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν την ίδια δόνηση.

Σκέψου το ίδιο με μία σταγόνα νερού και μία σταγόνα λάδι. Όσο κοντά κι αν τα φέρουμε μεταξύ τους, δεν πρόκειται να γίνουν ένα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δονήσεις των δύο αυτών στοιχείων είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.

Ο Νόμος της Έλξης είναι βασισμένος πάνω σε αυτή την ιδέα. Αν θέλεις να φέρεις κάτι στη ζωή σου, ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό, άρχισε να δονείσαι σε ένα τέτοιο επίπεδο που είναι σύμφωνο με την επιθυμητή σου πραγματικότητα.

Έλεγξε τη ζωή σου

Αν 1) όλα είναι δόνηση και 2) οι δονήσεις ίδιας συχνότητας έλκονται μεταξύ τους και 3) έχεις την ικανότητα να ελέγξεις τη δόνησή σου, τότε σίγουρα μπορείς να ελέγξεις τις συνθήκες της ζωής σου!

Το πρόβλημα εδώ προκύπτει όταν προσπαθούμε να ελέγξουμε την πραγματικότητά μας, χωρίς πρώτα να προσαρμόσουμε τη δόνησή μας. Όση φυσική προσπάθεια και να βάλουμε, δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε τον κόσμο που θέλουμε να δούμε. Όλη η δουλειά ξεκινάει από μέσα μας. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ αρκεί να κάνουμε μόνο δράση για να έρθουν τα αποτελέσματα.

Φυσικά, δεν αρκεί μόνο η δόνηση για να έρθει το αποτέλεσμα. Όμως μόλις αποκτήσουμε την ικανότητα να προετοιμάσουμε το μυαλό μας στις επιθυμητές συχνότητες δόνησης, τότε η φυσική πραγματικότητά μας, θα ακολουθήσει πολύ πιο γρήγορα.

[Αν θέλεις να μιλήσουμε προσωπικά και να σε βοηθήσω να αποκτήσεις την κατάλληλη νοοτροπία ΚΑΙ τις δράσεις για να φέρεις αποτελέσματα στη ζωή και στην εργασία σου, ζήτα μία δωρεάν επιχειρηματική ανάλυση.]

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς αυτές τις ιδέες και να δεις αν βγάζουν νόημα και λογικά και συναισθηματικά. Αν το σκεφτείς καλά, θα καταλήξεις και εσύ στο ίδιο συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει όλοι οι σπουδαίοι ηγέτες της ανθρωπότητας: ότι εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας.


Ελπίζω να βρήκες χρήσιμο το σημερινό μάθημα. Αν το βρήκες, άφησε ένα σχόλιο. Ποιο άλλο βιβλίο, εκτός από Το Μυστικό, έχεις διαβάσει που σε βοήθησε να φέρεις στη ζωή σου αυτό που οραματίστηκες;

Κάνε πράξη τη σημερινή ιδέα. Κάνε τον Νόμο της Έλξης να λειτουργήσει και για εσένα.

Θα τα πούμε στην κορυφή.

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Για περισσότερες συμβουλές αυτοβελτίωσης, κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *