Δύσκολοι και Τοξικοί άνθρωποι: Άφησέ τους να φύγουν

Υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι στη ζωή σου; Στις σχέσεις σου, στην εργασία σου, στην οικογένειά σου και δεν ξέρεις πώς να τους χειριστείς;

Οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις να αγοράσουν κάτι ή να μπουν σε μία σχέση, βασισμένοι στο συναίσθημα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν τη λογική για να δικαιολογήσουν, να αιτιολογήσουν τις επιλογές τους.

Ποιοτικοί άνθρωποι

Οι ποιοτικοί άνθρωποι είναι χαλαροί, είναι εύκολο να βρίσκεσαι μαζί τους, είναι εύκολο να συνεννοείσαι μαζί τους, είναι εύκολο να επικοινωνείς μαζί τους και είναι ευέλικτοι.

Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να βρεις κάποιον συνεργάτη, σύντροφο, φίλο που να είναι ευέλικτος.

Τοξικοί άνθρωποι: Άσ’ τους να φύγουν

Αν συναντήσεις ανθρώπους που δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να τους αφήσεις να φύγουν. Μπορεί να έχουν άλλα χαρακτηριστικά, να είναι καλοί άνθρωποι, αλλά μπορείς και καλύτερα. 

Με αρκετό χρόνο, αρκετή εξάσκηση και αν βελτιώσεις ακόμα περισσότερο τον εαυτό σου, τελικά θα βρεις κάτι καλύτερο για τον εαυτό σου. 

Κάποιες φορές, θα πρέπει να αφήσεις κάποιους ανθρώπους να φύγουν από τη ζωή σου. Να τους αφήσεις ελεύθερους. Και όχι μόνο στις σχέσεις με κάποιον σύντροφο, αλλά επίσης και με εργοδότες, υπαλλήλους, φίλους, ακόμα και συγγενείς. Όπως λέει ο Tony Robbins:

Αγάπα την οικογένειά σου, αλλά επίλεξε αυτούς που κάνεις παρέα.

Tony Robbins

Θέλεις να είσαι με ανθρώπους που ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ αξία στη ζωή σου.

Οι άνθρωποι χαμηλής ποιότητας, είναι απαιτητικοί, δύσκολοι, χειριστικοί άκαμπτοι, παθητικοεπιθετικοί και συνεχώς εστιάζονται στο να μειώσουν την ευτυχία και την επιτυχία σου.

Οι καλοί άνθρωποι σε χτίζουν, ενώ οι τοξικοί άνθρωποι σε γκρεμίζουν.

Tweet

Η εικόνα που έχεις για ΣΕΝΑ

Αν έχεις χαμηλή εικόνα για τον εαυτό σου, θα προσελκύσεις τοξικούς ανθρώπους για να επιβεβαιώσουν τις πεποιθήσεις σου.

Αν έχεις καλή εικόνα για τον εαυτό σου, απλά δεν θα ανεχτείς κοντά σου τοξικούς ανθρώπους, ανθρώπους που σε κακομεταχειρίζονται. Μάλιστα, θα τους απωθήσεις με το ποιος είσαι.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου και για την αυτοεκτίμησή σου, είναι να εστιαστείς στο να είσαι σε μία ήρεμη και χαρούμενη κατάσταση πρώτα. Μετά θα προσελκύσεις ανθρώπους στη ζωή σου που αντικατοπτρίζουν τη θετική σου αντίληψη, σε αντίθεση με το να είσαι δυστυχισμένος και να προσπαθείς να προσελκύσεις ανθρώπους που θα σε κάνουν ΕΚΕΙΝΟΙ ευτυχισμένο. 

Δεν μπορείς να προσελκύσεις ευτυχισμένους ανθρώπους που προσθέτουν αξία στη ζωή σου, αν δεν είσαι πρώτα εσύ ευτυχισμένος

Η πιο σημαντική σχέση που θα έχεις ποτέ στη ζωή σου, είναι η σχέση που θα έχεις με τον εαυτό σου.

Θα πρέπει να είσαι σε ένα μέρος μέσα σου, όπου αγαπάς και εκτιμάς τον εαυτό σου, τον φροντίζεις, γυμνάζεσαι, τρως υγιεινά και θέλεις να είσαι ο καλύτερός σου εαυτός για ΕΣΕΝΑ.

Το να προσελκύσεις έναν ή μία σύντροφο με καλές αξίες, ποιοτικούς φίλους, μία ποιοτική εργασία, ποιοτικούς πελάτες και συνεργάτες θα είναι ένα πρόσθετο όφελος, μία παρενέργεια του να είσαι γαμάτος άνθρωπος.

Πρώτα γίνεσαι γαμάτος και μετά προσελκύεις τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου.

Και να θυμάσαι τον κανόνα…

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΑ

Θα τα πούμε στην κορυφή!

Θεόδωρος Αραμπατζής

ΥΓ: Κάνε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube – ανεβάζω κάθε εβδομάδα βίντεο με μηνύματα παρακίνησης, ενθάρρυνσης και θετικότητας.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *