Ποιοι είναι οι τέσσερις βασικοί κανόνες για την πρόσκληση

Η πρόσκληση είναι πολύ σημαντική στη δουλειά μας. Σήμερα θα δούμε τους τέσσερις βασικούς κανόνες σχετικά με την πρόσκληση και το συναίσθημά της.

Πρώτος Κανόνας

Θα πρέπει να αποσυνδέσεις τον εαυτό σου συναισθηματικά από το αποτέλεσμα. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θυμήσου, ο αρχικός μας στόχος είναι η επιμόρφωση και η κατανόηση. Δεν είναι να κάνουμε έναν νέο πελάτη ή να γράψουμε έναν νέο συνεργάτη. Με άλλα λόγια, αν αποσυνδέσεις τα συναισθήματά σου από αυτό το αποτέλεσμα και απλά εστιαστείς στο να επιμορφώσεις τον υποψήφιο και να τον βοηθήσεις να καταλάβει, τότε όλα γίνονται πιο απλά.

Αυτό ακούγεται εύκολο, αλλά είναι δύσκολο να το κάνεις. Όλοι μας ερχόμαστε σ’ αυτή τη δουλειά με την ελπίδα ότι θα βρούμε μερικούς καλούς συνεργάτες. Είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από αυτές τις προσδοκίες. Αλλά χρειάζεται να θυμάσαι ότι δεν είμαστε κυνηγοί. Δεν είμαστε καρχαρίες.

Η δουλειά μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τι είναι αυτό που έχουμε να τους προσφέρουμε. Λειτουργούμε ως σύμβουλοι που προσφέρουμε προτάσεις για το πώς μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν μία καλύτερη ζωή.

Αν επικεντρωθείς στο να αποκτήσεις έναν πελάτη ή έναν νέο συνεργάτη, θα απογοητεύεσαι συνεχώς και θα δεις ότι οι υποψήφιοί σας θα τρέχουν μακριά σου.

Αν εστιαστείς στην εκπαίδευση και στην κατανόηση, θα το διασκεδάσεις περισσότερο και οι υποψήφιοί σου θα απολαύσουν την εμπειρία.

Δεύτερος Κανόνας

Να είσαι ο εαυτός σου. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που αλλάζουν και γίνονται ένα διαφορετικό άτομο όταν ξεκινάνε τις προσκλήσεις. Αυτό κάνει όλους να νιώθουν άβολα – και εσένα και τους υποψηφίους. Απλά εστιάσου στο να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Τρίτος Κανόνας

Βάλε λίγο πάθος. Ο ενθουσιασμός είναι κολλητικός. Είναι θεμιτό το να είσαι λίγο “ανεβασμένος”! Συγκεντρώσου, άκου λίγη μουσική που σε εμπνέει και σε ανεβάζει, χαμογέλασε, ακόμα και όταν μιλάς στο τηλέφωνο και σε διαβεβαιώ ότι τα θετικά σου συναισθήματα θα μεταφραστούν σε καλύτερα αποτελέσματα.

Τέταρτος Κανόνας

Να έχεις δυνατή στάση. Αυτό ήταν δύσκολο για εμένα στην αρχή. Στις αρχές ένιωθα ανασφαλής, επειδή ήμουν μόνο 22 χρονών. Δεν πίστευα ότι θα με πάρει κανείς στα σοβαρά. Αλλά καθώς έβλεπα τους επαγγελματίες, παρατήρησα τη στάση τους. Ήταν θαρραλέοι, δυνατοί και με αυτοπεποίθηση.

Οπότε αποφάσισα να είμαι κι εγώ θαρραλέος. Σταμάτησα να απολογούμαι όλη την ώρα. Αντί να λέω “Ξέρω ότι δεν έχω κάνει πολλές δουλειές στη ζωή μου, αλλά ελπίζω αυτή να είναι η ευκαιρία της ζωής μου”, άρχισα να λέω: “Ξέρεις κάτι; Δεν σκοπεύω να ζήσω όλη μου τη ζωή κάνοντας διαφορετικές δουλειές μέχρι να βρω την ευκαιρία της ζωής μου. Έψαξα και τη βρήκα. Αυτή είναι η ευκαιρία μας. Θέλεις να τη δεις;”
Νιώθεις τη διαφορά στη στάση;

Να είσαι ο εαυτός σου, αλλά να είσαι μία πιο θαρραλέα εκδοχή του εαυτού σου.
Να είσαι ο εαυτός σου, αλλά να είσαι μία πιο δυνατή εκδοχή του εαυτού σου.
Να είσαι μία εκδοχή του εαυτού σου με περισσότερη αυτοπεποίθηση – τουλάχιστον να είσαι έτσι όταν κάνεις προσκλήσεις.
Είδα ότι μπορούσα να το κάνω αυτό για μικρότερα διαστήματα, όσο διαρκούσαν μερικές προσκλήσεις δηλαδή, και όπως είναι το χτίσιμο κάθε άλλου μυ, τελικά μπορούσα να νιώθω έτσι όλο και πιο συχνά και όλο και πιο πολύ.


Αυτοί είναι οι τέσσερις κανόνες για την πρόσκληση. Εσύ ποιον από αυτούς θα αρχίσεις να εφαρμόζεις από σήμερα;

Θα τα πούμε στην κορυφή,

Θεόδωρος Αραμπατζής

Συγγραφέας του βιβλίου “Ακαταμάχητο Δικτυακό Μάρκετινγκ
Δημιουργός του προγράμματος “Ο Δικτυωτής του μέλλοντος
Προγραμμάτισε μια ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματική ανάλυση μαζί μου

ΥΓ: Αν θέλεις να γίνεις Ακαταμάχητος στην Πρόσκληση και να βάλεις σε εφαρμογή αυτούς τους τέσσερις κανόνες, τότε μελέτησε την 5ωρη εκπαίδευσή μου, σχετικά με την Ακαταμάχητη Πρόσκληση.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *